Pouzivame akordy v piesnach HELP ME!
Pouzivame akordy v piesnach HELP ME!
nasiel som velmi super piesen viem hrat akordy ale neviem hrat pesnicky ako vsetkemu chapem naprikald vysvetlim
mame toto GTáta vždycky říkal hochu žádný Cstrachy
seš kovboj Gv Coloradu můžeš krávy Dpást
já radši Gutratil jsem psa a všechny Cprachy
do srdce GEvropy já Dv klidu odjel Gkrást
asu tam oznacene akordy zacinam G potom C atd... no a ja neviem ako mam prist nato ze ako hram Gecko myslim pravu ruku veviem ten ritmus aky ma aka pesnicka ze DOLE DOLE HORE HORE DOLE HORE (priklad)
chapete očo mi ide?
lebo ked som nasiel navod na wonderwall bolo napr G a to sa hralo dole hore dole dole dole hore a neviem ako to mam zistit do inych pesniciek ten wonderwal podla videa...prosim poradte
mame toto GTáta vždycky říkal hochu žádný Cstrachy
seš kovboj Gv Coloradu můžeš krávy Dpást
já radši Gutratil jsem psa a všechny Cprachy
do srdce GEvropy já Dv klidu odjel Gkrást
asu tam oznacene akordy zacinam G potom C atd... no a ja neviem ako mam prist nato ze ako hram Gecko myslim pravu ruku veviem ten ritmus aky ma aka pesnicka ze DOLE DOLE HORE HORE DOLE HORE (priklad)
chapete očo mi ide?
lebo ked som nasiel navod na wonderwall bolo napr G a to sa hralo dole hore dole dole dole hore a neviem ako to mam zistit do inych pesniciek ten wonderwal podla videa...prosim poradte
vazne to inak nejde, jedine...mozes skusit program guitar pro a taby vytvorene pre tento program( na internete su ich statisice ja odporucam http://www.ultimate-guitar.com/ asi najvacsia databaza co poznam, no slovenskych veci tam moc nie je, v) v niektorych taboch pri akordovkach je naznacene ako sa to ma hrat ci zhora, ci zdola...Tomáško napísal:aha cize iba hmm no toje dost tazke namna no a este som sa chcel spytat na iny slit hrania postupny ked sa ide po jednej strune...
a este keby my niekto vedel vysvetlit cosu barove akordy ktore su to a ako sa hraju a aky je rozdiel medzi normalnimy
nerozumiem co myslis tym stylom hrania na jednej strune?
bare akordy su take ktore v sebe zahrnuju to, ze ukazovakom chytis vsetky struny na tom istom prazci a zbitkom prstov chytis este dalsie tony
-
JaJeNiektoIny
Light Professional
Skús sa učiť podľa tohto - supermusic.sk - Škola Hry alebo sme.sk - Gitarová škola, videokurz (začni od prvej lekcie...)
...a neuškodilo by ti ani doučovanie slovenčiny...
Jaromír Nohavica - Tři čuníciTomáško napísal:neviete my povedat ako sa hra tri cunici jdou?
ano to som si Super pesnicka aj mna by zaujmalo ako sa hraJaJeNiektoIny napísal:Skús sa učiť podľa tohto - supermusic.sk - Škola Hry alebo sme.sk - Gitarová škola, videokurz (začni od prvej lekcie...)
Jaromír Nohavica - Tři čuníci
a to jakože čo mysliš že niekde najdeš postup presne jak to hrať? preboha, šak keď niesi hluchý jak poleno, tak rytmus už dokažeš zopakovať... a ak nie, skonči s gitarou... rytmus a hudobny sluch je základ pri každom hudobnom nástroji... nedá sa to naučiť, jedine sa v tom zlepšiť... takže buď máš sluch a dokážeš zaimprovizovať, alebo smola...
-
ChallengerQo
Expert
to co hladas sa vola taby.. ja hram vacsinou z http://www.ultimate-guitar.com/ tohto 
-
JaJeNiektoIny
Light Professional
Na tomto videu je vidno ako sa to má hrať. Ale ak sa chceš naučiť hrať na gitare, tak by si to fakt mohol aj počuť... Striedavo brnkáš najskôr po strune A(druhej zhora), potom po dolných štyroch(alebo troch?), potom po E(hornej) a zase po dolných štyroch... Takto sa to hrá pri C dur, ďalej to už hádam budeš počuť....