Pračka a iskrenie
Pračka a iskrenie
Zdravim,
mam problem s prackou whirlpool awg 691 je to starsia pracka. Ide o to ze mi najprv vyhodilo poistku a pracka samozrejme vypla ked som zapol tak znovu vyhodilo. Skusil som inu zasuvku tak bolo ok ale uz po minute s pod pracky hadzalo iskry. Neviem ci nastal skrat alebo co a ci je este dobre zavolat opravara alebo rovno kupit nieco nove.
Dik
mam problem s prackou whirlpool awg 691 je to starsia pracka. Ide o to ze mi najprv vyhodilo poistku a pracka samozrejme vypla ked som zapol tak znovu vyhodilo. Skusil som inu zasuvku tak bolo ok ale uz po minute s pod pracky hadzalo iskry. Neviem ci nastal skrat alebo co a ci je este dobre zavolat opravara alebo rovno kupit nieco nove.
Dik
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pračka a iskrenie
...najprv by som pozrel zásuvku v ktorej bola práčka strčená najskôr...je možné že sa tam niečo pokafralo, keďže ti hneď po vymenení poistky znovu prepálilo novú...potom by som pozrel samotnú práčku, oprava nebude ťažká, keďže práčka je veľmi jednoduché zariadenie...ak sa do toho nevyznáš a nemáš doma ani základnú sadu šrobovákov, tak si radšej zavolaj opravára...
-
Thommas
Addict
Ja by som sa najprv pozrel na to, kam zaradil tému. Nič to totižto nemá spoločné s PC.
Keby si aspon poradil ale ty rovno somariny pises precitaj si co sa tu smie a nesmieThommas napísal:Ja by som sa najprv pozrel na to, kam zaradil tému. Nič to totižto nemá spoločné s PC.
Čiže ak sa ti nepáčiAk potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
no ja by som sa skorej pozrel na tú druhú zástrčku... lebo pokiaľ 2x vyhodilo poistky a v tej ďalšej nie a začalo to iskriť, tak si myslím, že tá prvá je dobrá, a v tej druhej je niečo zle, lebo pokiaľ to hádzalo iskry tak tam mohol byť skrat, a vtedy by malo vyhodiť poistky.. aj keď to nenapísal či v tej druhej zástrčke keď to bolo, či to vyhodilo poistky, alebo to potom on vypol... čiže to tam môže byť dačo zle zapojené... (napr ja som raz našiel fázu vytiahnutú aj na kolík) a čo sa týka práčky, tak to nvm, ja by som si zavolal opravára 
Skontroluj si hlavne tu zásuvku. Fáza je v ľavej dierke? (skús to fázovkou). Bývaš v dome alebo v starom byte? Ak máš TN-C sieť, skontroluj, či je v zásuvke prepojený pracovný nulák s ochranným kolíkom.
Az take jednoduche to zase nie je....Skus si pozriet nejaky servisny manual napr. v prilohe.Laik nema sancu a iba so sadou srobovakov uz vobec nie.Grim napísal:...najprv by som pozrel zásuvku v ktorej bola práčka strčená najskôr...je možné že sa tam niečo pokafralo, keďže ti hneď po vymenení poistky znovu prepálilo novú...potom by som pozrel samotnú práčku, oprava nebude ťažká, keďže práčka je veľmi jednoduché zariadenie...ak sa do toho nevyznáš a nemáš doma ani základnú sadu šrobovákov, tak si radšej zavolaj opravára...
- Prílohy
-
- whirlpool_awt_2061.pdf
- (296.15 KiB) 16 stiahnutí
-
Grim
Darca
...nejde ani tak oschému...zhorené zbadá určite...alebo predrané káble...alebo odpojené kontakty...na to nepotrebuje rozumieť schéme...
Nedavno som riesil podobny problem-pracka vyhadzovala istic.Problem bol ten,ze len niekedy...Tak sa majitelke podarilo odsledovat,ze sa to stava vtedy ak program prepne na napustanie vody.
Cele som to musel rozobrat-co je pri dnesnych prackach niekedy umenie.Vyhladat si obvod napajanie el.mag.ventila na napustanie vody a doslova ist po vodicoch,az sa mi podarilo narazit na presuchanu izolaciu v kabelovom zvazku.Na tomto mieste sa to niekedy oprelo o bubon pracky a ak bolo aktivovane napustanie vody,tak to spravilo skrat.
Osobne si nemyslim,ze by na tuto zavadu nejaky laik prisiel-hoci sa jedna v podstate o banalitu,avsak najst poruchu nebolo az take jednoduche...
Samozrejme tam moze byt nieco viditelnejsie,ale najhorsie sa opravuje nieco,do coho strkal nos niekto,kto tomu nerozumie-ak mam horsie dni,tak takychto ludi otacam na prahu dveri...
Cele som to musel rozobrat-co je pri dnesnych prackach niekedy umenie.Vyhladat si obvod napajanie el.mag.ventila na napustanie vody a doslova ist po vodicoch,az sa mi podarilo narazit na presuchanu izolaciu v kabelovom zvazku.Na tomto mieste sa to niekedy oprelo o bubon pracky a ak bolo aktivovane napustanie vody,tak to spravilo skrat.
Osobne si nemyslim,ze by na tuto zavadu nejaky laik prisiel-hoci sa jedna v podstate o banalitu,avsak najst poruchu nebolo az take jednoduche...
Samozrejme tam moze byt nieco viditelnejsie,ale najhorsie sa opravuje nieco,do coho strkal nos niekto,kto tomu nerozumie-ak mam horsie dni,tak takychto ludi otacam na prahu dveri...