Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem
- t0m4s3
- Admin
- Kontaktovať používateľa:
Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem
Vzhladom na mnoziace sa temy ohladom kupy notebooku zakladam na Gotharov podnet tuto temu. Ak sa niekomu chce, moze na zaciatok zhrnut par obecnych informacii pre kupichtivych uzivatelov
Napr. nieco ako
Vybíráme a... ladíme notebook - 1. část
Vybíráme a... ladíme notebook - 2. část
Napr. nieco ako
Vybíráme a... ladíme notebook - 1. část
Vybíráme a... ladíme notebook - 2. část
Ok, tak to skusim dat nejak dokopy:
Slusne katalogy notebookov su napriklad tu: http://www.datacom-ke.sk/?cls=spresenttrees&strid=165
http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... =Notebooky
Par faktov/veci co sa hovoria(netvrdim, ze to je 100% pravda, tak ma nekamenujte): za najlepsie znacky sa povazuju HP a IBM Lenovo, za najhorsiu Acer
-ak chcete skladany notebook(omnoho lepsia cena, kvalita podla mna porovonvatelna s HP/Lenovo, akurat bez prvotriedneho servisu) tak si zostavu mozete zostavit na www.vbi.cz ; www.vbi.sk (v KE sa tomu venuje firma www.intelidata.sk , ti vsak nemaju online konfigurator)
-ak chcete notebook na novsie hry, urcite si nevystacite s integrovanou grafikou, cize ziadna zdielana graficka pamat
-odporucam do kazdeho noveho notebooku disk Seagate, pamat Kingston a Core 2 Duo
to je z mojej strany asi vsetko, kto chce poradit, nech si najprv prebehne tieto stranky, aby mal predstavu o pomere cena/vykon a potom sa mozeme bavit
Slusne katalogy notebookov su napriklad tu: http://www.datacom-ke.sk/?cls=spresenttrees&strid=165
http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... =Notebooky
Par faktov/veci co sa hovoria(netvrdim, ze to je 100% pravda, tak ma nekamenujte): za najlepsie znacky sa povazuju HP a IBM Lenovo, za najhorsiu Acer
-ak chcete skladany notebook(omnoho lepsia cena, kvalita podla mna porovonvatelna s HP/Lenovo, akurat bez prvotriedneho servisu) tak si zostavu mozete zostavit na www.vbi.cz ; www.vbi.sk (v KE sa tomu venuje firma www.intelidata.sk , ti vsak nemaju online konfigurator)
-ak chcete notebook na novsie hry, urcite si nevystacite s integrovanou grafikou, cize ziadna zdielana graficka pamat

-odporucam do kazdeho noveho notebooku disk Seagate, pamat Kingston a Core 2 Duo
to je z mojej strany asi vsetko, kto chce poradit, nech si najprv prebehne tieto stranky, aby mal predstavu o pomere cena/vykon a potom sa mozeme bavit

- Kibo
- Hardcore addict
dolezite je aj to, na co chcete notebook pouzivat, ak chcete hrat novsie hry, NB za 17.000 sk dano uz vam tazko bude stacit, ak zas chcete surfovat po nete a sem tam pozriet daky film, pripadne spravid dve tabulky v exceli a zahrat si solitaire, je zbytocne kupovat notas za 40.000 lebo su to vyhodene peniaze a mozete kludne usetrit 10-15.000 ak nie viac na toto vyuzitie, ale to je myslim vsetkym jasne 

Okej tak asi budem prvy co sa tu opyta priamo:
Moje poziadavky su notebook do 23000 - 25000 aj s DPH!
Mal by byt vyvazeny, aby mal nejake tie USB porty, prip. bluetooth (nie je podmienkou), sietovu kartu, bateria by mala vydrzat dlhsie.
Najdolezitejsia podmienka je bohuzial ta cena, a dalej by som sa chcel viac sustredit na mobilitu, ako na vykon, tzn. lepsia baterka, radsej mensi, lahsi.
Samozrejme viem ze za tieto peniaze, a pri podmienkach ake som si urcil, sa toho neda vymysliet velmi vela, alebo dokonca takmer nic, kazdopadne chcem vediet, ci je aspon aka-taka sanca mat nejaky schopny notas. Som otvoreny viacerym ustupkom a kompromisom, hlavne co sa vykonu tyka.
Mal by byt vyvazeny, aby mal nejake tie USB porty, prip. bluetooth (nie je podmienkou), sietovu kartu, bateria by mala vydrzat dlhsie.
Najdolezitejsia podmienka je bohuzial ta cena, a dalej by som sa chcel viac sustredit na mobilitu, ako na vykon, tzn. lepsia baterka, radsej mensi, lahsi.
Samozrejme viem ze za tieto peniaze, a pri podmienkach ake som si urcil, sa toho neda vymysliet velmi vela, alebo dokonca takmer nic, kazdopadne chcem vediet, ci je aspon aka-taka sanca mat nejaky schopny notas. Som otvoreny viacerym ustupkom a kompromisom, hlavne co sa vykonu tyka.
Nechcem, aby to vyznelo hrubo, ale vyssie mas slusne katalogygandus napísal:Okej tak asi budem prvy co sa tu opyta priamo:

Dal som Core 2 Duo, 15,4" displej a vyslo mi toto http://www.datacom-ke.sk/default.asp?cl ... tiid=13670
Je to HPcko, dobre vybavene, akurat bez OS.
S OS mas tu http://www.datacom-ke.sk/default.asp?cl ... tiid=15869
Pripadne si skus spravit tu istu zostavu na www.vbi.sk a uvidis aka cena ti vypadne.
- jurino88
- Star
cehm si ja daco zahrat ako napr nhl2008(ked bude) cs a tak aj cosi lepsie
+kapacita hdd
+baterka
najlepsei v obchode
som student a pojde to zmojho vrecka takze neaku primeranu cenu
+kapacita hdd
+baterka
najlepsei v obchode
Kód: Vybrať všetko
http://www.sktechnik.ekatalog.biz/uvod.aspx
Lenze katalogy mi prt povedia lebo nerozumiem vsetkym tym technickym finesam. Preto som proste len chcel typy na nazvy notebookov a ja sa potom poradim s niekym, komu len poviem z coho si chcem vybrat. Viem ze som to predtym zabudol napisat (to ze sa v tom moc nevyznam) takze za odpoved ti aj tak dakujemGothaR napísal:Nechcem, aby to vyznelo hrubo, ale vyssie mas slusne katalogy
Dal som Core 2 Duo, 15,4" displej a vyslo mi toto http://www.datacom-ke.sk/default.asp?cl ... tiid=13670
Je to HPcko, dobre vybavene, akurat bez OS.
S OS mas tu http://www.datacom-ke.sk/default.asp?cl ... tiid=15869
Pripadne si skus spravit tu istu zostavu na www.vbi.sk a uvidis aka cena ti vypadne.
Zas nechcem byt hruby, ale naco su prve tri prispevky v tejto teme? Vies co od NB chces, vyssie som pisal, ze by kazdy NB mal mat Core 2 Duo, tak z toho vychadzaj a ostatne uz mas v svojich poziadavkach, takze si ho mozes aj sam najst. Vydrz baterky je v reale tak o pol hodiny kratsia ako udavana a po case klesa.jurino88 napísal:cehm si ja daco zahrat ako napr nhl2008(ked bude) cs a tak aj cosi lepsie
+kapacita hdd
+baterka
najlepsei v obchodeKód: Vybrať všetko
http://www.sktechnik.ekatalog.biz/uvod.aspx
qandus: ok, tak to zhrniem tak, ze v dnesnej dobe je podla mna minimum core 2 duo, 120 GB HDD, 1GB RAM a 15,4" displej, ak to ma byt na hry, tak aj samostatna graficka karta. Tieto parametre hladaj pri cielovom NB a riad sa uz iba podla znacky, vydrze na baterku a ceny
presne aj ja mam takuto podmienku tak by som bol aj ja rad keby ste poradili notas do takych 35000jurino88 napísal:ja ty poviem zas tka ze do nb som total lamec a nejde mi neak moc o hry chem si zahrat ale nie som zas na hry neaky fjansmeker ale nhl2008 je podmienka aby sla, dalej ten disk hlavne na filmy a hudbu , a chem radu od skusenych ludi co uz mali notasy a chem nieco dobre zarozumnu cenu
- t0m4s3
- Admin
Na to co pozadujes vyberaj zhruba takuto konfiguraciu
- Core2Duo/Turion X2 s frekvenciou aspon 1.6GHz
- optimalne 1GB RAM (dnes uz takmer nutne minimum)
- graficka karta Go7600, ATi Mobility Radeon 2600Pro a vyssie
- disk 5400rpm (za 7200rpm si uz nalezite priplatis)
- znacky Dell,HP,Fujitsu-Siemens,Sony v pripade, ze chce clovek usetrit tak Asus, prip. "skladany" z vbi.cz/sk (urcite nedoporucujem cokolvek od Aceru)
- znacky Dell,HP,Fujitsu-Siemens,Sony v pripade, ze chce clovek usetrit tak Asus, prip. "skladany" z vbi.cz/sk (urcite nedoporucujem cokolvek od Aceru)
- jurino88
- Star
tym si mal na mysli mna ?? ak ano chem ta poprosit ci by si nemohol vybrat modle z vebu na ktory som dla link bol by som ti moc vdacnyt0m4s3 napísal:Na to co pozadujes vyberaj zhruba takuto konfiguraciu
- t0m4s3
- Admin
Celkom sa mi pozdava FS Amilo Xa1526
Model Fujitsu Siemens Amilo Xa1526
Procesor AMD Turion X2
Frekvence procesoru 1,8GHZ
Úhlopříčka LCD 17
Rozlišení LCD 1440x900 (WXGA+)
Typ LCD lesklý
Velikost operační paměti 2048 MB
Počet slotů operační paměti celkem 2 (oba obsazené)
Pevný disk 2x120 GB
Otáčky pevného disku 5400rpm
Optická mechanika DVD±RW
Čtečka karet ANO
Síťová karta (RJ45) LAN 10/100/1000
Bezdrátová síťová karta ANO
Modem ANO
Grafická karta nVidia Go7600 s nedílenou pamětí 256MB
http://www.sktechnik.ekatalog.biz/zbozi ... -parametry
Procesor AMD Turion X2
Úhlopříčka LCD 17
Typ LCD lesklý
Pevný disk 2x120 GB
Optická mechanika DVD±RW
Čtečka karet ANO
Modem ANO
Oukey.. tak aj ja cosi skusim.. ale ja sa skusim opytat..
Co si myslite o notebookoch Acer? dnes ma jeden predavac v obchode tazko presviedcal ze je to len fama ze su kazive.. ze predal 50 a vratili sa mu max.3.. ale to je jedno
Dalej by ma zaujimalo ak by tak by preco je lepsi Intel do notebookov nez AMD?
Co s tou zdielanou graf. kartou, ak nejsom vasnivy hrac hier, co si zahram sem-tam cs a tonyho hawka.. a obcas kuk film..
chcem si kupit notes, ale absolutne nemam paru o notebookoch.. fakt.. dnes som sa dozvedel zopar dobrych veci.. napr. ze do notebooku jednoznacne sata disk.. no a rozhodujem sa medzi Acer EX5513WLMI or HP Compaq 6715s Turion..
oba su dvojjadrove, maju rozdielne procesory a tak.. poradte dakujem..
Co si myslite o notebookoch Acer? dnes ma jeden predavac v obchode tazko presviedcal ze je to len fama ze su kazive.. ze predal 50 a vratili sa mu max.3.. ale to je jedno
Dalej by ma zaujimalo ak by tak by preco je lepsi Intel do notebookov nez AMD?
Co s tou zdielanou graf. kartou, ak nejsom vasnivy hrac hier, co si zahram sem-tam cs a tonyho hawka.. a obcas kuk film..
chcem si kupit notes, ale absolutne nemam paru o notebookoch.. fakt.. dnes som sa dozvedel zopar dobrych veci.. napr. ze do notebooku jednoznacne sata disk.. no a rozhodujem sa medzi Acer EX5513WLMI or HP Compaq 6715s Turion..
oba su dvojjadrove, maju rozdielne procesory a tak.. poradte dakujem..
- t0m4s3
- Admin
- 3 z 50 to je 6% a ak toto povazuje, za famu tak neviem 
- Intel platforma je na trhu ovela dlhsie, je vychytanejsia a bezproblemovejsia. A predsalen oproti AMD ma vyhodu 10W a tym padom dlhsiu vydrz. 25W vs 35W je dost znacny rozdiel
- zdielana karta - su to vacsinou integrovane veci, na ktorej si zahras mozno toho tonyho hawka, ale ziadne vysoke rozlisenie a vysoke detaily pri inych hrach necakaj. Navyse si "zozeru" cast systemovej pamate
- SATA disk do notebooku je dalsia "fama". U diskov v notebooku zavisi hlavne na otackach. Top modely maju 7200rpm, vacsina 5400rpm. Rozdiel je viac ako znacny uz po chvili prace. 4200rpm su totalne vybehove, stare a nevhodne disky. Ci je to SATA alebo ATA je uplne jedno.

- Intel platforma je na trhu ovela dlhsie, je vychytanejsia a bezproblemovejsia. A predsalen oproti AMD ma vyhodu 10W a tym padom dlhsiu vydrz. 25W vs 35W je dost znacny rozdiel
- zdielana karta - su to vacsinou integrovane veci, na ktorej si zahras mozno toho tonyho hawka, ale ziadne vysoke rozlisenie a vysoke detaily pri inych hrach necakaj. Navyse si "zozeru" cast systemovej pamate
- SATA disk do notebooku je dalsia "fama". U diskov v notebooku zavisi hlavne na otackach. Top modely maju 7200rpm, vacsina 5400rpm. Rozdiel je viac ako znacny uz po chvili prace. 4200rpm su totalne vybehove, stare a nevhodne disky. Ci je to SATA alebo ATA je uplne jedno.
Prihodim prakticku skusenost s Acer: "poznam" 4 notebooky Acer a z toho 2 mali problem so zasekavajucim sa medzernikom bez toho, aby sa s nim nieco robilo a vyskytlo sa to ani nie po 2ch mesiacoch prace. Potom su to klby na monitore, ktore sa velmi lahko vykyvaju. Potom je to aj horsie chladenie a kratka vydrz na baterku. Nechce sa mi to tu uplne podrobne rozpisovat, ale je to tak. Uz som aj niekde pisal, ze som mal stastie a vychytal som dobry typ NB od Acer, ale to je velka vynimka.(ten moj mal akurat dobry vykon a dobru baterku, no hrozne chladenie)
Teraz mam VBI a plna spokojnost, ocakavam dlhu zivotnost
//zdielana grafika: na rok starej integrovanej grafike sa neda hrat ani Live for speed na minimalnych detailoch a to je jedna z najlepsie optimalizovanych hier ake poznam a mam pocit, ze kamosovi na tom ani NFS 5 neslo uplne najlepsie :-\
t0m4s3: rychlejsi disk je citit, ale imho je dan v podobe skratenia zivotnosti dost velka v porovnani s tou rychlostou
Teraz mam VBI a plna spokojnost, ocakavam dlhu zivotnost

//zdielana grafika: na rok starej integrovanej grafike sa neda hrat ani Live for speed na minimalnych detailoch a to je jedna z najlepsie optimalizovanych hier ake poznam a mam pocit, ze kamosovi na tom ani NFS 5 neslo uplne najlepsie :-\
t0m4s3: rychlejsi disk je citit, ale imho je dan v podobe skratenia zivotnosti dost velka v porovnani s tou rychlostou
7200 rpm disk je naozaj citit, neviem to porovnat ako velmi to ubera zivotnosti na bateriu, lebo moj NB ako taky vela nezerie a navyse mam cestovnu bateriu, ale myslim ze az take tragicke to nebude
treba si uvedomit ake bude zamerenie NB, ci ako pracovny nastroj na cestach resp. v skole kde bude fungovat povacsinou na baterie alebo ako domaca nahrada desktopu kde bude takmer stale pripojeny na el. siet
na nenarocne kancelarske hry typu CS staci v pohode aj obycajny Mobile Intel(R) 945GM/GU
treba si uvedomit ake bude zamerenie NB, ci ako pracovny nastroj na cestach resp. v skole kde bude fungovat povacsinou na baterie alebo ako domaca nahrada desktopu kde bude takmer stale pripojeny na el. siet
na nenarocne kancelarske hry typu CS staci v pohode aj obycajny Mobile Intel(R) 945GM/GU
To mas pravdu, ale mne aj ako hracovi 5400ka disk vobec nevadi. Moj notas teraz taha hlavne CPU a RAM, pomalsi disk ani nevnimam. Nechcem nijak spochybnovat tvoj usudok, ale dojem pomalosti notebooku moze sposobovat hlavne pomalsi procesor, pretoze tie v NB za desktopmi zaostavaju. Ja som pomalsi disk pri priamej konfrontacii s PC registroval tak, ze vypis suborov bol o chvilku pomalsi, inak iba pri kopirovani velkych suborov.sundevil napísal:7200 rpm disk je naozaj citit, neviem to porovnat ako velmi to ubera zivotnosti na bateriu, lebo moj NB ako taky vela nezerie a navyse mam cestovnu bateriu, ale myslim ze az take tragicke to nebude
- jurino88
- Star
super notebook ale chel som nieco take pre studenta pocitla som tka maximum 25000 ved mam iba 16 rokovt0m4s3 napísal:Celkom sa mi pozdava FS Amilo Xa1526
Procesor AMD Turion X2
Úhlopříčka LCD 17
Typ LCD lesklý
Pevný disk 2x120 GB
Optická mechanika DVD±RW
Čtečka karet ANO
Modem ANO