Potlač na DVD disk

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
skajlerko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Potlač na DVD disk

Príspevok od používateľa skajlerko »

Ahojte.Takže chcel by som vedieť či má niekto skúsenosti s vytváraním DVD potlače.Nemám stým žiadnu skúsenosť a preto by som chcel vedieť čo treba aby som si tento cdcover dal na moje DVD.Počul som o jednej možnosti že sa priamo vytlačí ta potlač s tlačiarne ale vraj to musí byť kvalitná tlačiareň.

Takže toto chcem dať na DVD

a tlačiareň ktorú vlastním

HP psc1215
Prílohy
Call of Duty World at War.jpg
RoQa
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RoQa »

No v prvom rade nemusis mat kvalitnu tlaciaren , no mal by si , ale musi to podporovat , cize musis tam mat nejaky suflik kde hodi Printlable (neviem ci sa to tak pise) DVD a ono ti to tam rovno vytlaci napr. moja HP c5280 to ma :) alebo si kupis A4 papier na potlac CD/DVD kde su vyrezane kruzky , tam si vytlacis obrazok , odlepis kruzok a plasnes ho na DVD :) Thats all :)
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Mozno by pomohlo si precitat ten malicky text co ide po vonkajsom obvode toho DVD :D. Inak, chcelo by to nejaku novsiu tlaciaren, videl som taku nejaku konzolu, kde das DVD, prikryjes, strcis niekam a vytlaci ti to. Len neviem ci to nemusi byt nejake DVD so specialnym povrchom (nie LightScribe, skor take prilnave, ako papier).
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Pouzivam canon ip4200 je tam soft CD laberprint k tomu kupim este verbatim printable a nadhera ako original a skusal som aj tie nalepovacie papieriky na dvd/cd a nesedelo to dobre odliepalo sa to a dvd/cd moc rezonovalo v mechanike
marcossoft
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa marcossoft »

A ta potlac stoji vela ? neviete niekto o nejakej firme ktora to robi v Michalovciach alebo v okoli ?
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomaxx_199 »

moosha napísal:Mozno by pomohlo si precitat ten malicky text co ide po vonkajsom obvode toho DVD :D. Inak, chcelo by to nejaku novsiu tlaciaren, videl som taku nejaku konzolu, kde das DVD, prikryjes, strcis niekam a vytlaci ti to. Len neviem ci to nemusi byt nejake DVD so specialnym povrchom (nie LightScribe, skor take prilnave, ako papier).
to dvd musi mat ten povrch taky biely a drsny. a kde to robia? skus fotostudio alebo niekto kto pracuje s kamerou a potom robi dvdcka na svadby atd. a firma tak skus pohladat reklamy a urcite tam budu neviem ale raz som jednu videl ale neviem ako sa vola.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Povrch nemusí byt drsný.
Su 2 druhy Printable CD/DVD. Obe poznám velmi dobre jedny su matne a druhe leskle a pravdaze obe su biele. Ak ti mozem poradit tak radsej tie leskle. DVD vyzera fakt ako orginal. Ako povedal Jancuk inak mam tu istu tlaciaren len 4300. K tlaciarni je nastavec na s vyrezom pre disk. Na okrajoch sa nachadzaju take strieborne pliesky pomocou ktorych vie tlaciaren vytlacit na disk uplne presne. Inak taka tlaciaren nestoji vela v dnesnej dobe. Ja som ju kupoval asi pred 2 rokmy za 4500.-sk

//autoeditácia príspevku ( 26 Aug 2009, 23:50 )
Tlacenie na nálepku moc neodporučam. Rucne to tam lepit je blbost netrafíš sa.
Ja som mal na to taky pripravok kde si vlozil tu nalepku samozrejme vytlacenu na nu disk a z hora si pritlacil a presne ti to nalepilo. Ale aj tak to niekedy v mechanike hadzalo. A velke umenie je aj trafit tu potlac presne na ten vyrez. Vela ludi sa no to vykasle lebo im to nejde ale malo kto vie ze ked sa dany papier nenachadza v zozname da sa vytvorit novy. Cez Nero Cover sa da krasne nakalibrovat tlaciaren pomocou vytlacenej mriežky ktora ma suradnice tie potom zadat podla vyrezu na papiery.
Napísať odpoveď