Práca v anglicku cez anglickú agentúru

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Práca v anglicku cez anglickú agentúru

Príspevok od používateľa Dildogripak »

Ahojte, neviete niekto o nejakých osvedčených agentúrach priamo v UK cez ktoré by sa dalo ísť robiť?
napríklad do skladov (balenie), alebo na farmu

Rád by som sa nejakým agentúram ozval(určite nie slovenským), ale neviem kde mám začať.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Práca v anglicku cez anglickú agentúru

Príspevok od používateľa begbeee »

Vyhni sa Staffline, ktorá je síce najväčšia, ale najhoršia.
Začni v oficiálnom Job Centre (úrad práce), kde dostaneš aj číslo sociálneho poistenia (national insurence number), bez ktorého si veľmi nepípneš.
Ja som mal celkom dobré skúsenosti s Darren Bell, ale neviem, či je celoanglická.
Očekuj si mesto kam ideš a registruj sa aspoň v piatich. Dobrá angličtina a NIN sú plus. Prax mimo UK neznamená takmer nič.
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

Tam v tom Job Centre si môžem niekde spraviť nejakú registráciu a dajú mi automatiacky NIN alebo ako to funguje?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Jasné, povieš, že chceš NIN a oni ti dohodnú appointment, tam spravia krátky dotazník a dostaneš číslo, kt. ťa bude v UK sprevádzať navždy, aj keby si stade odišiel a vrátil sa tam za 80 rokov :D
Potom sa tam na inom oddelení, môžeš popýtať aj na prácu alebo si ju sám vyhľadať v PC na to určených (v tých PC sú LEN pracovné ponuky).
Samozrejme toto je najzákladnejší základ, potom ešte treba obehať súkromné personálne agentúry, tam kde o teba majú záujem aj teba sa pozdávajú sa zahlásiš. (niektoré sa špecializujú trebárs na reštauračné služby, niektoré na sklady, niektoré na IT sektor, niektoré na farmy a niektoré, veľké sú na všetko..)
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

Ale ja tu stále vravím o tom že by som si to chcel vybaviť z pohodlia domova. niesom až tak dobrý v angličtine a vybavovať niečo na anglickom úrade by mohlo pre mňa znamenať smrť a rýchly návrat domov :D

Myslel som nejakú anglickú agentúru kt.by vedela sprostredkovať prácu a za nejaký poplatok aj všetky blbiny s tým spojené /NIN, ubytovanie atď./
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Vieš zvárať? Máš kurz na VZV? Obsluha CNC strojov? Si dobrý programátor?
Prečo by sa mali zaoberať nejakým týpkom 3000 km mimo UK, keď takých tam majú toľko, že nevedia, čo s nimi?

Neber to v zlom, ale tak to je :)
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

no ja ti poradim len tolko, ze staci pouzit google a skusit kontaktovat jednu z agentur ... napr. http://www.pro-force.co.uk/jobs.html , alebo rovno pestovatelov .. napr. cez http://www.pickingjobs.com/england/

Uz len to, ze im napises a oni ti odpisu bude pre teba skusenost.
No bez anglictiny to bude tazke.

Moja skusenost s UK (okolo roku 2004) : siel som na vlastnu past do Londyna, neskuseny, takmer bez financii a zacal som hladat pracu v restauracii (akukolvek).
Moja anglictina bola mizerna, skusenosti ziadne, padol som na hubu minimalne 1000x.
Bol som sklamany a myslel som si, ze som si z tade nic nepriniesol a vsetko som tam vyhodil von oknom....opak bol pravdou. Casom som si uvedomil, ze cas straveny tam bojom o prezitie bola najlepsia skola zivota, aku som mohol dostat.

Neskor, ked som sa rozhodol opustit Slovensko po druhy krat, vyuzil som vsetko to, co som si priniesol z mojej prvej cesty.

dam ti este jednu radu. Aj keby si mal skill spominany vyssie, vybavit pracu z pohodlia domova je len kazdeho sen...realita je taka, ze vzdy tu pracu dostane najskor ten, kto je na mieste a je pripraveny zacat pracovat ihned.
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

Ďakujem vám obom :) (karmu pridám keď budem mať čas, nebojte nezabudnem)

a poprosil by som aj ďalších čo majú skúsenosti s prácou v GB aby sa podelili o svoje skúsenosti (negatívne nepíšte, tých je plný net).

ĎAKUJEM :)
crank139
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa crank139 »

zdar moja otazka nieje uplne k teme ae nepoznate nejake agentury ktore ponukaju aj nejake podobne prace na turnusy ? priklad 20 dni v praci 10 doma, nemam na mysli urcite pracu v anglicku kedze taam by to takto nebolo urcite mozne ale tu niektore okolite staty ako CZ a podobne ? pravdaze moze byt aj slovensko
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Ak ti poradim, na farmu nechod. Ja som bol v 2008 cca (na jahodach) a bolo to hrozne tazke. Plat velmi dobry (vtedy tusim 45t SK mesacne), ale praca tazka. Mal som to cez agenturu v SR vybavene, po mesiaci som pokryl naklady a vypadol spat. Ale ako vravel kolega nadomnou, dobra skola do zivota (bol som este student vtedy).
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Jj, farmy nie sú bohviečo. Sklady sú asi najlepšie, ale aj to záleží do akého sa dostaneš - napr. sú úplne pohodové, textilné, elektro, logistické a sú úplne brutálne, najmä potravinové - veľká vlhkosť, niekde nízke teploty a ja som to síce nezažil, ale krajania čo robili v šalátovni mali úplne doje*** oči od tých kvánt cibule (myslím nie, že každý čistí cibulu, ale obrovské množstvá čistenej cibule v továrni) - prirovnávali to celkom vážne k nejakej kyseline alebo bojovému plynu. Plus prirátaj k tomu trebárs 6 nočných do týždňa v takých podmienkach... Napríklad nechvalne známe sú aj Tesco sklady.
Napísať odpoveď