Pracovny pohovor
Pracovny pohovor
Zdravim, chcel by som sa opytat ako prebieha pr. pohovor pretoze zanedlho ma nieco podobne caka a rad by som vedel co to obnasa
niekto kto uz s tym ma skusenost ak by mohol opisat ako pohovor prebieha resp. co sa ta najcastejsie pytaju dakujem 
Re: Pracovny pohovor
ooo diki ti velmi moccc

Re: Praqcovny pohovor
Klasicke otazky su:
Preco si myslsi, ze toto miesto by sme mali dat prave tebe?
Preco sa hlasis na tuto poziciu?
Ake platove podmienky si predstavujes?
Ake uz mas skusenosti s danou pracou, pripadne predosle zamestnania.
Nenechaj sa ale zastrasit, pracovny pohovor je sice velka vec, ked clovek silno potrebuje job, ale musis na neho prist uvolneny a musis sa citi sebaisto, len vtedy sa da uspiet. Nenechaj sa odradit ani tymi hlupimi otazkami, lebo niekedy vedia byt zakerne, a musis sa vediet vychvalovat, aky si dobry v tom a tom, a ze si super ja neviem, napriklad, v teamovej praci a podobne, to uz zalezi od toho na aku poziciu sa hlasis a co to je za praca, to uz musis vediet ty.
Preco si myslsi, ze toto miesto by sme mali dat prave tebe?
Preco sa hlasis na tuto poziciu?
Ake platove podmienky si predstavujes?
Ake uz mas skusenosti s danou pracou, pripadne predosle zamestnania.
Nenechaj sa ale zastrasit, pracovny pohovor je sice velka vec, ked clovek silno potrebuje job, ale musis na neho prist uvolneny a musis sa citi sebaisto, len vtedy sa da uspiet. Nenechaj sa odradit ani tymi hlupimi otazkami, lebo niekedy vedia byt zakerne, a musis sa vediet vychvalovat, aky si dobry v tom a tom, a ze si super ja neviem, napriklad, v teamovej praci a podobne, to uz zalezi od toho na aku poziciu sa hlasis a co to je za praca, to uz musis vediet ty.
Najlepšie je si to prečítať a ostať sám sebou, lebo na podrazy sa časom aj tak príde.
velmi dobre napisane: http://blog.websupport.sk/2010/10/prisp ... -zamestna/
otazka: Kde sa vidis o 5 rokov?
odpoved: V zrkadle
toto ich dostava
odpoved: V zrkadle
toto ich dostava
Vec sa má takto. Zajtra mám pracovný pohovor v NAY. Okrem tých typických otázok typu "Prečo práve vy?" a pod. by som potreboval poradiť, na čo konkrétne by som sa mal pripraviť. Ak by sa našiel niekto, kto vie, či sa v týchto prevádzkach pýtajú niečo z ich brandže, tak by mi to veľmi pomohlo. Nie je to žiadna veľká pozícia, bola by to pre mňa hlavne brigáda na leto, jedná sa o miesto poradcu pre predaj, uzatváranie splátkových kalendárov, vykladanie a dopĺňanie tovarov a pod.
Preto sa chcem hlavne opýtať, že či mi niekto neviete poradiť, že či zvyknú dávať v takýchto obchodoch nejaké špecializované otázky priamo o nejakých produktoch alebo iné.
Vďaka.
Preto sa chcem hlavne opýtať, že či mi niekto neviete poradiť, že či zvyknú dávať v takýchto obchodoch nejaké špecializované otázky priamo o nejakých produktoch alebo iné.
Vďaka.
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ja som bol prvykrat na pracovnom pohovore koncom marca tohto roku. Pracu som si hladal prevazne aby som vyplnil volny cas (a samozrejme extra money vzdy padnu vhod), takze aj v takom duchu sa niesol pohovor. Najskor so sefom na kave a potom s milou slecnou z HR. So sefom som sa bavil o jeho viziach, o mojich viziach, o tom co kto vie priniest do timu atd. Skor to bola taka debata dvoch biznis partnerov ako nadriadeneho s podriadenym. Aj ked mini nervy som samozrejme mal, kedze som v pozicii uchadzaca o TPP este nebol.
No a pekna teta z HR sa v prvom rade cudovala, preco chcem ist pracovat k nim, ked mam firmu. Tam som sa trochu zapotil, aby som vymyslel iny dovod nez- firma mi zaraba, nudim sa doma, chcem vyplnit cas
a potom samozrejme tie klasicke HR otazky, v com by som bol prinsom, aky chcem plat, ci chcem pobudnut u nich dlhodobejsie atd. Samozrejme treba sa vychvalit do nebies a pri hlupych otazkach trochu impromizovat. Ludi, ktori si vedia vymyslat, pohovor nemoze zaskocit.
Takze tolko moje postrehy.
No a pekna teta z HR sa v prvom rade cudovala, preco chcem ist pracovat k nim, ked mam firmu. Tam som sa trochu zapotil, aby som vymyslel iny dovod nez- firma mi zaraba, nudim sa doma, chcem vyplnit cas
Takze tolko moje postrehy.
Hej hej, s takými otázkami a prístupom počítam. Hlavne čo ma zaujíma, je to, že či má niekto skúsenosti s tým, či je veľká pravdepodobnosť, že sa ma budú pýtať nejaké odborné veci. Uvediem príklad: predávajú povedzme 4 zosilňovače a opýta sa ma ten, kto bude viesť pracovný pohovor, že ktorý z tých štyroch by som odporučil zákazníkovi a prečo. Lebo pravdu povediac, do takýchto vecí zatiaľ vôbec nevidím, tak či je veľká šanca, že ma to odpáli na pohovore alebo ani nie. Samozrejme ak by ma prijali, tak som schopný sa do toho dostať a priučiť sa aj takýmto veciam všelijakým, čo sa týka techniky a podobne. Len teraz v tomto momente v tom prehľad až tak nemám. Ako čo sa týka TV, PC, mobilov, notebookov, mp3 a podobne, tak to samozrejme viem, prečo vybrať A a nie B. Ale to vie asi polovica sveta. 
-
TommyHot
Addict
hd_ samozrejme stat sa to moze, ze si tvoje schopnosti nejakym sposobom preveria.. ale pochybujem, ze sa budu pytat nejake zaludnosti.. a hlavne ak bude s tebou robit pohovor niekto z HR, tak na 90% ani nebude vediet co obnasa dana pracovna pozicia...
Niekde som tusim cital, ze v Nay-ku sa robia aj nejake testy (zamerane na techniku), nasledne dost hladia na predchadzajuce skusenosti a celkovy dojem. V kazdom pripade gl.hd_ napísal:Hej hej, s takými otázkami a prístupom počítam. Hlavne čo ma zaujíma, je to, že či má niekto skúsenosti s tým, či je veľká pravdepodobnosť, že sa ma budú pýtať nejaké odborné veci. Uvediem príklad: predávajú povedzme 4 zosilňovače a opýta sa ma ten, kto bude viesť pracovný pohovor, že ktorý z tých štyroch by som odporučil zákazníkovi a prečo. Lebo pravdu povediac, do takýchto vecí zatiaľ vôbec nevidím, tak či je veľká šanca, že ma to odpáli na pohovore alebo ani nie. Samozrejme ak by ma prijali, tak som schopný sa do toho dostať a priučiť sa aj takýmto veciam všelijakým, čo sa týka techniky a podobne. Len teraz v tomto momente v tom prehľad až tak nemám. Ako čo sa týka TV, PC, mobilov, notebookov, mp3 a podobne, tak to samozrejme viem, prečo vybrať A a nie B. Ale to vie asi polovica sveta.
-
PhYs0c
King
OT: TommyHot daj recept prosím ťa ako zariadiť aby mi firma zarábala a mal som kopec voľného času
len dúfam, že nezneužívaš černoškov 
Inak, čo ak dočasne potrebujem prácu ale viem, že nechcem pracovať u nich navždy a neskôr sa venovať už len vlastnej firme? Zatajovať a tváriť sa, že im budem verný až do dôchodku?:D
Inak, čo ak dočasne potrebujem prácu ale viem, že nechcem pracovať u nich navždy a neskôr sa venovať už len vlastnej firme? Zatajovať a tváriť sa, že im budem verný až do dôchodku?:D
Raz som sa zúčastnil na jednom pohovore pre jednu dosť veľkú spoločnosť, ako obchodný zástupca a ich pohovor pozostával z niekoľkých častí a jednou z nich bola aj skúška predajných zručností. Dali ti sadu pohárov a mal si prísť pred porotu, vymyslieť si názov spoločnosti, akú zastupuješ, vyzdvihnúť výhody daného výrobku a presvedčiť ich o kúpe tovaru. Nezáležalo na tom, že si si niečo aj vymyslel, zveličil, a pod., hlavné bolo výrobok predať. Chcem tým povedať to, že ak sa ťa opýta, dajme tomu ohľadom tých zosilovačov, tak nepovedz, že o nich nič zatiaľ nevieš. Je to síce jedna z možností, ale takto neupútaš. Upútaš skôr, keď sa s ním pustíš do dialógu predajca-zákazník a začneš sa ho pýtať, akoby si mu to skutočne chcel predať. Je jedno, že nevieš jednotlivé výrobky porovnať, ale ten, ktorý vedie pohovor, bude vidieť, že máš v sebe nejakú dávku kreativitu, vieš komunikovať, presviedčať, že máš v sebe obchodníckeho ducha a takého človeka oni hľadajú.
Aj v rámci svojej súčasnej práce sa občas zúčastňujem pri výbere nových kolegov a najhoršie je, keď tam príde mumák, ktorý nevie ani rozprávať a na všetko odpovedá "ja neviem", "možno", "asi". Na tieto slová musíš proste zabudnúť. Naopak, ak príde vysmiaty človek, ktorého je hneď ako vojde "plná miestnosť", vie komunikovať, vie sa predať, tak hneď vieš, že tohto chlapa chceš mať.
Aj v rámci svojej súčasnej práce sa občas zúčastňujem pri výbere nových kolegov a najhoršie je, keď tam príde mumák, ktorý nevie ani rozprávať a na všetko odpovedá "ja neviem", "možno", "asi". Na tieto slová musíš proste zabudnúť. Naopak, ak príde vysmiaty človek, ktorého je hneď ako vojde "plná miestnosť", vie komunikovať, vie sa predať, tak hneď vieš, že tohto chlapa chceš mať.
-
TommyHot
Addict
PhYs0c cernoskov nie, ale brigadnikov, zivnostnikov a dohodarov ano 
Samozrejme nehovor, ze si chces v buducnosti zalozit firmu a na nich sa vysrat. Asi by ta nezamestnali. Ale tak isto sa netvar, ze si zufalec, ktory bude u nich muklovat 30 rokov.
Samozrejme nehovor, ze si chces v buducnosti zalozit firmu a na nich sa vysrat. Asi by ta nezamestnali. Ale tak isto sa netvar, ze si zufalec, ktory bude u nich muklovat 30 rokov.
-
Soviet
Darca
Taktiez ak ta nechaju cakat niekde na recepcii a pride si po teba ten dany pan, co ide s tebou robit pohovor, tak nebud v strese, ale kym zajdete niekam do tej miestnosti pohovorovej, tak sa skus nenapadne, nenasilne s nim v dobrom rozpravat. Aspon ja som to tak vzdy robil a citil som sa sam potom lepsie, ked sme si uz zasadli v dobrej nalade. 
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
teraz chodim na pohovory do RWE IT, no maju to tam na niekolko kol a uz mi to lezie na nervy. 1. kolo klasika, prisiel som nevyspaty a po opici, druhe kolo, test logiky a jazyka -> nevyspaty jak reseto, 3. kolo pokec s ceskym gruppenfuhrerom uz dopohody ale povedal ze este mi musi zavolat jeho podriadeny, dalsie kolo bude s ich veducim a posledne s HR o plate. akoze mam pocit, ze sa hlasim do NASA. moje rady -> bud sam sebou a prid v obleku
Nebude to prehnané, keď prídem v obleku a vlastne možno prvé 2 mesiace bude náplň mojej práce vykladanie tovaru v sklade? 
-
Grim
Darca
...ja som na všetky pohovory chodil v obleku, aj keď som sa hlásil do MC Donaldu...na posledný pohovor som si obliekol športovú košeľu (momentálne asi to najhoršie čo mám vo svojom šatníku) a rifle...zhodou okolností, tento pohovor dopadol podľa mojich predstáv...narozdiel od tých "oblekových"...ale ťažko povedať, čo by som robil na tvojom mieste...
Spravím možno kompromis, nahodím slušné tmavé rifle, košelu, k tomu slušný sveter a ide sa. Každopádne ďakujem za rady všetkým.