Mam deja vu? Alebo som to tu uz cital?starysomar napísal:Kde sú tie časy, keď nám Philco so sušičkou slúžila 17 rokov a keby si moja ťapa nepostavila hlavu, že má otlčenú farbu - slúžila by asi do dnes
Práčka - do 300EUR
-
yoggy
Re: Práčka - do 300EUR
inak ja mám sušičku AEG T8DBG48WC s tepelným čerpadlom a tiež nie je najtichšia. Nie že by bola vyslovene hlučna, ale ona (resp. pravdepodobne to tepelné čerpadlo) tak dosť výrazne "bzučí" a keď mám otvorenú technickú miestnosť, tak to je počuť v celom dome. To je normálne pri sušičke s tepelným čerpadlom?
-
starysomar
Hardcore addict
Každá pračka je pri odstreďovaní podstatne hlučnejšia, než pri praní.
treba si uvedomiť že sa porovnáva väčšinou
mojá nová práčka je hlučnejšia ako stará
no je, pretože stále je to bubon, okolo ktorého je plech, a odvšadiaľ sme masírovaný marketingovými "najtichšia na trhu" a podobne a potom máme prehnané očakávania
ale nikoho už nenapadne že stará práčka bola 5-6 kilová s malým bubnom a žmýkala 1000-1200 otáčok a Vaša nová práčka má viac kilovú náplň a aj keby nemala, na 100% má väčší bubon, pretože dnešné práčky majú oveľa väčšie bubny ako staré práčky kvôli lepšiemu rozloženiu prádla v ňom a žmýkajú na viac otáčok
takže neviete to porovnávať
a kým to nemeriate decibelometrom tak sú to všetko subjektívne dojmy
ja mám od LG invertor na bubne a kým to nezačne žmýkať ani neviem že je zapnutá
ja som nechával v aute vytlmiť podbehy a výsledok?
subjektívne úplne žiadny, stálo to 300 eur a keby som to nemeral decibelometrom pred úpravou a po úprave bol by som poriadne naje*aný, ten rozdiel tam je, ale subjektívne ho nepočujem
ale tomu hooveru vyššie by som celkom veril že to je napi*u
mojá nová práčka je hlučnejšia ako stará
no je, pretože stále je to bubon, okolo ktorého je plech, a odvšadiaľ sme masírovaný marketingovými "najtichšia na trhu" a podobne a potom máme prehnané očakávania
ale nikoho už nenapadne že stará práčka bola 5-6 kilová s malým bubnom a žmýkala 1000-1200 otáčok a Vaša nová práčka má viac kilovú náplň a aj keby nemala, na 100% má väčší bubon, pretože dnešné práčky majú oveľa väčšie bubny ako staré práčky kvôli lepšiemu rozloženiu prádla v ňom a žmýkajú na viac otáčok
takže neviete to porovnávať
a kým to nemeriate decibelometrom tak sú to všetko subjektívne dojmy
ja mám od LG invertor na bubne a kým to nezačne žmýkať ani neviem že je zapnutá
ja som nechával v aute vytlmiť podbehy a výsledok?
subjektívne úplne žiadny, stálo to 300 eur a keby som to nemeral decibelometrom pred úpravou a po úprave bol by som poriadne naje*aný, ten rozdiel tam je, ale subjektívne ho nepočujem
ale tomu hooveru vyššie by som celkom veril že to je napi*u
ja som nemal žiadne očakávania a sušičku som predtým dokonca vôbec nemal, takže nemám to vôbec s čím porovnať. Len som nepočítal, že pri sušení, resp. počas behu tepelného čerpadla bude takto nepríjemne "bzučať" a teraz ani neviem či je to tak správne a bežné alebo je to niečo nezvyčajné čo by tá sušička ako zvuk vydávať nemala..
Podobny zvuk ako chladnicka/mraznicka ked zopne kompresor. Niektore pocut viac, niektore menej.
tak to je tazko takto, konfrontuj predajcu nech ti posle servisaka a budes vediet naisto 
Ľudia, kupujem svoju prvú pračku. A v podstate jediná vec čo ma zaujíma je, či nie je problém prať v pračke len pár veci. Uvediem príklad
Som dosť košelovi typ a hlavne teraz sa dá v košeli spotiť veľmi jednoducho. Tak tam hodím tri košele, zapnem nejaký 20 minútový program a hotovo. Niekde som počul, že vraj práčkam neprospieva ak sa púšťajú viac menej na prázdno. Je to pravda? Cenový limit mam cca. 500 evri. Napríklad Giggsom spomínana Hoover https://www.moebelplus.de/hoover-dxoa44 ... 7236790560?
pracky maju program aj na 20-30minut urceny na maly objem pradla, ale je pravda ze poloprazdna pracka nie je rovnako prilis dobre ako preplnena. Ale ber to tak, za do 5-7rokov ti odide tak ci tak..
-
starysomar
Hardcore addict
20-minútový program v pohode.
Moja gazdina perie aj niekoľkokrát denne - časž na tom 20-minútovom.
"Bzučanie" - možno zvuk invertorového motora, neriešil by som.
Moja gazdina perie aj niekoľkokrát denne - časž na tom 20-minútovom.
"Bzučanie" - možno zvuk invertorového motora, neriešil by som.
ja nosim do prace kosele
po celom dni nie su spinave, mozno su spotene ale vidno ze su nosene
v piatok vecer hodim do pracky na parny program na 20 minut a vyberam ako nove, nezehlim
po celom dni nie su spinave, mozno su spotene ale vidno ze su nosene
v piatok vecer hodim do pracky na parny program na 20 minut a vyberam ako nove, nezehlim
Chezter presne to som čakal, že aj ja budem robiť, ale najkratší parný program program má 1:40.
fakt to nema ziadny refresh program?
ten refresh je malo ucinny a trva rovnako ako najkratsi praci program takze to straca vyznam
mikioko
urcite je tam aj kratsi len sa treba pohrat s nastavenim
mikioko
urcite je tam aj kratsi len sa treba pohrat s nastavenim
gogo956 ma to krátke programy 14-30-44 ale para nejde na nich zapnúť.
mikioko
na tie kratke para nejde zapnut ani na mojom LG /ak neratam ten 20min refresh/ najraktsi s parou mamedzi 1:30- 2h, - podla mnozstva pradla/teplote. Ale zase nevidim velmi zmysle trvat na kratkom cykle, ved pracka to perie za teba, takze ti to moze byt jedno ako dlho cyklus trva, ci nie?
na tie kratke para nejde zapnut ani na mojom LG /ak neratam ten 20min refresh/ najraktsi s parou mamedzi 1:30- 2h, - podla mnozstva pradla/teplote. Ale zase nevidim velmi zmysle trvat na kratkom cykle, ved pracka to perie za teba, takze ti to moze byt jedno ako dlho cyklus trva, ci nie?
Pripadne ma napadlo vziať menšiu práčku. Keďže sme len dvaja tak nám teroreticky pracku z 8kg náplňou ani netreba. Tak rozmýšľam vziať nejakú do 5-6kg.
tu nejde len o to, ide o to ze vo vacsom bubne sa ti lepsie rozlozi pradlo
Ok, tak budem brať tu Hoover za 315€ postovanu vyššie. Alebo viem do tých 500€ nájsť aj niečo lepšie? Lebo všetky práčky mi pripadajú rovnako [emoji23]
F2WN5S6S0
a+++, para, invertor na bubne, slimka
nemas co riesit
a+++, para, invertor na bubne, slimka
nemas co riesit