Potrebujem poradit ohladom FTP serva na lokalnej sieti

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
ZiFooo
Novice
Novice

Potrebujem poradit ohladom FTP serva na lokalnej sieti

Príspevok od používateľa ZiFooo »

Cafte potrebujem radu.. lebo som uz v koncoch...
Takze mam v byte router Ovislink Airlive WN-200R. pripojenie do netu nie je podstatne pretoze potrebujem riesit lokalne.
PC1 notebook (Windows Vista) sa pripaja na router prostrednictvom WiFi.
PC2 notebook (Windows XP) tiez pripojenie cez WiFi na router.
PC3 stolovy PC (Windows XP) pripojeny cez kabel (LAN) na router.

Na kazdom z PC je nainstalovany program Bulletproof G6 FTP Server-2.15 a vytvoreny FTP server s userom anonymous.

router je nastaveny defaultne. Ked sa chcem pripojit z PC1 na ftp server PC3 tak nie je problem a ani opacne. Tiez ked sa pripajam z PC2 na ftp server PC3 a ani opacne nie je problem.
Problem nastava ked sa chcem pripojit z PC1 na ftp server PC2 a opacne. Teda pripojenie ide po trase WiFi-router-WiFi a tu ma nechce pripojit na ftp.. nechapem preco.. V routri nie je ziadna moznost nieco nastavit.. skusal som to aj pri vypnutom firewalle ale tiez nic.
Nechcem tu opisovat ako som vytvaral FTP server lebo je to primitivna vec.. a tiez aj to ako sa pripojim na dane FTP. V nastaveniach toho programu nie je ziadna moznost, ze co ma robit ak sa pripajam cez WiFi na router takze tam asi pes zakopany nebude..
Skor si myslim, ze v routri.. ale uz som prezrel vsetko a myslim, ze aj vyskusal vsetko.. nooo bez uspechu..
Preto sa chcem opytat ci mi niekto vie pomoct.. co by som mal vyskusat.. alebo snad ma niekto podobne nieco u seba doma..
Napísať odpoveď