Potrebujem pomoc s Java code
Potrebujem pomoc s Java code
Zdravím,
Ja by som chcel vytvorit v Jave, nejký program. Vytvoril som však projekt, v ktorom som sa posnažil vytvorit klon hry Tetris. Ja pracujem v programe Eclipse a vlastne neviem dostať ten program k behu. Na zdrojovom kode som si dosť dlho potrpel (pretože s programovaním som začal začuatkom tohto akademického roka) a preto nemám vela skúsenistí s tým.
Tak by som sa chcel niekoho skúsenejšieho opýtať ako vlastne dostanem ten zdroják tak,aby fungovala aplikácia. (Ak by niekto mohol tak pripájam môj doteraz vytvorený zdroják tetrisu.)
A mám ešte otázku či tu náhodou niekto nemá z vás zrojový kód na tvorbu nejakého gadgeta (Ako napr. kalendár alebo hodinky.) ? Pretože s google code som našiel nejaké tie výsledky, ale neviem tomu porozumiet a už vôbec nejako implementovať do svojých projektov.
Dakujem vopred za vaše odpovede,
S pozdravom,
Burito.
Ja by som chcel vytvorit v Jave, nejký program. Vytvoril som však projekt, v ktorom som sa posnažil vytvorit klon hry Tetris. Ja pracujem v programe Eclipse a vlastne neviem dostať ten program k behu. Na zdrojovom kode som si dosť dlho potrpel (pretože s programovaním som začal začuatkom tohto akademického roka) a preto nemám vela skúsenistí s tým.
Tak by som sa chcel niekoho skúsenejšieho opýtať ako vlastne dostanem ten zdroják tak,aby fungovala aplikácia. (Ak by niekto mohol tak pripájam môj doteraz vytvorený zdroják tetrisu.)
A mám ešte otázku či tu náhodou niekto nemá z vás zrojový kód na tvorbu nejakého gadgeta (Ako napr. kalendár alebo hodinky.) ? Pretože s google code som našiel nejaké tie výsledky, ale neviem tomu porozumiet a už vôbec nejako implementovať do svojých projektov.
Dakujem vopred za vaše odpovede,
S pozdravom,
Burito.
- Prílohy
-
- Tetris_Pokus.rar
- Zdrojový kód môjho pokusu o vytvorenie Tetrisu.
- (1021 Bajtov) 33 stiahnutí
Vec je tá, že ja som ten zdroják vytvoril podľa skúsenosti, nie podľa niekoho návodu. Lenže, asi som na omyle ak som si myslel že vlastne tento zdroják je kompletný. Čo sa týka importov tak chýba mi tam klasická java a rozšírenia ak to dobre viem. Ja vlastne chcem vediet ako by som musel tento zdroják pomenit tak,aby som dostal funkčnú verziu tej aplikácie,ktorá by sa dala spustit aj mimo prog. Elicpse.
Na google.code som našiel však niekoľko zdrojákov podobných aplikácií, lenže tie sú (na mojé doterajšie vedomosti) jednoducho nepochopitelné.
Dá sa, alebo má niekto z vás zdroják na tento druh aplikácie ?
Diky vopred.
Na google.code som našiel však niekoľko zdrojákov podobných aplikácií, lenže tie sú (na mojé doterajšie vedomosti) jednoducho nepochopitelné.
Dá sa, alebo má niekto z vás zdroják na tento druh aplikácie ?
Diky vopred.
-
pheo
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Ak spravne chapem v eclipse ti to ide ale nevies ako to pouzit mimo eclipse. Tak vtedy das File > Export > Java > Runnable Jar (oproti klasickému jar sa tam určí main class) > Ako lanuch configuration das ten projekt v ktorom mas zdrojaky a urcenu hlavnu triedu , export destination vyberes kde t ulozut > Export
nasledne to spustis cez konzolu alebo ak pouzivas sving dvojklikom,
nasledne to spustis cez konzolu alebo ak pouzivas sving dvojklikom,
Kód: Vybrať všetko
java -jar subor.jar
No nie,ja som sa asi zle vyjadril
Mne práveže tento zdroják vôbec nejde spustit. Ani v Eclipse ale už vôbec nie ako samostatnú .jar aplikáciu.
Problém je v tom že neviem ako mám zmeniť, alebo o čo mám doplniť ten zdroják aby to nadobudlo funkčnosť. Proste,aby som mohol spustit potom ten zdrojak a aby to potom fungovalo.
Mne práveže tento zdroják vôbec nejde spustit. Ani v Eclipse ale už vôbec nie ako samostatnú .jar aplikáciu.
Problém je v tom že neviem ako mám zmeniť, alebo o čo mám doplniť ten zdroják aby to nadobudlo funkčnosť. Proste,aby som mohol spustit potom ten zdrojak a aby to potom fungovalo.
-
johny3212
Star
Burito myslim ze ti chybaju zakladne programatorske vedomosti, co program musi mat, co to znamena skompilovat ho a ako a ako programovat, si dopln vedomosti, lebo je problem pochopit co chces.
potom si otvor eclipse, daj si spravit novy project java, ono ti to automaticky vygeneruje neaky zakladny program, nazvime to helloWorld. Dalej ho skompiluj Project\Build All , potom tam mas ikonu "Run", po stlaceni by ti malo automaticky spravit konfig a spustit program v konzole, ak nie sprav "Run Config" alebo klikni pravim na HelooWorld.jar a tam mas Run. ked spustis program tak postupne zacni do toho programu doplnat funkcie z tvojho tetris.
dufam ze si chcel toto, lebo mi to pripada ako navod pre bebilov, sorac
potom si otvor eclipse, daj si spravit novy project java, ono ti to automaticky vygeneruje neaky zakladny program, nazvime to helloWorld. Dalej ho skompiluj Project\Build All , potom tam mas ikonu "Run", po stlaceni by ti malo automaticky spravit konfig a spustit program v konzole, ak nie sprav "Run Config" alebo klikni pravim na HelooWorld.jar a tam mas Run. ked spustis program tak postupne zacni do toho programu doplnat funkcie z tvojho tetris.
dufam ze si chcel toto, lebo mi to pripada ako navod pre bebilov, sorac
Ďakujem za to, ale dokázal by som týmto spôsobom spustit ten svoj zdroják.potom si otvor eclipse, daj si spravit novy project java, ono ti to automaticky vygeneruje neaky zakladny program, nazvime to helloWorld. Dalej ho skompiluj Project\Build All , potom tam mas ikonu "Run", po stlaceni by ti malo automaticky spravit konfig a spustit program v konzole, ak nie sprav "Run Config" alebo klikni pravim na HelooWorld.jar a tam mas Run. ked spustis program tak postupne zacni do toho programu doplnat funkcie z tvojho tetris.
Ide tu skôr o to,že sa pýtam či mi niekto nevie pomoct s tým zdrojákom.Pretože je nedokončený a neviem si s ním radi dať čo mi tam ešte chýba, resp. čo to ešte musí obsahovať (Začiatočné importy sú už poupravené.)
Mimo toho by som sa chcel opýtať akým spôsobom sa dá naprogramovať niečo čo by slúžilo ako slovník
Ak tomu správne rozumiem musím definovať každé slovo a potom aj jeho preklad ?Požadovaná funkcionalita:
* pre zadané slovo vrátiť jeho preklad
* pridať slovo a jeho preklad do slovníka
* načítať slová a ich preklady zo súboru
* uložiť aktuálny obsah slovníka do súboru
* na základe obsahu slovníka preložiť vetu
Ešte jedna vec:
Jedná sa o úplne inú vec,len nechcem zakldať novú tému.
Tak, dokázal by niekto z vás vo vytvorenej maticy (ktorá je načítaná zo súboru)aplikovať gaussovú eliminačnú metódu ? Je to naozaj velmi dôležité!
Ďakujem,
-
pheo
Light Star
Pre slovník :
Kukni si :
java.util.TreeMap
a cast java ktora sa nazyva serializacia
A gausovu eleiminaciu je mozne urobit v jave , tak ako v lubovolnom inom programovacom jazyku pre všeobecne učely.
Kukni si :
java.util.TreeMap
http://java.sun.com/javase/6/docs/api/java/util/TreeMap.htmlKód: Vybrať všetko
http://java.sun.com/javase/6/docs/technotes/guides/serialization/Ďiky za slovniky
Principiálne to asi rozumiem,len ako by som toto mal naprogrmaovať ?Nie je niekde vytvorený kod tej gaussovej eliminaice ?
Čo sa týka tej eliminácie,tak ide vlastne o to aby som napr. zo sústavy rovníc, mám tri neznáme(x-y-z) (Spolu su napr.3 riadky)Tak z prveho riadka eliminujem X s pomocou úprav 2. a 3. riadku rovnice. a z druhej to bude Y a z tretej Z.A gausovu eleiminaciu je mozne urobit v jave , tak ako v lubovolnom inom programovacom jazyku pre všeobecne učely.
Principiálne to asi rozumiem,len ako by som toto mal naprogrmaovať ?Nie je niekde vytvorený kod tej gaussovej eliminaice ?
-
pheo
Light Star
ach ta wiki, viac používať, a učiť sa anglicky !!!:
http://en.wikipedia.org/wiki/Gaussian_eliminationNo dobre,vyskytol sa mi problem jeden.
Ide o to,že som vytvoril maticu ktorá ma (3riadky a 4 stlpce.Je vytvorená ako .txt a použil som "File" metódu.) Teraz však musím dostať počet riadkov v matici.Dostal som sa až sem,ale ďalej mi už neviem dojsť. Ale musím vytvorit metódu ktorá vráti počet riadkov a druhá, ktorá vráti počet stlpcov. Lenže tu v tejto,zvyšujem hodnotu(r++) vtedy ak v danom riadku matice je NextLine, lenže ja chcem dostať to aby zistilo či v danom riadku sú ďalšie hodnoty (NextInt),a ak áno tak nech ich pripočíta.A na konci nech to ukáže na konzolu cez (System.ou.Println.)
Ale ja musím aj toto isté urobit pre stlpce. Len ak by mi niekto pomohol s tým pre riadky tak pre stlpce to bude to iste len ine hodnoty.
++ Hore je vytvorené nové pole ktoré ma velkosť 6x6,čo používam ako odhad,pretože neviem akú ma velkost,a snažím sa ja určit tou metodou !++
Diky zatial.
* Vrati pocet riadkov matice
*/
public int getPocetRiadkov() {
int[][]matica = new int[6][6];
Scanner ScannerZoSuboru = null;
int r = -1;
int s = -1;
ScannerZoSuboru = new Scanner(subor);
while(scannerZoSuboru.hasNextLine()) {
r++;
String riadok = scannerZoSuboru.nextLine();
Scanner scannerZRiadku = new Scanner(riadok);
while(scannerZRiadku.hasNextInt()) {
r++;
matica[r][s] = scannerZRiadku.nextInt();
}
}
}Ale ja musím aj toto isté urobit pre stlpce. Len ak by mi niekto pomohol s tým pre riadky tak pre stlpce to bude to iste len ine hodnoty.
++ Hore je vytvorené nové pole ktoré ma velkosť 6x6,čo používam ako odhad,pretože neviem akú ma velkost,a snažím sa ja určit tou metodou !++
Diky zatial.