Praca / Nezamestnanost / Prepustanie ...

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Praca / Nezamestnanost / Prepustanie ...

Príspevok od používateľa hughito »

Ešte k tomu eštébákovi:

Babiš: "Dělníci u mě mají 23 210 Kč." Přitom inzeruje práci za 14 500 hrubého

https://blisty.cz/art/88246.html
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa gogo956 »

Priemerny plat zamestnancov v ramci firmy a nastupny plat na nejaku konkretnu nizku poziciu su dve uplne odlisne veci, tiez nezabudat ze vela moze robit pohybliva zlozka ktora nie je spomenuta.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

hughito napísal:Začínaš byť nudný ako beardie s jeho prístupom typu: však môžu podnikať.
je to len jeden z variantov, dolezite ale je urobit nieco pre zlepsenie svojej situacie, ci uz vzdelavanim, pracovanim sam na seba a podobne
DieKrupps
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa DieKrupps »

Soviet napísal:Zdravim,
Niesom velmi politicky zdatny, ale zaujima ma vas nazor na politicke pozadie co sa tyka prace na slovensku. Ako to vidite do buducna, bude len horsie, ako kazdy tvrdi, alebo co si o tom celom myslite?
Taktiez to tu moze sluzit ako tema, kde sa bude o vsetkom okolo prace, nezamestnanosti, prepustani a pod debatit :)
Ten "kazdy", ako pises, ktory hovori, ze sa bude mat len horsie, sa bude mat zarucene len horsie. Su to povacsine neschopni, lenivi hlupaci. :twisted:
gogo956
Redeemer
Redeemer

Nezamestnanost je aktualne na historickych minimách, platy sice pomaly ale predsalen rastu, automobilky pracuju na plny vykon, inflacia nedosahuje ani 2percenta.
Osobne som pozitivnejsiu dobu za cely svoj zivot nezazil.
hughito
Redeemer
Redeemer

Dobrý den paní Uhlová,

nemám účet na Facebooku (nefandím sociálním sítím) a tak bych Vám ráda poděkovala alespoň touto cestou.

Velmi podrobně sleduji Vaše reportáže z cyklu Hrdinové kapitalistické práce a musím říct, že v mých očích jste opravdová hrdinka.

Sama se řadím mezi "pracující chudobu." Žiji na severu Čech, pracovala jsem a pracuji na postech typu servírka, prodavačka, výrobní operátor, montážní dělník.... a moje současná mzda se od té minimální liší jen kosmeticky.

(Mám maturitu na ekonomce, jsem finančně gramotná, vedu si domácí účetnictví a přesto je pro mne obrovský problém rozbitá pračka nebo nefuknční lednice).

Zvažovala jsem i přestěhování se do Prahy za prací - za lepším výdělkem. Propočítala jsem náklady na takovou změnu a vychází mi jediné: pekelně se kvůli tomu zadlužit a půjčku splácet v lepším případě 3 roky, v horším 5 let.

Často jsem vídávala palcové titulky v novinách "Češi se nechtějí stěhovat za prací." Nikoho nenapadlo, že jednoduše nemohou. Z mého pohledu novináři vážně žijí v akváriu.

Tisíceré díky Vám, paní Uhlová, že jste dokázala stěny toho pomyslného akvária rozbít. Děkuji Vám za Vaši odvahu, za Vaši trpělivost a hlavně vytrvalost. Děkuji Vám za to, že jste - jako dosud jediná - objektivně popsala to, co pálí spoustu obyčejných lidí a co spousta novinářů vesele ignoruje. Moc si vážím Vaší práce a moc, opravdu moc Vám fandím.

Přeji Vám co nejméně negativních komentářů a těším se na Vaše další reportáže.

S pozdravem

Krejčová Alena
gogo956
Redeemer
Redeemer

Desattisice ludi dokazalo sa do Prahy prestahovat ci aspon dochadza, len pre pani Krejcovou je tu akysi celozivotne neprekonatelny problem.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

asi tak.. ze je v zlej situacii mi je luto, ale na tie jej vypocty by som sa teda rad pozrel. v kazdom pripade ak jej to vychadza na 5 rocny uver, tak by som rovno skontroloval aj to domace uctovnictvo, asi bude mat zopar dier :lol:
hughito
Redeemer
Redeemer

Aj presne kvôli takémuto výsmechu a ignorancii naberajú hlasy krajne pravicové strany, cez ktoré kanalizujú svoju frustráciu títo ľudia.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Preboha katastrofa, vy ste urobili výsmech!

V posledných dvoch príspevkoch nie je výsmech ani ignorácia. Je to kritické zhodnotenie tety a jej prístupu k vlastnému životu.

Ale samozrejme, chorá gebula to "adekvátne" vyhodnotí :).
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

teraz ak niekto byva s rodicmi na dedine a odklada si celych 500e tak nevidi vyznam v tom, aby sa prestahoval do mesta kde mu daju 850e ked da ten rozdiel na najom a cestovne. lenze na dedine sa nepohne s tym platom takmer vobec kdezto v meste je potencial niekolkonasobny
gogo956
Redeemer
Redeemer

A nikde nie je napisane ze si moze najst pracu iba v Prahe. V Cechach maju problem najst dost zamestnancov aj firmy ktore maju prevadzky aj v mensich mestach.., volnych miest je dost.
Guess
presne tak, v Prahe moze mat do par rokov niekolko nasobok, pokial ale neurobi prvy krok tak sa nic nezmeni.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ty si to vôbec čítal?

Sama se řadím mezi "pracující chudobu." Žiji na severu Čech, pracovala jsem a pracuji na postech typu servírka, prodavačka, výrobní
operátor, montážní dělník.... a moje současná mzda se od té minimální liší jen kosmeticky.

Pracujúca chudoba.

Do úvahy môžeme brať aj širší kontext, že sťahovanie všetkých do nejakého centra nie je riešením, len to prehĺbi problém tých oblastí, ktoré sú už dnes prakticky vyľudnené, a budú zjavne ešte viac.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Stahovanie vidieckeho obyvatelstva do vecsich miest je normalny sociologicky jav vsade. Je dost bezne ze clovek zacina pracovnu karieru s nizkym platom a az postupne sa prepracuva na vyssie pozicie. Tiez moze ist pracovat do AT ci DE, moznosti su.
hughito
Redeemer
Redeemer

Škoda na tieto bláboly niečo už aj písať. Tebe uchádza, že tu nejde o tetu Alenu, ale o masu obyvateľstva, ktorá sa celá ako je, nemôže presunúť/presťahovať/stať sa podnikateľmi. To sú len vaše pravičiarske bludy. Realita je taká, aká je opísaná v tých reportážach, o tom netreba diskutovať, to je fakt, to sa skutočne deje každý deň. Ľudia robia, pracujú, sú mizerne ohodnotení, porušuje sa zákonník práce atď. = sú chudobní, napriek tomu, že poctivo pracujú. Aj tú prácu treba robiť. Ide teda o sociálny problém.

___

Automatizácia práce a postoj britskej LP:

http://a2larm.cz/2017/10/corbyn-predsta ... sti-prace/
gogo956
Redeemer
Redeemer

Je samozrejme smutne ze niekto zaraba iba podpriemerne- tak to ale bolo a dlho este bude.
Niekto zaraba nadpriemerne, niekto priemerne a niekto este menej. Kazdy ma ale moznost s tym nieco spravit , pokial nie je fyz or mentalne hendikepovany. V Prahe aj inych vecsich mestach je dost prace a celkom urcite nie za min. mzdu. A naozaj nechapem preco by sa niekto nemohol prestahovat za pracou- v mojom zam. je vecsina ludi povodom mimo Ba a funguju normalne.
Svk a ciastocne Cr su specificke velkym poctom malych dedin a miest co je problem. Zivot na dedine je urcitym sposobom luxus za ktory sa plati prave tou nizsou ponukou prac miest.
beardie
Redeemer
Redeemer

pani, treba rozlisovat medzi neschopnostou cloveka a zneuzivanim zamestnavatelom

v prvom pripade treba ponuknut moznosti a ked nevyuziju, tak bohuzial, casto sa to deje kvoli rodinnym vazbam a starostlivostou o clena rodiny, atd
druhy pripad treba tvrdo trestat a vitam aktivitu slecny, ze zverejnila videa
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ja by som tiez radsej byval na dedine v dome so zahradou a robotu mal za rohom. Ale aby som viacej zarobil tak sa tlacim v byte v hlucnom a smradlavom meste, vsetko ma svoje vyhody a nevyhody.
beardie
Redeemer
Redeemer

hughito napísal:Automatizácia práce a postoj britskej LP:

http://a2larm.cz/2017/10/corbyn-predsta ... sti-prace/
zabudol povedat, kde zoberu zdroje pre nepodmieneny prijem a vsetky tie celozivotne vzdelavania, ale v principe suhlasim, som zvedavy na konkretne navrhy
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

hughito napísal:Aj presne kvôli takémuto výsmechu a ignorancii naberajú hlasy krajne pravicové strany, cez ktoré kanalizujú svoju frustráciu títo ľudia.
tak ja si plne uvedomujem ten problem, to ze mi jej situacie je luto som nenapisal nahodou, ale to s tou pozickou bol proste stupidny argument. ale inac ten serial je skvely, nieco velmi podobne som zazival aj ja, ked som bol nuteny si najst pracu za kazdu cenu a je to nieco, co by som odporucal zazit kazdemu. naozaj to zmeni nahliadanie na ludi pracujucich na najnizsich postoch.
Napísať odpoveď