Cavte
Môj Ocino pracuje pre lesy a bude mať 50 rokov a požiadal ma či by som mu neurobil pozvánku na oslavu 50 narodenín.
No len neviem nikde nájsť žiadnu išpiráciu.
Pozvánka by mala byť tak "lesácky" zladená, ale nemusí byť zložitá.
Prosím poradte prípadne mi nájdite dačo od čoho sa môžem odraziť.
Ďakujem.
vladenko007 napísal:Tak pozvanku na 50 som nerobil ale dávnejšie som robil pozvánku na poľovnícky ples.
//autoeditácia príspevku (26 Jún 2011, 19:23)
Jeej a este dávnejšie som našiel pozvánku na 80tku
Ďakujem veľmy pekne, troška som ti pokradol z tých pozvánok na ples, veľmy si mi pomohol. K+
//autoeditácia príspevku (03 Júl 2011, 12:58)
Potrebujem ešte niečo, keď chcem aby to malo v 15x10cm tak musím a vo photoshope pracovať s takými rozmermy alebo nie ?
MATWiX: Photoshop nedrží rozmery, to znamená, že aj keď vytvoríš dokument 15x10cm 300 DPI tak v skutočnosti to bude o pár milimetrov vačšie (čo je aj dobre kvôli neskoršiemu rezaniu vytlačenej pozvánky - nazýva sa to "spadavky"). Ak to chceš mať kvalitné pri tlači tak to musíš robiť v tom rozmere pri 300 DPI (skúsenosti ale hovoria aj o tom, že niekedy stačí aj 150 DPI a to hlavne pri veľko formátovej tlači ako billboardy a pod.). Najideálnejšie je však používať programy priamo určené pre takéto veci. Jedným z nich je aj Corel Draw (spomínal ho vladenko007), ktorý sa používa v každej firme kde sa niečo tlačí, reže, gravíruje a vyšíva. Nakoniec ešte nezabudni na to, že pri tlačení budeš tlačiť asi 2 pozvánky na jeden papier (A4), tak si vytvor aj orezové značky.
Tieto horné čo som dal ta prvá bola tlačená 3ks na A4 a ta na 80-tku 4ks na A4.
Obe boli robene tak aby sa dali vytlačiť na domácej atramentovej tlačiarni na min. 250g papier. Obe návrhy boli robené tak aby po vytlačení (prva horná) šlo prerezať A4 dvomi rezmi na presne 3 rovnaké pozvánky. Tak isto aj ta spodna po orezovej značke napoli a potom ešte raz napoli a vznikli 4 rovnaké pozvánky. Aj farebnosť je taká aby sa ušetrilo čo najviac atramentu. Nebolo to z mojej hlavy. Takto si to známi vyžiadali tak som im to spravil.