potrebujem skontrolovat kod xhtml/css
-
aughostino
Medium Professional
potrebujem skontrolovat kod xhtml/css
vytvoril som si na stranke fotogaleriu. Vsetko zatial funguje tak ako ma len ked som nahraval nove fotky na ftp tak sa nezobrazili. Ale ked som to pozeral ked som do mal este na hdd tak to islo bez problemov. Skusal som menit nazvy priecinkov, nazvy fotiek, vselico ale nepodarilo sa mi to.
Ak by mal niekto cas tak by som bol rad keby sa mi na to pozrie.
Ak by mal niekto cas tak by som bol rad keby sa mi na to pozrie.
-
jurko.info
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
extenzia malými písmenami
zmeň si príponu JPG na jpg, net je na to háklivý
v index.html máš odkazy s malými písmenami, ale v príslušnej zložke už veľkými
to som si všimol lne tak na prvý pohľad, ak to nepôjde, tak sa na to podívam podrobnejšie
v index.html máš odkazy s malými písmenami, ale v príslušnej zložke už veľkými
to som si všimol lne tak na prvý pohľad, ak to nepôjde, tak sa na to podívam podrobnejšie
-
aughostino
Medium Professional
-
aughostino
Medium Professional
no problem je ze php neovladam ale ked mi mozes/te odporucit dobru ucebnicu php tak by som ti/vam bol vdacnyKaktusBR napísal:php. jednoznacne lepsie riesenie ako framy. v podstate ti na to staci iba jeden prikaz a mas ulahcenu robotu.
urcite aj tu najdes vysvetlene ako funguje include
lebo som uz dost vela tutorialov, "ucebnic" a mnoho ineho precital o php len mi to nejde do hlavy
-
KaktusBR
Medium Expert
toto je presne moj problem. ako tak tomu uz chapem ked to vidim napisane ale nie som schopny nic napisat....
ked pouzivas funkciu include tak ti vlasne netreba vediet php. sa to pouziva podobne ako iframe s tym ze mas vsetko v stranke. mas napr. subor index.php a v nom namiesto menu napises <?php include 'menu.php'; ?> (dufam ze som to spravne napisal) a do suboru menu.php das cely kod menu a to je cela veda
ked pouzivas funkciu include tak ti vlasne netreba vediet php. sa to pouziva podobne ako iframe s tym ze mas vsetko v stranke. mas napr. subor index.php a v nom namiesto menu napises <?php include 'menu.php'; ?> (dufam ze som to spravne napisal) a do suboru menu.php das cely kod menu a to je cela veda
presne tak, možno ešte toto pomôže 
a teraz pointa
no tá je v tom, že môžeš mať napr. len jednu stránku... napr. index.php a aký obsah sa má zobraziť budeš rozhodova vo funkcii obsah($_GET['id']); kde na zaklade id vyberies prislusny obsah (ci uz z databazy, alebo to bude len dalsi include)
subor vrch.php
subor spodok.php
Kód: Vybrať všetko
<?php
include('vrch.php');
include('spodok.php');
vrch(); // zobrazime vrch
obsah( $_GET['id'] );
spodok(); // zobrazime spodok
?>
subor vrch.php
<?php
function vrch() {
?>
<html>
<head></head>
<body>
<?php
}
?>Kód: Vybrať všetko
<?php
function spodok() {
?>
</body>
</html>
<?php
}
?>-
jurko.info
Medium Expert
teória
Beluskyho riešenie je klasické a asi najčastejšie používané. Kvôli bezpečnosti a XSS ešte upozorním na to, aby si si premennú
ošetroval pre prípad že by ju niekto schválne menil. Buď pomocou nejakého RV ak sú hodnoty premennej zložené podľa nejakého kľúča alebo porovnaním s hodnotami, ktoré máš zapísané napr. v nejakom poli. Tak či tak určite pouvažuj o použití funkcií
------------------------------------------
Podľa tej premennej potom môžeš v časti "menu" aj zvýrazňovať práve prehliadanú stránku.
$_GET['id']Kód: Vybrať všetko
addslashes(); htmlspecialchars(); strip_tags(); a pod.Podľa tej premennej potom môžeš v časti "menu" aj zvýrazňovať práve prehliadanú stránku.
-
aughostino
Medium Professional
nuz po dlhsom case neuspechov s include sa obraciam na vas potreboval by som tieto stranky dat do include su tam
ja som z toho jelen 
index.php (aby sa zobrazoval v strede),
right.php (aby sa zobrazoval v pravo),
left.php (aby sa zobrazoval v lavo)
-
aughostino
Medium Professional