pozitivne myslenie-zakon pritazlivosti

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
crank139
Medium Star
Medium Star

pozitivne myslenie-zakon pritazlivosti

Príspevok od používateľa crank139 »

http://www.pozitivnemysliet.sk/
co si otom vsetkom myslite, je to pravda? je to mozne?
pytam sa len na vase nazory tak ma tu nezacniite sudit comu vsetkemu verim atd...dik
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: pozitivne myslenie-zakon pritazlivosti

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Tu je myslím zbytočné hľadať nejaké vedecké dôkazy či to tak naozaj funguje :) Niekto verí v pozitívne myslenie a je mu naozaj lepšie ako keby mal byť vo všetkom pesimista a negatívne naladený.
Myslím si, že je to dobré ak niekto v takéto niečo verí ... ale nemal by do toho rýpať a hľadať nejaké vedecké fakty k tomu, aby nebol sklamaný keď si niekde prečíta, že to "nefunguje" a začne byť čoraz viac skeptický. Príde mi to ako také placebo pre dušu ... :p
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Ked na nieco myslis podvedome, pripadne nad tym uvazujes (nemyslim tym ze si sadnes do obyvacky a budes si v mysli opakovat : chcem zarabat viac, chcem zarabat viac, tak ti to "vesmir" splni) tak podvedome robis aj rozhodnutia a ciny, ktore ta k tomuto cielu privedu - moj nazor.
Teraz prakticka cast. Pred cca 10 rokmi sme boli na navsteve u znamych, kde rozpravali, ako ich dcera zije v zahranici, co robi a ako zaraba. Vtedy to boli a este aj teraz su velke peniaze a prestizna robota. Odvtedy som nad tym premyslal, ake by to bolo byt tam, zarabat peniaze, predstavoval si to. Po par tyzdnoch som na to zabudol. Asi po cca 5 rokoch prisli tito znami k nam a robotu mi ponukli. Z nicoho nic. Tazko povedat, ci nejaka sila vesmiru alebo nahoda. No ked si spatne uvedomujem veci, ktore v zivote chcem "pritiahnut" tak sa proste stanu. Nie instant effect ale v dlhodobejsom horizonte. Pozitivne aj negativne veci.
Tvoju stranku som si ani neotvoril. Cital som nejake knihy, ktorych podstata ohladom pozitivjeho myslenia je rovnaka, par prednasok od Iva Tomana sa tiez toci ohladom tejto problematiky.
Pozitivne myslenie beriem a myslite si o tom co chcete :P
CHV4
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa CHV4 »

Je to jasné, že keď je človek dobre naladený tak sa mu viac darí a keď je zle naladený, tak sa mu všetko kazí. Knihy, filmy a nahrávky o pozitívnom myslení vám dá pokoj do života a nádej, že všetko môže byť lepšie (ale je to iba nádej, keď sám človek nejde za tým čo chce, myslenie na to nestačí). Ale keď sme nešťastní, tak to je proste nemožné myslieť pozitívne aj keby sme to moc chceli. Treba si v sebe spraviť poriadok, v myšlienkach a nie uprednostňovať pojem "pozitívne myslenie". Pozitívne myslenie pomáha, ale treba aj konať a nie iba myslieť.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Jasne, ze je to pravda :)
Citam o tom aj knihu a uz mi to celkom vo vela veciach pomohlo, takze som rad, ked ludia na nieco taketo narazia a zamyslia sa nad tym.
Uz len toto kratke video hovori za seba.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Samozrejme, že je lepšie mať, ako to nazývam, pozitívno/realistický prístup k životu, veciam, problémom. Je to však len akýsi stav mysle, dosiahnutie pohody a tým aj lepšiemu zvládanie rôznych situácií.

Avšak nič také ako reálne ovplyvňovanie okolitého sveta mojimi myšlienkami SAMOZREJME neexistuje a nie je možné.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Pozitívne myslenie? Áno! Je to kľúč k lepšiemu životu, o tom nieto pochýb. Koniec koncov, na to netreba vedecké zákony a dokumenty.

"Zákon príťažlivosti" a "The Secret"? Po "intergalaktickej pi*i" asi tá najokatejšia ezoterická sračka.
bashnator
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bashnator »

Spytal by som sa ta, naco by si rad tento "zakon" chcel vyuzit ? Aby si mal viac penazi, peknu zenu cize na materialne veci alebo by si chcel niekomu pomoct napr. by si si "prial" aby bola tvoja rodina, zdrava, stastna ?
Hensym
VIP
VIP

Asi oboje, ako každý. Ono sa to totiž ovplyvňuje. Ak je moja rodina nezdravá, je nešťastná, a nie som šťastný ani ja, ak som nešťastný, nepomôžu mi ani peniaze. Na druhú stranu, ak mám zdravú a šťastnú rodinu, ale nemám ju za čo uživiť, som nešťastný. Ergo, chcel by som všetko. :lol:
bashnator
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

The secret je sice velmi zaujimava kniha na prvy pohlad, ale pravda je samozrejme zase niekde v strede. Je vedecky dokazane to, ze kazda myslienka je vlastne urcita forma energia, funguje na urcitej frekvencii a rovnako ako vsetko na svete sa pritahuju k sebe elementy, ktore maju nieco spolocne, takze, ak "pracujes" s pozitivnou myslienkou/energiou, v podstate pritahujes myslienky rovnake alebo minimalne podobne. Mozme to teda nazvat "zakonom pritazlivosti".
Hensym
VIP
VIP

bashnator napísal:The secret je sice velmi zaujimava kniha na prvy pohlad, ale pravda je samozrejme zase niekde v strede. Je vedecky dokazane to, ze kazda myslienka je vlastne urcita forma energia, funguje na urcitej frekvencii a rovnako ako vsetko na svete sa pritahuju k sebe elementy, ktore maju nieco spolocne, takze, ak "pracujes" s pozitivnou myslienkou/energiou, v podstate pritahujes myslienky rovnake alebo minimalne podobne. Mozme to teda nazvat "zakonom pritazlivosti".
Je vedecky dokázané...
Vedci dokázali...
Štúdie preukázali...

Toto nemám rád. Ponúkneš mi referencie na ten "vedecký výskum"? Samozrejme nemusím dodávať, že ezoterika a podobne nie sú vedy, však? Ako som písal vyššie, pozitívne myslenie môže zlepšiť život človeka, a to radikálne, ale celá podstata The Secret a zákona príťažlivosti je prvotriedna ezoterická sra*ka, a absolútne fantasy.
bashnator
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Napriklad: http://engineering.mit.edu/live/news/10 ... s-measured

Je toho pomerne dost na nete, na druhej strane, mas ty nejaky konkretny dovod preco by to nemohlo "fungovat" sam si napisal, ze pozitivne myslenie, moze "radikalne zlepsit zivot" ?
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Myslienka predsa existuje, musi mat energiu, vyprodukuju ju neurony, takze nejake ziarenie/vlnenie existuje. Teraz ci interferuje alebo koheruje s ostatnymi vlneniami, teoreticky vesmirnym alebo s vlnenim inych ludi... aj Secret moze byt pravda, zatial jednoznacne nedokazatene vedecky, ale realita mi zatial staci ked sa pozriem okolo seba. :)
Hensym
VIP
VIP

bashnator napísal:Napriklad: http://engineering.mit.edu/live/news/10 ... s-measured

Je toho pomerne dost na nete, na druhej strane, mas ty nejaky konkretny dovod preco by to nemohlo "fungovat" sam si napisal, ze pozitivne myslenie, moze "radikalne zlepsit zivot" ?
Zlepšiť život z toho hľadiska, že JA sa nezameriavam na negatívne veci, a tým pádom si viac všímam tie pozitívne. A teda život vnímam oveľa krajšie?

Konkrétny dôvod prečo to nefunguje? Milióny ludí, ktorí žijú absolútne pozitívne, nenechajú sa rozhodiť, a spĺňajú všetko čo Secret popisuje, no aj napriek tomu sú chorí, zomiera im rodina, sú chudobní, povodne im berú domy, a tak ďalej.

Darmo sa jednému vizionárovi podarí uspieť, ktorí tvrdí že to dosiahol vďaka nejakej energii z hlavy, keď tisíc takých istých ľudí zaznamená neúspech. Je to len a len šťastie. OK, zahoďme vedu, keďže sa to vedecky asi dokázať nedá. Nemyslíš, že keby prakticky Secret naozaj fungovali, že si celý svet žije inak? To, že sa to podarí jednému z tisíc, to nie je vďaka "zákonu príťažlivosti". :)
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Hensym napísal:Konkrétny dôvod prečo to nefunguje? Milióny ludí, ktorí žijú absolútne pozitívne, nenechajú sa rozhodiť, a spĺňajú všetko čo Secret popisuje, no aj napriek tomu sú chorí, zomiera im rodina, sú chudobní, povodne im berú domy, a tak ďalej.
Tie veci ako povodne, ci umrtia, clovek nevie velmi ovplyvnit. Zdravie je aj o genetickych predispoziciach, ci strave, nie len pozitivnom mysleni. Chudoba, to je kapitola sama o sebe. Pokial sa ludia nezbavia indoktrinacie a aj pristupu k peniazom, tak mozu o milionoch premyslat aj od rana do vecera a stale ostanu chudobni.
Hensym
VIP
VIP

Heh, tak sme sa dostali k tomu, že vlastne na to aby si bol zdravý, potrebuješ zdravý životný štýl, stravu a prajné predispozície. S peniazmi musíš robiť vedieť, a koniec koncov mať trochu skúseností, známostí a šťastia, a choroby a úmrtia neovplyvníme.

O čom teda ten zákon je? Na čo ho môžme použiť? Či na "kávu", ako to bolo v The Secret? :)
bashnator
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Konkrétny dôvod prečo to nefunguje? Milióny ludí, ktorí žijú absolútne pozitívne, nenechajú sa rozhodiť, a spĺňajú všetko čo Secret popisuje, no aj napriek tomu sú chorí, zomiera im rodina, sú chudobní, povodne im berú domy, a tak ďalej.
Ako vies, ze ti ludia ziju "absolutne pozitivne, nenechaju sa rozhodit a splnaju vsetko co Secret popisuje" ??

Este som chcel pripomenut, ja neobhajujem "pozitivne myslenie, new age, secret" len sa nad tym zamyslam tak ako, kazdy iny. Takisto si myslim, ze to neni urcite tak jednoduche ako to je uvadzane v knihe. Ked budem sediet doma a "pozitivne mysliet" cely den samozrejme nic nedosiahnem, tu ide skor o to podla mna, ze zivot ti ukazuje rozne cesticky, znamenia a naznacuje ti asi akou cestou by si sa mal vydat aby si objavil to svoje miesto, kam patris pretoze si myslim, ze kazdy clovek ma niekde svoje miesto, kde bude vynikat, kde bude jak sa hovori panom, tieto znamenia su niekedy mozno tazko identifikovatelne, ale vzdy ich zivot bud priamo alebo nepriamo ponuka a je len na tebe ci ich budes nasledovat alebo nechas strachu nech za teba rozhodne.

Dalsia vec, pytam sa, potrebujeme my vobec tieto riesit taketo veci, aj tak to je vsetko o materialnom ziskavani, kazdy by chcel peniaze, auto, baracisko najvacsi, myslite si, ze potom budeme stastnejsi? Hlavne aby sme nieco v zivoted osiahli,ze ? TO JE ZAKLAD!!! je jedno ci budeme pritom stastny, ci nas to bude bavit, hlavne byt "niekym" jednu vilku za 5 mega v luxusnej stvrti, 5 titulov pred a za menom a potom uz budem konecne "stastny"...
Hensym
VIP
VIP

Sorry, ale áno. Ak by som bol "za vodou", zdravý (aj to považujem za materiálu vec), a dokázal by som s rezervou uživiť rodinu - áno, bol by som šťastný. Čo iné má človek chcieť? Či nedosiahnuteľné a nelogické klišé alá "svetový mier"?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

bashnator
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Hensym napísal:Sorry, ale áno. Ak by som bol "za vodou", zdravý (aj to považujem za materiálu vec), a dokázal by som s rezervou uživiť rodinu - áno, bol by som šťastný. Čo iné má človek chcieť? Či nedosiahnuteľné a nelogické klišé alá "svetový mier"?
To co tu popisujes je nejaky dokonaly stav, ktory nastat sice moze, ale nikdy netrva dlho, jedna sa o nieco co ma docasny charakter. Dobre, teoreticky som zdravy, mam slusne zamestnanie, myslis si, ze takyto clovek bude automaticky stastny lebo splnil vsetky kriteria "stastneho cloveka" ?
Zaujimal by ma tvoj osobny nazor, nie len odvolavanie sa na rozne clanky, to su tu mozme preposielat clanky do aleluja. Autor clanku ma v info: "Jsem zastáncem vědy, ateismu a skepticismu." co ma za nasledok skatulkovanie, cize nikdy neprizna nic co ma suvis s niecim "nadprirodzenim", pretoze by poprel jeho "ulohu ateistu" dokonca, aj keby s niecim podvedome suhlasil.
Napísať odpoveď