Pravidlá vo vzťahu

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
jefty
Star
Star

Pravidlá vo vzťahu

Príspevok od používateľa jefty »

V každej druhej téme o partneroch sa spomínajú "pravidlá vo vzťahu", no nenašiel som o tomto žiadnu založenú tému. Moja otázka znie, aké pravidlá vo vzťahu ste mali/máte/chceli by ste mať? Ja viem, že neexistujú žiadne univerzálne pravidlá a že na každý vzťah sa musia/mali by sa vytvoriť iné, byť upravené podľa osobnosti a pováh partnerov, no snáď nejaké základné sa dajú spomenúť s vysvetlením a popísaním. Môžete pridať aj základné piliere, ktoré si myslíte, že nesmú chýbať, pre rozvinutie diskusie. Taktiež ma zaujímajú nejaké iné pravidlá, ktoré nepoznám a sú výnimočné, zaujímavé. Žiadny vzťah nie je dokonalý a žiadny nie je rovnaký ako ten predtým, takže tie pravidlá musia byť vždy o trochu iné. Vďaka za príspevky
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Pravidlá vo vzťahu

Príspevok od používateľa Grim »

...som presvedčený o tom, že ťa k tejto diskusii inšpiroval môj príspevok a tak budem reagovať ako prvý...z vlastnej skúsenosti viem, že vzťah ohrozujú mnohí ľudia, ktorých mal človek za veľmi dobrých kamarátov alebo dokonca priateľov...a preto s každým človekom, ktorý sa snaží vzťah rozbiť alebo ho poškodiť by partneri mali obmedziť kontakt iba na nevyhnutné veci...napr. ak je to spolužiak v škole, budem s ním prediskutovávať aktuálne školské problémy, ale o osobnom živote sa pred ním zmieňovať nebudem...ruka v ruke s týmto pravidlom ide aj to, aké pravidlá si každý z partnerov prináša do vzťahu a niekedy môže byť problém nájsť reálny kompromis medzi dvomi pravidlami, ktoré sa navzájom vylučujú...a partnerove pravidlá (ak niesú naozaj uletené) je vhodné rešpektovať...napríklad ak partnerka nechce, aby sa partner o ich vzťahu s kýmkoľvek rozprával...to isté ale potom platí aj pre partnerku...bolo by neetické a nelogické, keby žiadala o niečo, čo sama nechce dodržať...podľa mňa je takéto pravidlo vo vzťahu výhodou, pretože sa k ľuďom, ktorí majú tendencie ohovárať nedostanú informácie, ktoré by mohli zneužiť...resp. upgrade pravidla - určiť si okruh naozaj dobrých priateľov, ktorí budú do určitej miery informovaní o dianí vo vzťahu...samozrejme, závisí aj od charakteru ľudí okolo partnerov...nie každý má šťastie na čestných a prajúcich kamarátov či spolupracovníkov...

...na daľšie konkrétne určené pravidlá si teraz nespomeniem...napadajú ma samé samozrejmosti, resp. pravidlá, ktoré by mali platiť v každom vzťahu...a viac-menej sú považvané za samozrejmosť...

...závisí od partnerov, aké pravidlá si chcú určiť...niektorí si určia, že pre nich bude pravidlom, že sa niektorý deň v týždni určite stretnú...napr. v sobotu...a to znamená, že na sobotu si nikto z nich nič iné neplánuje, lebo obaja vedia, že budú v ten deň spolu...nie preto, že by museli aby dodržali pravidlo, ale preto, že chcú...ale vymáhať takéto pravidlo ako oficiálne by mne osobne nebolo sympatické, pretože to by znamenalo, že somnou partnerka nechce byť a musím na to určovať pravidlo...sympatickejšie pravidlo v tejto veci mi znie asi takto: "Budeme spolu vždy, keď to bude možné vzhľadom na okolnosti." A toto by tiež malo byť samozrejmosťou, nie pravidlom...

...všeobecne by som to zhrnul asi slovami, ktoré som použil v príspevku, ktorý pôsobil tak inšpiratívne...určiť si také pravidlá, aby sme čo najmenej ohrozovali vzťah...čiže také, ktoré vzťahu budú k prospechu, a nebudú ho ubíjať (ani nikoho z partnerov)...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Nesprávať sa ako idiot. Ale niekedy nepomôže ani to.
rainbow
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rainbow »

Tie základné pravidlá sú isto každému známe:
1) úprimnosť
2) kompromisy
3) skutočná láska

ak chýba aspoň jedno (sú pochybnosti v láske, sú nejaké tajomstvá alebo sa jeden odmieta prispôsobiť či drží druhého pod papučou) tak tak to nemôže fungovať. A ostatné pravidlá sú potom už dosť individuálne. Niekto je viac žiarlivý ako iný, tak niekto môže mať pravidlo že nestretávať sa so svojími ex kým v inom vzťahu sa možno súčasný a bývali partneri aj poznajú a podobne.

//autoeditácia príspevku (30 Okt 2011, 13:32)
a ešte je veľmi dôležité riešiť veci osobne, a nie cez internet. Pri prvom náznaku problémov sa treba stretnúť a vydiskutovať si to medzi 4 očami. Inak sa budú problémy hromadiť až jedného dňa pretečú a bude veľmi zlé
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Ináč mnoho vzťahov funguje na sexe, ak je ten dobrý a pravidelný, často sa na vlne zvezú aj páry čo by mali byť dávno od seba....
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

"vzťah funguje" by som nepoužil pokiaľ je tam len ten sex. Podľa mňa je vzťah práve to citové puto. Ak sa hádajú a podobne ale sú spolu kvôli posteli tak by som nepovedal že im ten vzťah funguje
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Zle som sa vyjadril. Ak sa s partnerkou sem - tam pohádaš, ale sex funguje, často sa to vyrieši alebo proste nechá vyhniť..
Predstav si ale úplne rovnaké problémy s tým, že partneri spolu už takmer nespávajú...alebo jedne nemá toľko ako by si predstavoval.
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

pravidlo numero uno kazdeho vztahu: NENENCHAJ SEBOU MANIPULOVAT a neusadzuj sa za menej ako ten druhy :) a ten kto miluje menej drzi opraty vztahu (nepisane pravidlo) :psssst:
boy157
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa boy157 »

uprimnost, dovera, zabava, tolerantnost, nebyt pako a stat si vzdy za svojim :) a lubim ho celym srdcom :) a mat stastie na tu pravu/praveho :) vela stastia v hladani :)
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kafiatko »

jefty napísal:. Moja otázka znie, aké pravidlá vo vzťahu ste mali/máte/chceli by ste mať?
ja by som ani nepovedala že pravidlá skôr veci ktorým sa vyvarovať aby to fungovalo...1, určite mať vo vzťahu slobodu a ak mám nejaké záujmy tak nebudem ich vylučovať so svojho spôsobu života len pre to že do neho vstúpil partner (príklad : mám tri krát do týždňa tréning, polovičke sa to nepáči, ale proste tréning patrí do životného štýlu ktorým žijem, a začína obmedzovanie a zákazy) poznám xy takých ľudí ktorý si práve s týmto nevedia dať rady... Ďalšia vec 2, ak idem s niekým na schôdzku či už pracovnú alebo za úlohou niečo vybaviť tak poviem že idem s tým a tým, prídem vtedy, a nie že počas schôdzky príde kontrola v podobe 300 neprijatých hovorov... :roll: 3, Nesnažiť sa meniť partnera či už fyzicky alebo jeho návyky... TO SA NIKDY NEPODARÍ.... ak sa človek zmení lebo on sám chce, budiž
a opäť to moje "sprosté" pravidlo (ale pravdivé) bez ktorého to proste nemôže fungovať :) chlap má mať plné bruško, prázdne guľky, a chváliť, chváliť , chváliť ho.... :sly:
a skoro som zabudla....po hádke neísť skôr do postele kým to nie je vyriešené.. Mnoho párov funguje na báze udobrovacieho sexu, ale to je len odkladanie riešenia problémov.. skôr či neskôr sa zasa objavia...
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

sa mi paci to ze plne brusko a prazdne gulky :) ale co sa tyka toho jedla asi s tym budem suhlasit pretoze poslednu dobu ssom mrzuty :D a zisitil som ze po jedle sa moja nalada opatvylepsi :D co sa tyka tych guliek aj tie hraju isto rolu ale nemusi to byt, ano chvala je fajn cim viac to pocujes tak to pohladkas ego a zabera to ale zase neprehanat, udobrovaci sex je fajn ale casom ako vravis zase to vyjde na javo :)
spermia
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa spermia »

poznat seba
vediet co chces
snazit sa pochopit/chapat druhu polovicu
luck

drzim palce vsetkym :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...a vedieť sa podporiť v čase krízy (či už finančnej, spoločenskej, pracovnej alebo zdravotnej)...
jefty
Star
Star

dakujem vam za prispevky. su to dobre rady, a veci, ktore do vztahu urcite patria
maciatko99
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa maciatko99 »

Neviem či je potrebné sa riadiť pravidlami, niektoré rady tu padli vhodné. Vždy je to najmä o rozhovore medzi partnermi a na vzájomnoj dohode, nie na pravidlách. Hlavné je vysvetliť si, že obaja máte svojich kamarátov a tak aby jedna strana nežiarlila, ak sa rozhodne ísť von na pánsku alebo dámsku jazdu.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...no a z dohôd vyplývajú pravidlá...aj pravidlám predchádzal rozhovor medzi dvomi partnermi...
maciatko99
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa maciatko99 »

Neoznačovala by som to ako pravidlá, aj keď pri chytaní za slovíčka je to možno označiť pojmom pravidlo.
jefty
Star
Star

Ja som ani nemyslel tak uplne pravidla, skor veci, ktore umoznuju vztahu dobre fungovat. takze nejake dohody, tolerancie a pod.
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

to je tazko kazdy ma rad nieco a ine a stale tie svoje "pravidla" budes modifikovat, cize to je len na 'Vas' :wink:
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...ale on chcel skôr vedieť, aké pravidlá majú vo vzťahu iní...napríklad, aby sa mohol inšpirovať...a koniec koncov....aby sme sa mohli inšpirovať aj my...
Napísať odpoveď