Potreboval by som poradit... Uz ked vonku trochu viac svieti slnko prehrieva s mi organizmus a potim sa viac nez je normalne a v lete je to neznesitelne. Viem ze existuje driclor, kt. je ucinny aj ho pouzivam, ale ten nie je moc vhodny na cele telo. Nevie niekto ako to potenie celkovo obmedzit? ... nejake tabletky, caje, atd. (botulotox nie, dakujem )
Nechcem ti nič radiť ale môj ocinko mal vysoký cholesterol a potil sa jak sviňa. Ešte ani z domu nevyšiel a už bol spotený.
Nemáš nejaké zdravotné problémy alebo niečo podobné?
ja mam na sebe trocha viac izolacie aj ked som nahy a cez leto je mi fakt neznesitelne. jedina vec co mi v lete pomohla bolo mokre biele tricko zaviazat cez hlavu. potom aj ked bolo horuco som sa citil prijemne. sice som vyzeral jak daky arafat ale stalo to zato.
JumperAL napísal:zdravotne problemy ziadne,ani tlak, ani cholesterol.... ale nemoze to byt nieco so stitnou zlazou?
Teoreticky moze. Matka mala problemy zo stitnou zlazou, ktore vyustili az do operacneho zakroku a jej uplneho vyoperovania. Potenie bol jeden zo sprievodnych javov tejto choroby, avsak nebol ani zdaleka jediny a najzavaznejsi.
k6 napísal:Teoreticky moze. Matka mala problemy zo stitnou zlazou, ktore vyustili az do operacneho zakroku a jej uplneho vyoperovania. Potenie bol jeden zo sprievodnych javov tejto choroby, avsak nebol ani zdaleka jediny a najzavaznejsi.
jj, mas na mysli asi hypertyreozu - nadmernu produkciu hormonov stitnej zlazy
priznaky tejto choroby su - zvyseny bazalny metabolizmus, rychly pulz, nervozita, svalova slabost, pokles hmotnosti, unava a jednym z priznakov je aj zvysene potenie http://www.zdravie.sk/sz/content/145-23 ... reoza.html
ty mas iba jeden z priznakov tejto choroby, nemylsim, ze pojde prave o tuto chorobu
no najviac po skole, podvecer, ale to moze byt normalne, ale to potenie nevim...dost sa mi prehrieva organizmus, bud ked nepijem pravidlene, v strese alebo v teple. no skusal som vypit za den dost vela vody, ale pomohlo to len na chvilu.
pri hypertyreoze by si mal stale nejake tie priznaky, ale ked to pride na teba po strese alebo v teple, tak to nebude tato choroba.
skor by som povedala, ze mas problemy s termoregulaciou, cize problem s prijmom a vydajom tepla
no to asi skor, ale potim sa aj v zime napr. ale to len v podpazi- na to mam ten driclor, doma vsak nikdy. ale co som pozeral na internete tak tie poruchy termoregulacie mozu byt z dost vela veci
v podpazusi to viem odstranit kratkodobo, mne ide skor o ten celkovy stav tela. niekto niekde spominal nejaky caj, myslim salviovy ale neviem ci to funguje. co sa tyka vysetrenie, mam ist normalne za obvodnym lekarom a povedat mu ze sa nadmerne potim?