Prazdna ikona na ploche posuva ostate- Microsoft OneDrive(?)

Informácie o software, ankety...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Prazdna ikona na ploche posuva ostate- Microsoft OneDrive(?)

Príspevok od používateľa Dreamer »

Dlhsi cas sa mi posuvali ikony na ploche, vlavo hore sa vytvorilo prazdne miesto a vsetky dalsie ikony sa posunuli o 1 poziciu nizsie.

Predtym bolo mozne ostatne ikony posunut spat, no po dalsom starte PC sa znova posunuli dole, pomohlo odstranenie polozky "Program" ktora bola v zozname Startup. Toto sa opakovalo pomerne casto.

Po poslednej aktualizacii Windows na 1709 sa vytvorila vlavo hore prazdna ikona ktora nesla odstranit (na obrazku nizsie je viditelna ak je nad nou kurzor, prip. po kliknuti, inak ju nie je vidiet vobec), jednorazovo pomohla moznost "Show desktop icons" ktora skryla ikony a nasledne znova pre zobrazenie, ikony sa posunuli na spravne miesto, teda tie v prvom stlpci, po restarte sa znova posunuli.

Myslim ze po cely cas islo o polozku "MS OneDrive", kedze problem sa vyriesil po vypnuti tejto polozky v Startup.

OneDrive nepouzivam, ale odinstalovat to asi nepojde a po aktualizacii sa to bude zrejme vracat, spolocne s problemom posunutia ikon, mal som ten problem aj pri mensich aktualizaciach.

Neviete ci sa to da natrvalo vyriesit? Prip. aspon aby sa to nemenilo pri mensich aktualizaciach.
Mate aj vy rovnaky problem? Ak nie, mate polozku "Microsoft OneDrive Setup" v startupe?
Akakolvek rada je vitana. Dakujem.

Mam Windows 10 Home 64-bit 1709.

//autoeditácia príspevku (03 Jan 2018, 14:52)
Nikto? Dnes sa mi ikony opat posunuli, vlavo hore sa vytvorila medzera, uz tam nie je ta prazdna ikona ako na screenshote vyssie.

Vo Windowse - Task manager > Startup tab mam OnDrive Setup polozku vypnutu, ale v programe Startup Control Panel mam stale konkretne tuto cestu:

C:\Windows\SysWOW64\OneDriveSetup.exe /thfirstsetup

Co to je a preco sa to stale vytvara? Vypol som to znova, ale myslim ze sa to vrati, vyskusam restart a napisem ako to dopadlo.

//autoeditácia príspevku (03 Jan 2018, 15:02)
OK, tak po oprave ikon a vypnuti OneDrive sa uz ikony neposunuli, mozno do dalsej aktualizacie.

//autoeditácia príspevku (17 Jan 2018, 19:20)
Nikto iny nema tento problem? :o

Tak este jeden pokus, prakticky kazdy tyzden sa to opakuje, niekedy sa ikony len posunu, niekedy ako dnes sa vytvori aj ta zvlastna prazdna polozka. Po kliknuti pravym ci lavym tlacidlom / dvojklikom sa nic nestane, len viac "zmodra". Je to uz vazne dost otravne.

Neviete ako sa toho zbavit, resp. ako sa zbavit OneDrive? Zakazat aktualizacie nepovazujem za riesenie, aj ked by to zrejme pomohlo. :?
Prílohy
zScreenshot_12312017_083759.png
zScreenshot_12312017_083759.png (17.24 KiB) 1115 zobrazení
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Prazdna ikona na ploche posuva ostate- Microsoft OneDriv

Príspevok od používateľa hojko »

OneDrive tusim ide odstranit cez Ccleaner v kolonke odinstalovania programov. Ale je mozne, ze po vacsej aktualizacii naskoci opat.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Ved to, vypol som to vo Windows Start up, potom v Startup control panel 2.8, ale stale sa to zapne, aj po beznej tyzdennej aktualizacii.

Stale ma prekvapuje, ze nikto iny tento problem nema, ani google nepomaha, prakticky to vyzera ako bug, nepouzivam ikonu kosa, ktora zvykne byt ako prva, tu mam vypnutu, moze to byt "problem"?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pozeram, ze ho oficialne nie je mozne odinstalovat, takze preto po Update vzdy naskoci: https://support.microsoft.com/sk-sk/hel ... windows-10 Treba skusit pozriet, ze ci nejde vypnut v procesoch, proste ho zakazat. Pripadne este toto skus precitat: https://www.howtogeek.com/225973/how-to ... indows-10/
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Dik, zistil som, ze som OneDrive mal uz odinstalovany, v druhom odkaze je postup ako odstranit prazdny priecinok, ale neviem ci to odstrani aj tu prazdnu ikonu a hlavne ci by to stalo za to hrabat sa v registroch, ked nemam istotu ze sa to nevrati o tyzden, alebo pri vacsom update.

Kazdopadne som si uz takmer isty ze to sposobuje OneDrive a tym ze vacsina ludi to odinstalovane nema, tak nemaju ani dany problem.

Mozno by pomohlo nainstalovat OneDrive, nasledne zakazat/vypnut a ikonu vypnut tiez...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Neviem ci sa da vypnut OD ikona, akurat sa da skyt s tray listy a mozno spustanie po starte.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

OK, ked mate Win 10, mate OneDrive ikonu na ploche? Skusali ste ju vymazat, skryt?

Hlavny problem je, ze ta prazdna ikona mi vytlaci ostatne pri kazdom win update - aj ked OneDrive nemam nainstalovany a nie je ani v startup.

Nevadilo by mi keby som to mal nainstalovane, ale nechcem ikonu na ploche a nechcem nic uploadovat, synchronizovat, prip. ak by sa dalo spustenie programu vypnut, ale natrvalo.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Co mam notebook s Win10, tam ziadnu ikonku OneDrive na ploche nemam.
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

Ani na jednom PC ju nemám automaticky na ploche a musím ju tam manuálne dávať.
Napísať odpoveď