Predtym bolo mozne ostatne ikony posunut spat, no po dalsom starte PC sa znova posunuli dole, pomohlo odstranenie polozky "Program" ktora bola v zozname Startup. Toto sa opakovalo pomerne casto.
Po poslednej aktualizacii Windows na 1709 sa vytvorila vlavo hore prazdna ikona ktora nesla odstranit (na obrazku nizsie je viditelna ak je nad nou kurzor, prip. po kliknuti, inak ju nie je vidiet vobec), jednorazovo pomohla moznost "Show desktop icons" ktora skryla ikony a nasledne znova pre zobrazenie, ikony sa posunuli na spravne miesto, teda tie v prvom stlpci, po restarte sa znova posunuli.
Myslim ze po cely cas islo o polozku "MS OneDrive", kedze problem sa vyriesil po vypnuti tejto polozky v Startup.
OneDrive nepouzivam, ale odinstalovat to asi nepojde a po aktualizacii sa to bude zrejme vracat, spolocne s problemom posunutia ikon, mal som ten problem aj pri mensich aktualizaciach.
Neviete ci sa to da natrvalo vyriesit? Prip. aspon aby sa to nemenilo pri mensich aktualizaciach.
Mate aj vy rovnaky problem? Ak nie, mate polozku "Microsoft OneDrive Setup" v startupe?
Akakolvek rada je vitana. Dakujem.
Mam Windows 10 Home 64-bit 1709.
//autoeditácia príspevku (03 Jan 2018, 14:52)
Nikto? Dnes sa mi ikony opat posunuli, vlavo hore sa vytvorila medzera, uz tam nie je ta prazdna ikona ako na screenshote vyssie.
Vo Windowse - Task manager > Startup tab mam OnDrive Setup polozku vypnutu, ale v programe Startup Control Panel mam stale konkretne tuto cestu:
C:\Windows\SysWOW64\OneDriveSetup.exe /thfirstsetup
Co to je a preco sa to stale vytvara? Vypol som to znova, ale myslim ze sa to vrati, vyskusam restart a napisem ako to dopadlo.
//autoeditácia príspevku (03 Jan 2018, 15:02)
OK, tak po oprave ikon a vypnuti OneDrive sa uz ikony neposunuli, mozno do dalsej aktualizacie.
//autoeditácia príspevku (17 Jan 2018, 19:20)
Nikto iny nema tento problem?
Tak este jeden pokus, prakticky kazdy tyzden sa to opakuje, niekedy sa ikony len posunu, niekedy ako dnes sa vytvori aj ta zvlastna prazdna polozka. Po kliknuti pravym ci lavym tlacidlom / dvojklikom sa nic nestane, len viac "zmodra". Je to uz vazne dost otravne.
Neviete ako sa toho zbavit, resp. ako sa zbavit OneDrive? Zakazat aktualizacie nepovazujem za riesenie, aj ked by to zrejme pomohlo.