pouzivate OS ktorému bola ukončená podpora?
Re: pouzivate OS ktorému bola ukončená podpora?
Dovolim si nesuhlasit. Zatial co mobil si vies obmenjt po roku az dvoch pri skonceni viazanosti na pausal, tak pri pocitaci taku moznost nemas. Len malo ludi upgraduje pocitactak casto ako mobil. Dokonca ani notebook, vacsinou vymena notebooku nastane, az ked sa pokazi. Vynimkou su firemne notebooky. Win7 ma dnes stale 20 percentne zastupenie, pred rokom to bolo 32 percent. Aj to treba pomysliet na to ako Microsoft pretlacal Win10, zadarmo upgrade na Win10, vypnutie podpory pre Win7, nove notebooky vyhradne s Win7. Aj po tom vsetko je to edte 20 percent. Treba uznat, ze Win7 bol a stale je vyborny system, takze ludia nemaju dovod ci chut prechadzat na nieco nove. Nevyhoda je odstavenie podpory a teda aj aktualizacii pre ludi.
známy má 10 rokov starý noťas a windows 10 mu ide, takže starý notebook neznamená hneď že nie je pre 10tku kompatibilný... ale neviem si predstaviť aby niekto po dlhodobom používaní 10tky, prechádzal späť na 7....
Aj keď napr každý mesiac sú správy ako po aktualizácii na desiatke má systém problémy, ja som ešte nikdy po update nič zlé nepozoroval
Aj keď napr každý mesiac sú správy ako po aktualizácii na desiatke má systém problémy, ja som ešte nikdy po update nič zlé nepozoroval
Ani ja. Skôr to vnímam ako vedľajšie účinky na liekoch. Jeden prípad z 1000 a musia ho oficiálne zaznamenať. Navyše skoro vždy sa ukázalo, že ten problém pramenil z iných problémov (neaktualizované drivere, nainštalované rôzne utility, cracky a pod.). Tiež to množstvo hw, pre ktoré sa musí optimalizovať. Tým neobhajujem microsoft, lebo isto veľa vecí fušujú, ale tiež hovorím z vlastnej skúsenosti a len ja osobne mám Win 10 na 4 kompoch.
ano to hovorim zo svojej skusenosti ked uz clovek prejde na 10tku nazad uz na 7 nejde.tyler91 napísal:známy má 10 rokov starý noťas a windows 10 mu ide, takže starý notebook neznamená hneď že nie je pre 10tku kompatibilný... ale neviem si predstaviť aby niekto po dlhodobom používaní 10tky, prechádzal späť na 7....
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
kompi: Na stolnom PC mam stale Win7, na notebooku mam Win10. Cuduj sa svete, daleko viac som zvyknuty na Win7 a kym nebudem robit upgrade pocitaca, tak prechod na Win10 neplanujem. Ak by som presiel na Win10, tak je to najma kvoli podpore DirectX 12 (aj ked DX12 uvolnili aj na Win7, ale len u urcitych hier).
Hojko ja ta uplne chapem ak sisi precital vyššie moj prispevok ked som si kupoval tento pc z ryzenom co zas nebolo az tak davno 2 roky a to som uz mal dost dlho win 10 na ntb som zvazoval 7 no nakoniec som nedal koli updatom
A naucil som sa zit z 10 
Doma mám 10, v práci 7... ale už som prehovoril do duše nášmu itčkárovi a v priebehu leta by mala byť 10ka aj v práci. "Zastaraná" 7ka mi akosi vôbec nevadí, viac mi na súčasnom pracovnom kompe vadí starý Office 2010. 
v com konkretne ti vadi office 2010?
Mne konkrétne by v 2010 chýbal plnohodnotný tmavý režim. Síce tam nejaký je, ale len taký polovičný.
Ja mám teraz lifetime licenciu na Office 365, licencia z Ebayu za menej ako 3 doláre. Bolo to na 5 zariadení, už som to aj rozdal pár kamarátom. Fungujem už vyše roka a zatiaľ ani náznak, že by to malo prestať fungovať.
Ja mám teraz lifetime licenciu na Office 365, licencia z Ebayu za menej ako 3 doláre. Bolo to na 5 zariadení, už som to aj rozdal pár kamarátom. Fungujem už vyše roka a zatiaľ ani náznak, že by to malo prestať fungovať.
ja mam 2016 office aj win 10 pro z ebay a funguje to perfektne dokopy ma to vyslo mozno 12 dolarov 
Lenže na pracovné PC si nemôžem dovoliť dať ebay edišn. Doma na tom fungujem, čiže zhruba viem, o čom je nový Office365. Na starej 2010 mi asi najviac vadí zastaralý dizajn. Ale keď som minule hľadal nejaké nové excelovské funkcie na uľahčenie práce, natrafil som na pár vychytávok, ktoré vraj fungujú iba na 2016+... rád by som ich vyskúšal! Ale verím, že časom nájdem aj viac dôvodov! 
Áno mával som smartfóny so symbiánom a ten už neni. SonyEricsson VIVAZ alebo tí Nokie dotykové Asha a čojavímčo ešte. Té Xpeess Musicy dotykové. Aj lúbím malé smartfóny lebo mne na messenger to stačilo takže Xpreia Tipo alebo HTC Wildfire ale už tak staré androidy tam boli že už aplikácia banky nešla a tapatalk s pokecom ukončili zajazdy a prestalo íst to. Tak volakedy už neni na výber a silou mocou chcú aby sme novšé mali aj keď starému nič neni.
"Starému nič neni"
No veru, neni. Ak sa chceš trízniť. Neviem si predstaviť vlastniť v dnešnej dobe, kedy ten telefón dosť aktívne využívam (komunikácia, maily, novinky, platby, banking, surfovanie) mať jeden z tebou vymenovaných strojov bez toho, aby som do týždňa nezošedivel. A to som väčšinu z tebou vymenovaných telefónov mal, takže triezvo posudzujem. Na tú dobu to stačilo, dokonca to bolo prelomové, ale dnes ozaj nie.
Kedysi som mobily menil pravidelne a bral som to ako hobby, dnes už si kupujem mid-endy s cenovkou pod 400 eur a vlastním ich prakticky kym fungujú, niekoľko rokov. Takže ani nie som ten typ, čo potrebuje najnovšiu vlajkovú loď. Čiže tie HTC-čka, Xpress Music Nokie či Xperie naozaj len z čistej nostalgie, praktický dôvod pre ne neexistuje.
No veru, neni. Ak sa chceš trízniť. Neviem si predstaviť vlastniť v dnešnej dobe, kedy ten telefón dosť aktívne využívam (komunikácia, maily, novinky, platby, banking, surfovanie) mať jeden z tebou vymenovaných strojov bez toho, aby som do týždňa nezošedivel. A to som väčšinu z tebou vymenovaných telefónov mal, takže triezvo posudzujem. Na tú dobu to stačilo, dokonca to bolo prelomové, ale dnes ozaj nie.
Kedysi som mobily menil pravidelne a bral som to ako hobby, dnes už si kupujem mid-endy s cenovkou pod 400 eur a vlastním ich prakticky kym fungujú, niekoľko rokov. Takže ani nie som ten typ, čo potrebuje najnovšiu vlajkovú loď. Čiže tie HTC-čka, Xpress Music Nokie či Xperie naozaj len z čistej nostalgie, praktický dôvod pre ne neexistuje.
Xpreia Tipo
som mal par rokov dozadu a mozem potvrdit za tu cenu perfektny fon ale dnes uz pouzivam iphone teraz konkretne XR lebo som si v telefone oblubil IOS. symbian mal priblizne do roku 2014 moj asistent bolo to konkretne tusim nokia E52 (moze byt ze sa mylim). a bol spoko
potom presiel na Xiaomi (Android). mne co vadi na ANDROID fonoch ze casto vychadzaju aktualizacie a vyrobcovia fonou nato dost skoro potom dlabú. V tomto je apple trosku dalej ak si kupis fon mas istotu ze 4 roky ti budu v pohodicke vychadzat updaty a ze ti pobezi aj novy soft z app store. Ano ja viem baterka ano ja viem telefon sa moze pokazit ale bavime sa o SW stranke 
som mal par rokov dozadu a mozem potvrdit za tu cenu perfektny fon ale dnes uz pouzivam iphone teraz konkretne XR lebo som si v telefone oblubil IOS. symbian mal priblizne do roku 2014 moj asistent bolo to konkretne tusim nokia E52 (moze byt ze sa mylim). a bol spoko
pouzivate OS ktorému bola ukončená podpora?
A symbian je úplne ukončený ako celok. Na androidoch je len ten problém že ak máte napr. Android 4 tak messenger nejaká lite verzia ešte pôjde alebo appky typu CP a podobne lebo tam neni moc čo meniť ale už appku banky na to nestiahneš lebo vyžaduje minimálne android 5 a hotovo si vyřízený a smartfón ti je asi tak užitočný ako nejaký tlačidlový maxcom na volanie a sms.
Áno iOS aspoň to robí že app store upozorní že máte staršie zariadenie ale ponúkne staršiu verziu. Veď napríklad ja som mal na Xperii Tipo tapatalk aj pokec, počas používania skončila podpora a appka sa nespustila resp. hodilo hlášku že mám inovovať OS ale nebolo už kam keďže na ten mobil vyšší nebol. Pri apple aspoň toto trochu lepšie spravili.
Ktovie čo by bolo keby neskončil symbian. Čo myslíte prečo skončil? Nedal by sa už vylepšiť alebo nebol záujem zo strany ľudí? A ako je na tom Windows Mobile? Mal som raz Lumiu ale nepáčilo sa mi také divné to bolo. Ten ešte fičí vôbec?
Áno iOS aspoň to robí že app store upozorní že máte staršie zariadenie ale ponúkne staršiu verziu. Veď napríklad ja som mal na Xperii Tipo tapatalk aj pokec, počas používania skončila podpora a appka sa nespustila resp. hodilo hlášku že mám inovovať OS ale nebolo už kam keďže na ten mobil vyšší nebol. Pri apple aspoň toto trochu lepšie spravili.
Ktovie čo by bolo keby neskončil symbian. Čo myslíte prečo skončil? Nedal by sa už vylepšiť alebo nebol záujem zo strany ľudí? A ako je na tom Windows Mobile? Mal som raz Lumiu ale nepáčilo sa mi také divné to bolo. Ten ešte fičí vôbec?
Na jednom notasi mam win8 a funguje zatial bezproblemov. Ja ale celkovo dost flakam zaplaty a malokedy ich stahujem aj na inych svojich strojoch. Ze sa to da zneuzit? Internetove platby mam blokovane, museli by mi ovladnut mobil a tam mam system safe a up to date. A ak by mi aj zmizli vsetky udaje co mam v pocitacoch tak dolezite veci su zalohovane a pre tretiu stranu bezcenne.