Potrebujem poradiť s kúpou grafickej karty

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
aaaa
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Potrebujem poradiť s kúpou grafickej karty

Príspevok od používateľa aaaa »

Akú grafickú kartu by ste mi odporúčali? mam 4 GB ram a DualCore AMD Athlon 64 X2 Black Edition, 2800 MHz (14 x 200) 5400+. Chcem aby mi šla napr Mafia 2 na normálnych detailoch a rozlyseni a narp aj nove nfs na tych lepsich detailoch.
Mam PciE a co sa tyká ceny, no peniaze by boly ale nie na niaku zbytočne vykonnu grafiku.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Potrebujem poradiť s kúpou grafickej karty

Príspevok od používateľa hojko »

Mas procesor niekde na urovni E6600, co je stary procesor. Pre neho je adekvatna karta tak nVidia 8800GT, neviem, ci by zvladol nieco silnejsie a ci by bolo vhodne investovat, pretoze si myslim, ze kupa lepsej karty by nic neznamenala vzhladom na maly vykon procesora. Takze v prvom rade by bolo potrebne pouvazovat nad cenou procesora, potom grafickej karty a zaroven s grafikou sa moze stat, ze budes potrebovat aj silnejsi zdroj.

Aku mas dosku a aku reviziu??? Mozno podporuje aj nieco lepsie... Obavam sa vsak, ze tam socket AM3/AM2+ mat nebudes a tak zrejme mozes zabudnut na lepsi procesor. Zistis to napr. cez CPU-Z.
aaaa
Light Star
Light Star

Socket mam AM2+ (doska Asus M4A785G-HTPC)
a procesor je starý ale je to Black edition cize sa dobre taktuje naposledy som ho mal na 6200 (mhz)
takze keby som si kupoval lepsiu graficku tak by to bolo zbytocne koli slabemu procesoru?
a zdorj mam 550 watt..
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa vikko78 »

presne tak ako píše Hojko....Silná grafa je ti teraz zbytočná, lebo by si nevyužíval jej potencial. Ak je to táto doska http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=vhi75jnBeZVzizh0 , tak tam máš podporu aj 6 jadrových cpu, takže by som ti doporučil najprv nové cpu. min 4 jadro a až potom novú grafu...čo sa týka zdroja, tak 550w Eurocase na nedá porovnať z 550w Enermaxom...takže ešte značku poprosím
aaaa
Light Star
Light Star

myslim si ze thermaltak cize cisto teoreticky chcem sa zahrat mafiu 2 takze musim investovat dalsich 100 ecok do procesoru?
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa vikko78 »

ked ti ide len o mafiu, tak tú rozbeháš aj na tvojom cpu (poprípade ho pretaktuj na 3,2GHz) a s nejakou bazarovou 8800gt, alebo si kup nejakú GTS250, ale podla mňa je totálna hlúposť kupovať hdw len kvôli jednej hre....predpokladám, že tak cca do roka ti nebude stačiť ani tá grafa ani cpu a keď rozmýšlaš nad upgrade, tak aby to malo aj zmyslel..napr. kúpiš teraz gtx 480 za cca 420€ a využiješ ju len na 40% za pol roka 4jadro lebo zistíš, že to tvoje cpu je fakt na to slabé, ale za pol roka tá grafa bude stáť cca o 50€ menej...takže v konečnom dôsledku v jednom roku kúpiš bazarovú 8800GT za nejakých 60€, prirátaš to zlacnenie grafy 50€ a hned máš 110€ plus, teda napr. cpu...takže osobne by som najprv bral to cpu a za cca nejaký čas grafu, alebo ak môžeš, tak zober obidve naraz...
ps: poznám borca, ktorý ku AMD x2 5600+ kúpil atinu 5850 a potom sa čudoval, že mu hry aj tak nejdú na full.teraz kúpil 6jadro a nemá problem, lenže tá grafa išla za spomínaný čas pekne dolu z ceny....
takže tak. môj osobný názor..
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Ak nemáš verziu /RC tak tam narveš aj Thubana do tej dosky s novým biosom.

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=uypox45wza0j3kz6ň

btw. tá doska je HTPC čiže nič extra na hry, ale to nemení nič na fakte že by si mal vziať nový CPU. V podstate, kúp si teraz CPU, na to grafiku [GTX 460 je fajn voľba] a neskor vymeníš dosku a pamäte za AM3 a DDR3. To by bol imo najschodnejší postup. Ušetríš, neprerobíš, zahráš sa...veľa muziky za málo penez :)
Napísať odpoveď