Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Re: Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !

Príspevok od používateľa Sh4d0W »

no asi tak :D
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mihalswk »

dobra volba zla volba ? :D
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

TheJester napísal:To ze je to vyssie cislo neznamena ze to bude fotit lepsie. proste ten snimac je tam malicky. 13 mpx sa dava uz do aps-c snimacov. V mobile je taketo cislo proste kravina. Ludia to tam radi vidia lebo si myslia ze hned budu lepsimi fotografmi. Mobil jednoducho nedokaze kvalitne spracovat tak vysoke cislo pixelov. Tie podmienky su pri telefonoch vyrazne obmedzene.
A kupovat telefon preto lebo "ja chcem mat 13mpx" mi pride dost pribrzdene, neuvazene. Zbytocne sa za to priplaca. Uz pri tych 8mpx mas kopec priestoru na orezy a ine upravy.
U telefónov v danej kategórii ale to menšie číslo neznamená, že to bude určite fotiť lepšie. 13MPx sa dáva aj do full frame, tak ako sa 40 dáva do Lumie, to o ničom nevypovedá. 8 aj 13 budú poväčšine(pokiaľ nepočítame nejaké lepšie modely) fotiť tak isto a pri 13 získaš 30% pixelov navyše. Ak sa rozhodne zobrať niečo s 13, určite to žiadnym spôsobom nezníži kvalitu jeho fotiek oproti 8Mpx.
TheJester
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa TheJester »

94jakub napísal:
U telefónov v danej kategórii ale to menšie číslo neznamená, že to bude určite fotiť lepšie. 13MPx sa dáva aj do full frame, tak ako sa 40 dáva do Lumie, to o ničom nevypovedá. 8 aj 13 budú poväčšine(pokiaľ nepočítame nejaké lepšie modely) fotiť tak isto a pri 13 získaš 30% pixelov navyše. Ak sa rozhodne zobrať niečo s 13, určite to žiadnym spôsobom nezníži kvalitu jeho fotiek oproti 8Mpx.
Cim viac pixelov das na rovnako velky snimac, tym viac sumu to sposobi lebo sa tam jednoducho nevprataju tak ako ked ich tam bude menej. Ked das 13mpx do full frame je to lepsie ako ked ich napraces do niecoho co je niekolkonasobne mensie. To sa musi odrazit na vyslednom efekte. Iste ze ked sa na tu fotku pozries tak vyzera v pohode lebo hned na nej tie pixely nezratas...tie rozdiely sa vsak prejavuju v detailoch.
Povodne som chcel poukazat na to, ze ked vezmes 2 telefony s uplne identickymi parametrami az na fotoaparat, kde jeden bude mat povedzme 8mpx a druhy 13mpx, tak vacsina si vyberie 13-tku na zaklade toho ze je to vacsie cislo, a teda priplatia si za nieco co nema pozadovany efekt. Nejaku akoze dobru fotku mobilom spravis pri naozaj idealnom svetle, inak je to problem.
Jednoducho to nie je mozne aby sa take velke mnozstvo pixelov kvalitne vpratalo do tak maleho snimaca aky maju telefony, prip. aby sa ich tam 13 alebo 15 milionov voslo lepsie ako napr. 8 alebo 10. Tu kvalitu foto pri telefonoch nejako nemozes porovnavat kedze to nie je ich primarnou funkciou. Mnoho ludi si mysli ze ked maju v telefone vela pixelov tak robia skvele fotky (ked sa bavime cisto o tej obrazovej kvalite).
DENNY
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa DENNY »

mihalswk napísal:dobra volba zla volba ? :D
Dost divne sa pytas :D. Niekomu iPhone (resp. iOS) sedi, niekomu nie. Vid. tie zabomysie vojny - Android (popr. WP) vs. iOS na FaceBook-u :D. Ja osobne som so sestkou velmi spokojny, nemam mu co vytknut. Poznam zase ludi, ktorym proste iOS nesedi a preto radsej siahnu po vlajkovej lodi Samsungu ci Sony, dokonca niekto aj po Nokii.

Ja som mal SGS3, kupoval som ho za cias ked to bola este vlajkova lod (za 515€ - aby vam to potom davalo suvis, preco ho tak h8tujem), teda este nebola "na svete" ani S4 a to, co mi po case ten telefon robil, som nedokazal pochopit. Vtedy to bolo to najlepsie co Samsung mohol poskytnut a po zaplneni cca 8gb (zo 16gb) mi ten telefon zacal tak sekat, ze si to neviete predstavit. Fotak sa zapinal 4-5 sekund, prechody (mam na mysli cas po stlaceni homebuttonu a naslednom prepnuti sa na plochu) trvali tiez tak 2-3 sekundy, proste plynulost 0 bodov, v tom telefone sa nic nezaplo/nevyplo prakticky hned a pritom som mal zaplnenu mozno ani nie polovicu pamate. Nehovorim, ze po hardware-ovej stranke to bol zly telefon, fotil krasne, hry tahal tiez vsetky bez problemov, ale nedokazem pochopit, ze vtedajsia vlajkova lod Samsungu po zaplneni polovice vstavanej pamate zacne sekat ako nejaky smartphone za 100 eur (mozno ani ten nezacne sekat). Plynule mi isiel mozno vtedy, ked som ho vybral z krabice a ked v nom neboli ulozene este ani kontakty, odvtedy som na nom nevidel nic ist plynule. Odkedy som sa zbavil S3 som ziadny Samsung nemal, ani som nemal moznost si vyskusat "na dlhsie" S4 ci S5, takze tieto uz neviem posudit, ci ich Samsung vymakal viac alebo nie, lebo S3 bola hroza - comu sa divim, kedze Samsungu spravila prave S3 najvacsie obraty.

Mal som moznost prejst na iPhone 6 co som bez vahania aj urobil a neviem si vynachvalit. Na iOS-e proste pojem "lag" resp. "sek" nepoznam (samozrejme, ze sa to moze stat, ale je to ozaj vynimocna situacia). Par rokov dozadu som vlastnil iPhone 3G, ale to este nebolo ono. Teraz to s vyrobkami od Apple-u bude uz len lepsie a lepsie.
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

denny: Samsung ma najzasekanejsiu a najmenej vyladenu nadstavbu. Keby si skusil htc, sony, tak by si take problemy nemal :)
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bad.boy »

Aky mobil do 200€? Aj z bazaru.

Poziadavky su co najvacsia plynulost systemu takze aspon 2gb ram.

Momentalny favorit LG G2. Obzeral som aj Ascend P7 ale hw je slabsi ako G2 (alebo to realne ani nespoznam?). Do ceny sa vojde aj iPhone 4S lenze tam si nie som isty dlzkou podpory od apple a ten 3,5 display ma tiez odradzuje :) .

Dake ine navrhy?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

g2 vs 4s to tu este nebolo :D
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

tak iPhony sa chvalia rychlostou systemu a ked je to hlavna poziadavka preco nie :D keby mal aspon 4.5 display.... :D Ale to som spomenul len ako moznu alternativu, android je hlavny preto by som pocul radsej rady ohladom neho :)
Slashed
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Slashed »

dost siroky zaber, velkost nezalezi ? alebo vydrz
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sh4d0W »

Vo vsetkom lepsia G2
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Momentalne mam 4,7 a som spokojny, no nebranim sa ani 5 pokial to nebude vylozene lopata :) Pod 4,5 by som si zvykal uz tazko. Vydrz aspon ten den so zatazou i ked v poslednej dobe telefon pouzivam len na telefonovanie, youtube, mail, a sem tam daku nenarocnu hru. Fotak neriesim absolutne. 90% casu pouzivam na data wifi, 10% mobilne data takze ani LTE nie je potrebne. Hladam telefon ktory bude plynuly teraz a povedzme aj za tie 2 roky, preto pozeram radsej high end z bazaru a nie novy mid.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Vlastním G2 aj 4S a otec má P7. Z týchto troch mobilov jednoznačne G2. Prostredie EMUI na P7 sa dosť podobá iOS, má aj nejaké zaujímavé vychytávky z iOS, ale dá sa bez nich žiť a radšej by som vzal G2.

4S jedine, ak si tvrdý zástanca iOS. Tento mobil už nebude mať dlhú podporu, síce uviedli na neho iOS8, ale nie každá 4S ho akosi zvláda. Známemu šlape celkom obstojne, na mojom 4S je strašne zasekaný. Keby sa dalo, určite vrátim späť iOS7. Ak túžiš po iOS, odporúčam ísť už aspoň do 5ky.
Slashed
Medium Expert
Medium Expert

Ked nechces pod 4,5" , tak Iphone vypadava. 5tka ma tiez len 4" display, a do 200€ by si ju aj tak nezohnal

Ascend 7 aj G2 su oba dobre fony, aj celkom vyrovnany superi.. G2 ma oproti huaweiu o malo vacsi display, ma aj o nieco silnejsiu baterku..Huawei je zas tensi ....bral by som G2, pokial by si ju nasiel do tych 200. Ak by to malo byt vysie , tak za 220-240 idu na bazosi Nexus 5. A ten bude mat plynulost systemu aj podporu myslim dlhsiu ako tieto dva.
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

A co poviete na Z1? Parametre tie iste + moznost rozsirenia kartou.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

S tým by si tiež nemal urobiť chybu.. akurát je to o niečo väčšia a ťažšia tehlička ako G2 aj napriek menšiemu displeju.

G2 5,2"
138.5 x 70.9 x 8.9 mm (5.45 x 2.79 x 0.35 in) / 143g
Z1 5"
144 x 74 x 8.5 mm (5.67 x 2.91 x 0.33 in) / 170g
Slashed
Medium Expert
Medium Expert

myslim ze nemoznost rozsirenia nieje az taky problem pokial ma mobil 32gb pamat (25 pre uzivatela cca). G2 je rozumnejsia podla mna, Z1 je dost vysoka, ale to pre niekoho nemusi byt problem.
Btw ,ten Huawei Ascend P7 ma super rozmery : 139.8 x 68.8 x 6.5 mm/ 124g
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Ano lenze 32gb G2 do 200 nekupim :) A z 16 je volnych cca 11gb. Huawei ma ich vlastny procak 1,8ghz vs snapdragon 800 2.2 pri LG a Xperii co je myslim dost rozdiel.
DENNY
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa DENNY »

Ak mas moznost kupit Z1 a nevadia ti jej rozmery a vaha (zase to nie je az take hrozne), siahol by som po nej. Znamy ju mal a neskor upgradeol na Z2 a len si ich chvali. Pre mna je Z1 uz dost velka, je hranata a siroka cize trosku to chce zvyk pri tom drzani v ruke, ale inak schopny fon.
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Este mi napadlo k tej Xperii. Docital som sa ze sony na nu davalo foliu pri vyrobe a po jej odstraneni padla zaruka. Je to pravda? Pripadne mozem na tuto foliu dat tempered glass a bude to fungovat a vyzerat bezproblemovo?
Napísať odpoveď