potřebuji v php výstup z db prohnat funkcí in_array

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Najkl
Novice
Novice

potřebuji v php výstup z db prohnat funkcí in_array

Príspevok od používateľa Najkl »

Zdravím, mám malý problém ohledně výstupu, potřeboval bych ho nějako narvat do jednoho pole, ktere bych pak projel fcí in_array..

$vysledek=mysql_query("select distinct den from calendar where mesic=".$mesic." and rok=".$rok."");

while ($row=mysql_fetch_assoc($vysledek))
{ $row["den"];}
dokážu si jen poradit s takovým příkladem, ale nevím jak to narvat pole abych to mohl nasledně dostat

$x=Array(1,2,3,4,5,6,7,8,9,10);
if (in_array($avc, $rows))
return "<B><BIG>".$x."</BIG></B>";
else return $x;

neznám ještě všechny php triky, budu rád za každou reakci ;)
mastermind
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mastermind »

nechapem co ma ten tvoj skript robit. ta druha "funkcia" je kapanek mimo. $x je pole a predsa ho vracias "naformatovane".
napis radsej co presne chces urobit, lebo som presvedceny o tom ze existuje aj ina moznost riesenia
Najkl
Novice
Novice

to o co se snažím by mělo vytáhnout z db dny, takže např (1,2,3,5), je to součást kalendářního skriptu který porovná ty pole a vybere stejné dny...když sem ručně napsal pole a nechal to porovnat ve funkci in_array tak mi to ty stejné dny vybralo, jak teď o tom přemýšlím ta fce in_array tam je zbytečná, ale stejně to potřebuji dostat hodnoty sloupce dny do jednoho pole aby mi skript mohl zvyraznit ty vybrany dny ;)
Najkl
Novice
Novice

tak sem to zapomoci jednoho borce vyřešil ;)

$vysledek=mysql_query("select distinct den from calendar where mesic=".$mesic." and rok=".$rok."");

while ($row=mysql_fetch_row($vysledek))
{
$rows[]=$row[0];
}

a pak $rows (spis bych to mel oznacit jako sloupec :)) lze narvat do té fce in_array
Napísať odpoveď