Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
mmm273
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !

Príspevok od používateľa mmm273 »

pokial viem na L9 vysiel JB, ktory je takmer zhodny s tym co vysiel na 4XHD... a kedze som mal 4XHD a updatol som mozem povedat ze po SW stranke natom az tak zle nebol (teda bol lebo nevedel vyuzit tegru 3, co pri L9 je aj tak nepodstatne) ... SW ako taky bol vcelku dobry, LG nadstavba bola vydarena, nemal som ziadne vyhrady... sak si skus pozriet nejaku videorecenziu
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sh4d0W »

Cize 4xHD velmi neodporucas? Aj nad nim som rozmyslal, len neviem ci by bol velky rozdiel oproti L9. Viem ze ma 4. jadro ale kedze je "slaby".
Videi som uz celkom dost popozeral, aj recenzii precital. Na plynulost ani rychlost sa nikto nestazuje, prave naopak. V tej cene velmi dobry telefon.
Inak ako je na tom ta PowerVR SGX540 GPU? Viem ze je to uz starsia vec ale malo by to stacit nie? Neplanujem na tom cely den hrat hry a ani nic extra narocne.
jami
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jami »

Ludia aky telefon odporucite pre moju mamu. Doteraz bola spokojna s Nokiou 6300 ale uz ma svoje najlepsie casy za sebou, takze nastal cas vymenu.
Podmienky su :
Nokia
Ziadna dotykovka
Vacsie tlacidla a display
Slusnejsi fotak
Vydrz baterie
Ostatne veci su uz nepodstatne :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

C5-00 alebo E52
mmm273
Light Professional
Light Professional

Sh4d0W napísal:Cize 4xHD velmi neodporucas? Aj nad nim som rozmyslal, len neviem ci by bol velky rozdiel oproti L9. Viem ze ma 4. jadro ale kedze je "slaby".
Videi som uz celkom dost popozeral, aj recenzii precital. Na plynulost ani rychlost sa nikto nestazuje, prave naopak. V tej cene velmi dobry telefon.
Inak ako je na tom ta PowerVR SGX540 GPU? Viem ze je to uz starsia vec ale malo by to stacit nie? Neplanujem na tom cely den hrat hry a ani nic extra narocne.
No ja som bol z 4xHD mierne sklamany.,.. Mal vychvalovanu tegru 3 a hry natom sekali :D s L9 chybu nespravis
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

mmm273 - Tegra 3 prvá verzia [Kal El] T30/AP33 vyšla v Q4 2011. Chceš po 2 roky starom SoC chipe s Cortex A9 jadrami, aby Ti utiahla hry, ktoré sú dimenzované na Adreno 320/330 a Mali 450MP/T604? No, to fungovať nebude.

Tegra 3 je prevratná vďaka svojmu companion coru [tuším A7], a je do dnešnej doby dostačujúca na tablety pre browsovanie netu, pozeranie hd/fhd filmov. Avšak ak si na nej pustíš benchmark na hry, ktorý vyšiel pred pár mesiacmi, či dňami, tak na nejaký výkon môžeš zabudnúť.

P.S.: Všetky hry z Tegra zone stavané na Tegra 3 na nej fičia v FHD pri 30-40 fps, mám doma teraz ASUS Infinity, s Tegrou 3 a mám tam komplet celú zbierku Tegra 3 hier. To len na margo faktu.
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Tak asi zoberiem L9, a v porovnani s 4xHD bude L9 este slabsi? Co sa tyka GPU. Alebo ma nejake lepsie suciastky? Ci nebude velky rozdiel? Lebo vyzera to tak ze sa neoplati doplatit tych 60€.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ma lepsi displej, procesor, fotoaparat aj optimalizovanu nadstavbu od LG, ale 60€ je dost, zober L9
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Ten displej viem, sice su rovnako velke ale ma HD res. Aj ze ma 4. jadro, na fotaku mi velmi nezalezi. Takze vlastne len GPU a CPU. Neplanujem na tom hrat ziadne extra narocne hry, len ci to nebude velky rozdiel.
Inak co som pozeral tak najlacnejsie novy od 205€ ale tie obchody mobilnetelefony.sk a novemobily.sk nepoznam, chcel som z mp3.sk ale tam je o 20€ drahsi.
mmm273
Light Professional
Light Professional

uplink napísal:mmm273 - Tegra 3 prvá verzia [Kal El] T30/AP33 vyšla v Q4 2011. Chceš po 2 roky starom SoC chipe s Cortex A9 jadrami, aby Ti utiahla hry, ktoré sú dimenzované na Adreno 320/330 a Mali 450MP/T604? No, to fungovať nebude.

Tegra 3 je prevratná vďaka svojmu companion coru [tuším A7], a je do dnešnej doby dostačujúca na tablety pre browsovanie netu, pozeranie hd/fhd filmov. Avšak ak si na nej pustíš benchmark na hry, ktorý vyšiel pred pár mesiacmi, či dňami, tak na nejaký výkon môžeš zabudnúť.

P.S.: Všetky hry z Tegra zone stavané na Tegra 3 na nej fičia v FHD pri 30-40 fps, mám doma teraz ASUS Infinity, s Tegrou 3 a mám tam komplet celú zbierku Tegra 3 hier. To len na margo faktu.
ja hovorim zeby tegra 3 bola zla ?
Hovoril osm že SW pri tom LG 4XHD je pre T3 neoptimalizovaný (co riesili na xda dlhe tyzdne, a opravuju to custom ROM a custom kernelom, no stale to nieje bohvieco..) , tegra 3 ma aj onex a hry tam bezali lepsie... Dokonca aj tegra3 hry mi na 4xHD sekali ( na stock JB update... FluidTHD- ci ako sa vola ta hra s tou vodou...)
Mimo to neporovnavam to s adreno 320/330, porovnaval som to so spoluziakovým adreno 220 :) Dokonca aj 205 bolo lepsie v niektorých hrach :D

Takze v skratke - vravim ze 4XHD aj napriek tomu ze ma T3 ju nevie vdaka posahanemu SW vyuzit, preto by som siel radsej do L9...

//autoeditácia príspevku (26 Júl 2013, 13:55)
Sh4d0W napísal:Ten displej viem, sice su rovnako velke ale ma HD res. Aj ze ma 4. jadro, na fotaku mi velmi nezalezi. Takze vlastne len GPU a CPU. Neplanujem na tom hrat ziadne extra narocne hry, len ci to nebude velky rozdiel.
Inak co som pozeral tak najlacnejsie novy od 205€ ale tie obchody mobilnetelefony.sk a novemobily.sk nepoznam, chcel som z mp3.sk ale tam je o 20€ drahsi.
L9 bude asi lepsia volba... ako som uz viackrat pisal, 4xHD ma sice vykonnu tegru 3 no ma nanu zle optimalozovany SW ... je dost mozne ze hry ti pojdu na L9 lepsie :)
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

No L9 ma PowerVR SGX540.
Jj pojdem radsej do toho L9, len teraz neviem odkial. Lebo najlacnejsie kupim od 205€ z mobilnetelefony.sk alebo novemobily.sk ale tie nepoznam, alebo potom este z mp3.sk co je overeny ale tam je o 20€ drahsi.
mmm273
Light Professional
Light Professional

skor by som si priplatil tych 20eciek :D

Ked som kupoval L820 tiez som si priplatil :D :D nie že by som moc chcel, ale tie najlacnejšie neboli slovenska distribucia, dokonca niektore boli od operatorov :D tak som si priplatil a v kamenom shope som dal zanu asi tak o 30€ viac ako bola najlacnejsia na nete... ale mam to bez obav, zaruka v obchode za rohom a mal som ju hned :D
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Tak asi bude lepsie dat tych 20€. No tam sice nemaju napisane ze je to EUV ale asi bude. Na mp3.sk zase maju napisane presne ze SK distribucia, takze predsa len bude asi najlepsie to vziat odtialto.

// edit: Inak mensi cenovy rozdiel http://datacomp.sk/lg-p760-optimus-l9-c ... 52362.html a http://datacomp.sk/lg-p760-optimus-l9-bila_d176824.html :D
galbavymartin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa galbavymartin »

mmm273 napísal:skor by som si priplatil tych 20eciek :D

Ked som kupoval L820 tiez som si priplatil :D :D nie že by som moc chcel, ale tie najlacnejšie neboli slovenska distribucia, dokonca niektore boli od operatorov :D tak som si priplatil a v kamenom shope som dal zanu asi tak o 30€ viac ako bola najlacnejsia na nete... ale mam to bez obav, zaruka v obchode za rohom a mal som ju hned :D
Pri Lumii je jedno akú máš distribúciu, majú celoeurópsku záruku.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Ahojte borci, potreboval by som poradiť s kúpou telefónu z môjho výberu:
Sony Xperia E
Nokia Lumia 520
Samsung Galaxy Fame
LG Optimus L5 II
Orange Daytona

Všetky tieto telefóny sú väčšinou na rovnakej cenovej hladine + majú väčšinou všetky podobné konfigurácie. Ale čo by som chcel, aby bol rýchly, plynulý, aby sa nesekal a nepadal, mal veľký displey, aby batéria vydržala dlho.
Ja som myslel, že si vyberiem tú Nokiu Lumiu 520, pretože som niekde čítal, že tie widgety v androidoch straaašne spomaľujú telefón a strašnee žerú batériu. A ešte by som chcel vedieť, ako sa sťahujú aplikácie na ten windows mobile (pretože napr u androidu sa to sťahuje cez Google Play). Ale poprosil by som aby ste mi VY poradili, pretože sa do toho rozumiete viac než ja :). Poprípade prvý najlepší a za tým hneď druhý najlepší :). Vopred ďakujem, pekný večer :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

za tie ceny, co stoja tieto telefony zozenies aj desire x alebo optimus L7, ktore maju lepsi hw
a hej, widgety ti telefon spomaluju, ak na to nemas hw, no a tie, ktore si si vybral ty bohvieco niesu
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

CheZteR napísal:za tie ceny, co stoja tieto telefony zozenies aj desire x alebo optimus L7, ktore maju lepsi hw
a hej, widgety ti telefon spomaluju, ak na to nemas hw, no a tie, ktore si si vybral ty bohvieco niesu
Poviem to asi takto... mama má paušál v orange a nemáme toľko peňazí aby sme si dovolili tú lepšiu voľbu... a áno mám tu na výber desire x, ale je skoro 2x drahší ako tieto mnou vybrané... Takže poprosil by som radu ktorý kúpiť z tohto výberu.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

aha, ze tieto vam ponukli k pausalu? tak to rovno povedz
desire x je v rovnakej cenovej relacii ako tebou spomenute..
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa M@rt1n »

tak z toho výberu mi to vychádza na LG alebo Orange
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Ako píšem... nechcem riešiť Desire X.. chcem riešiť ktorý je best z výberu:
Sony Xperia E
Nokia Lumia 520
Samsung Galaxy Fame
LG Optimus L5 II
Orange Daytona

A prečo? Ešte dôvody by ma zaujímali :)
Napísať odpoveď