poštové známky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
miGuell
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

poštové známky

Príspevok od používateľa miGuell »

Zdravím, nachádza sa tu náhodou niekto kto sa vyzná do známok? Po otcovi a dedovi mi ostali ale kedže k tomu nemám vzťah tak ich budem rozpredávať a pozeral som si nejaké na nete a našiel som napr. toto http://www.filatelia-album.sk/index.php ... t&Itemid=2

To vážne ma jedna táto známka hodnotu 120€? Pýtam sa tu kedže v okolí sa tomu nikto nevyzná... odkaz čo som priložil tak som našiel v albume 3 také známky + nerátam kolekcie ale dosť ma zmiatla ta vysoká cena za jednu jedinu známku...
M142
Addict
Addict

Re: poštové známky

Príspevok od používateľa M142 »

no neviem, tu takuto istu predavaju za 3,8
http://sorenm.com/1933-deutsches-reich/ ... ennig.html

//vlastne ospravedlnujem sa, ty mas inu. tak nakoniec ano, asi ta cena je realna, ale zalezi asi na stave, lebo ta cena riadne kolise, asi bude najlepsie to ukazat nejakemu filatelistovi.
http://sorenm.com/search?controller=sea ... rch=Search
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Aj ja mám doma nejaké známky, asi sa pozriem čo to mám :mrgreen:
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ono je to tak: to ze niekto pyta za nieco nejaku sumu este vobec neznamena ze ju za taku aj preda :D
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ako tak pozerám, tiež by som mohol prekutrať albumy so známkami z 2. svetovej vojny, keď majú takú cenu :shock:

Dúfam, že raz na moje staré kolená sa aj zvýši hodnota POGov, tých mám stovky a keby som každý predal za pár centov, celkom slušne na tom vydělám :D
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Ono zalezi od toho ci je ta znamka orazena, alebo nie a pod. Ak je cista (neorazena) a stara, tak vacsinou ma uz svoju hodnotu. Pre zberatelov cenu istotne ma
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

To ze je znamka stara a neorazena este automaticky neznamena ze ma velku vecnu. Ja som znamky zbieral hlavne stare a podla katalogov boli skoro bezcenne. Vzacne a drahe su vecsinou iba raritky ktore su niecim vynimocne.. Cistych nemeckych znamok z obdobia z ktoreho je aj horeuvedena znamka su doslova kopy.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

záleží aj na tom, či sú známky overené na zadnej strane znalcom. či sú perforované alebo nie. v akom stave je perforácia, či sú zúbky všetky OK. či sú pečiatkované alebo nepoužité. či majú nejakú pretlač/dotlač na prednej strane. či majú originál lep alebo bola nanášaná nová vrstva. či boli niekedy prilepované zo zadnej strany k štítku (za účelom výstavy). veľa veľa faktorov. treba znalca, cena extrémne kolíše. treba vedieť, že čo robíš, nie je to až také jednoduché.
Napísať odpoveď