Prasknutá dotyková vrstva (potrebujem meniť aj displej?)

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
Riccardo_12
Novice
Novice

Prasknutá dotyková vrstva (potrebujem meniť aj displej?)

Príspevok od používateľa Riccardo_12 »

Zdravím, stala sa mi menšia nehoda po roku na LG G2 a to cca pred troma dňami som si ho zobral bez puzdra a zhodou náhôd mi spadol cca z metrovej výšky na betón. Na displeji som mal ochranné sklo no bohužiaľ prasklo aj vrchná asi dotyková plocha displej je v poriadku iba trocha blbne dotyk na vrchnej časti tam kde je prasknutý.

Moja otázka je, že či je možné vymeniť iba vrchnú dotykovú plochu (našiel som to pod názvom screen digitizer), ktorú som aj objednal z aliexpressu nakoľko ceny u nás sú také aké sú a s tým spojená aj dostupnosť náhradných dielov. Po tom ako som objednal ten spomínaný digitizer tak som si pozrel videa ako na samotnú výmenu a pri pozretí viacerých mi nebolo celkom jasné či sa vymieňa iba digitizer alebo sa to musí meniť spoločne s displejom, čo v mojom prípade to bude zbytočne keďže displej je nepoškodený.

Ak máte s takýmto skúsenosti tak budem vďačný ;).
nosooo
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Prasknutá dotyková vrstva (potrebujem meniť aj displej?)

Príspevok od používateľa nosooo »

Zvykne sa menit displej spolu s digitizerom
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Prasknutá dotyková vrstva (potrebujem meniť aj displej?)

Príspevok od používateľa Dreamer »

Ja som toto riesil pre znameho, podarilo sa mu v kratkom case rozbit tablet aj mobil, v oboch pripadoch bolo rozbite sklo, dotyky fungovali viac-menej, nemenil som to ja, ale nasiel som miesto kde to menili za polovicnu cenu oproti konkurencii, menilo sa teda len sklo a vrchny obal, nie cely displej. Mobil funguje dobre, tablet ma par miest, kde dotyk nefunguje, je nutne otacat ho, hlavne pri pisani.

Takze je mozne ze to fungovat bude, ale cast plochy moze byt poskodena, je teda otazne ci to bude akceptovatelne, alebo nie. Kazdopadne vymena komplet displeja pri tablete by vysla na 100€, co je priblizne cena noveho v danom pripade.
Napísať odpoveď