ako obvinený z priestupku do istej kancelárie. Viem, že som idiot odvtedy už nerobím hovadiny ale chcem vedieť či to je formalita alebo čo po pol roku chcú riešiť keď tam 5 policajtov nenašlo žiadnu škodu.
Pozvanie na obvodný úrad
Pozvanie na obvodný úrad
Zdravím v oktobri 2012 sme oslavovali a bola bujará nálada a som preskočil po aute pri mestskej kamere ako inak. Zadržala ma tam polícia a zavolal sa majiteľ auta či som spravil škodu chalan sa snažil nahovoriť, že som poškriabal lak ale videozáznam ukázal, že na tom mieste som ani nebol a nespravil som žiadnu škodu zobrali ma na políciu a tam som podpísal zápisnicu a dotyčný policajt povedal, že žiadna škoda sa nenašla a pustil ma. Teraz mi prišiel list od obvodného úradu, že sa mám dostaviť
ako obvinený z priestupku do istej kancelárie. Viem, že som idiot odvtedy už nerobím hovadiny ale chcem vedieť či to je formalita alebo čo po pol roku chcú riešiť keď tam 5 policajtov nenašlo žiadnu škodu.
-
lekoklatik
VIP
Re: Pozvanie na obvodný úrad
Tak ked ti policajti povedali ze tam nic nenasli a riesilo sa ta na mieste, nemyslim si ze by prisli s niecim, co by ti mohlo uskodit.
Kazdopadne zaznam maju mozno ulozeny a tvoju zapisnicu maju odlozenu urcite, takze osobne si myslim ze je to len fraska.
Byt tebou, tak sa skusim informovat na policii ze wocogo
Kazdopadne zaznam maju mozno ulozeny a tvoju zapisnicu maju odlozenu urcite, takze osobne si myslim ze je to len fraska.
Byt tebou, tak sa skusim informovat na policii ze wocogo
Však tam choď a uvidíš, čo si zosraný. Buď formalita, alebo už na hojko tak skoro nenapíšeš, ale trochu si pozdvíhaš mydlo v Leopoldove. 
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Na tvojom mieste by som nikam nesiel. Ked maju problem, nech ma predvedu, alebo nech neotravuju...
Mozno ma majitel auta odvtedy chronicku traumu a chcu od teba vytlct prachy
V akej veci ta predvolali ? Daco tam musis mat napisane, aky paragraf si porusil.
-
TommyHot
Addict
Nepamatam si, ze by som na predvolaniach videl dovod.
A si si istý, že Ťa predvolávajú kvôli tomu autu a nie kvôli niečomu inému? Na obvodný úrad kľudne choď, nevidím dôvod, prečo by to mal ignorovať a tým si iba poštvať proti sebe ľudí. Možno je to banalita a nakoniec to skončí ututlaním, prípadne s napomenutím.. maximálne nejaká symbolická pokuta 16€ či koľko. A budeš mať aspoň zážitok. Nedávno som riešil niečo podobné známej..... a právnik mi radil, že toto je dobrý tréning ako sa naučiť správať pri vypovedaní.. nejde tam prakticky o nič.

-
TommyHot
Addict
Mozes odmietnut podat vysvetlenie a to by som aj odporucal. Proste sa s udom nerozpravat co ti zarucuje ustava, zakon o policajnom zbore aj zakon o priestupkoch.
Obvineny z priestupku, takze nic vazne. Pravdepodobne nejake rusenie nocneho kludu. Chod tam, bud mily a slusny a dostanes napomenutie, max smiesnu pokutu. Ak tam nepojdes, vacsinou davaju automaticky maximalnu vysku pokuty.
No oživím tému tento týždeň mi prišlo zo súdu, že musím zaplatiť pokutu+vedenie prípadu 33 eur a 100 eur za "škodu" pani podnikateľke za poškriabane auta a uvedené poškriabanie auta bolo úplne na inej časti auta na ktorej som podľa videozáznamu ani nebol a správny orgán podľa videozáznamu ma uznal vinným ??? Má podľa vás cenu to riešiť či radšej zaplatiť a iba pokrútiť hlavou nad tým, že má pani podnikateľka známosti na správnych miestach.
Ak vravis ze podla zaznamu je absolutne vylucene aby si poskriabal cast ktoru mas zaplatit tak by som sa branil. Ale ak si si neni 100% isty tak by som do toho nesiel inak sa moze stat ze zaplatis este viac nakoniec. 
Je ten videozáznam ešte k dispozícii? A je tam jasne vidno, že si tú škodu nespôsobil ty?
Ak áno, tak sa nemáš čoho báť a určite by som sa na tvojom mieste bránil!
Ak áno, tak sa nemáš čoho báť a určite by som sa na tvojom mieste bránil!
-
vendo
Guru
ha!
takze skoda sa nenasla, spisali ste o tom zapisnicu, na zaklade coho ta vtedy pustili bez postihu
urcite by som nic neplatil, kedze tvoja "nevina" bola dokazana uz vtedy, neviem ako s odstupom roku chce pani dokazat ze skrabanec si spravil ty
takze skoda sa nenasla, spisali ste o tom zapisnicu, na zaklade coho ta vtedy pustili bez postihu
urcite by som nic neplatil, kedze tvoja "nevina" bola dokazana uz vtedy, neviem ako s odstupom roku chce pani dokazat ze skrabanec si spravil ty
Ten videozáznam neviem či je k dispozícii stalo sa to pred skoro 3 rokmi ale tak mal by byť ked ma podľa neho usvedčili rozmýšlam nad tým, že sa odvolám no ale človek nikdy nevie ako to skončí nemám riadne finančné zabezpečenie tak prehra by ma možno stále ešte viac.
Ale stále mam v pamäti ako jej synček sa tom na mieste činu snažil na mna hodiť poškriabaný bok a pri pozeraní videozáznamu mu sám policajt nadával, že čo si vymýšla, že som na to mieste ani nebol.
Ale stále mam v pamäti ako jej synček sa tom na mieste činu snažil na mna hodiť poškriabaný bok a pri pozeraní videozáznamu mu sám policajt nadával, že čo si vymýšla, že som na to mieste ani nebol.
Nechápem. Je zápis policajta, že NIE. Predvolajú ťa na úrad, nenapísal si, že "čo a ako", ale tak predpokladám, že NIČ. A po 3 rokoch ti príde z ničoho nič *zo súdu*, že máš uhradiť škodu ako vinník?
Buď ťa odrbávajú až sa práši a máš nulové právne povedomie, že nevieš, čo podpisuješ alebo nám niečo zatajuješ.
Buď ťa odrbávajú až sa práši a máš nulové právne povedomie, že nevieš, čo podpisuješ alebo nám niečo zatajuješ.
Treba podat odpor alebo odvolanie, neviem ako sa to presne vola. Pride mi to zvlastne, ze takto rozhodli.
//autoeditácia príspevku (15 Máj 2014, 2:45)
Tak co, ako si postupil?
//autoeditácia príspevku (15 Máj 2014, 2:45)
Tak co, ako si postupil?