A porcovanie by si tiez v pohode zvladol?Lub0$ napísal:Nechapem preco by ste akoze mali vracat? Ved to je maso ako kazde ine.....ked jete kravu, alebo svinu tak vracate?
Prežit / Alive (1993) alebo Kanibalismus
-
brendnpeto
Medium Expert
Zaujimavá otázka... To už by asi nedokázal nikto, aspon teda ja nie... Dúfam, že by s nami išli nejaké nepríjemne učitelky zo školy, alebo nadriadený z roboty aby bolo z čoho vyberaťThek_SVK napísal:a co keby sme to este trosku upresnili ? Dokazali by ste zjest aj blizku osobu ? Napr. brata, rodicov, alebo priatelku... ?
Ohľadne toho porcovania.
To nevidím až tak hrozne. Predsa ho nejdete "vyvrhnúť" , aby ste si dali rebierko..
Čo teraz píšem je dobrý humus, ale myslím, že také lýtko, stehno alebo biceps (možno zadok) by úplne postačilo a uznáte, že to je rozhodne menej traumatizujúce, ako rozporcovať celého človeka, čo je IMO viac menej zbytočné.
To nevidím až tak hrozne. Predsa ho nejdete "vyvrhnúť" , aby ste si dali rebierko..
Čo teraz píšem je dobrý humus, ale myslím, že také lýtko, stehno alebo biceps (možno zadok) by úplne postačilo a uznáte, že to je rozhodne menej traumatizujúce, ako rozporcovať celého človeka, čo je IMO viac menej zbytočné.
-
brendnpeto
Medium Expert
To je síce pravda, ale čo ak by bola situácia, ze sa musí 16 ludí podeliť o jedného?begbeee napísal:Ohľadne toho porcovania.
U dospelého človeka sa podiela svalová hmota (mäso) na celkovej hmotnosti asi tak 30-40%.
Zoberme si priemerneho 80 kg cloveka. To mas tak 30 kg mäsa. Zoberme si 50 kg slečnu. To máš tak 15 kg.
Keď si aj zoberieme, že iba polovica tohto podielu je v končatinách stále to pri 15 ľudoch vychádza na 0,5 - 1 kg mäsa, čo teda uznáš je solídna porcia energie, navyše vyhladovaný by si viac ako 100 g surového mäsa (navyše ľudského) naraz aj tak nedal, bez toho aby si to nevyvrátil.
A keby nás bolo 100? To už nemá význam potom jesť jedného, lebo je to zanedbateľné množstvo.
//: Navyše tí rugbysti ho jedli zmrzlé - nepokazilo sa, urcite bolo bez chuti lebo sa roztopilo az v zaludku.
Navyse moralna dilema by urcite neprebehla tak, ze ked by dotycny zavrel oci vsetci sa na neho vrhnu, ale prebehla by dlhe rozhodovanie mozno den-dva bez ohladu na okolnosti a to uz telo podlieha skaze navyse ak nenechas odtiect krv.... Cize to vsetko v tych Andach im hralo do karat a boli to velmi specificke podmienky.
Na pusti by si umrel skor od smadu a vsade kde mas k dispozicii vodu, mas k dispozicii aj ine zdroje obzivy - okrem arktickych podmienok.
Zoberme si priemerneho 80 kg cloveka. To mas tak 30 kg mäsa. Zoberme si 50 kg slečnu. To máš tak 15 kg.
Keď si aj zoberieme, že iba polovica tohto podielu je v končatinách stále to pri 15 ľudoch vychádza na 0,5 - 1 kg mäsa, čo teda uznáš je solídna porcia energie, navyše vyhladovaný by si viac ako 100 g surového mäsa (navyše ľudského) naraz aj tak nedal, bez toho aby si to nevyvrátil.
A keby nás bolo 100? To už nemá význam potom jesť jedného, lebo je to zanedbateľné množstvo.
//: Navyše tí rugbysti ho jedli zmrzlé - nepokazilo sa, urcite bolo bez chuti lebo sa roztopilo az v zaludku.
Navyse moralna dilema by urcite neprebehla tak, ze ked by dotycny zavrel oci vsetci sa na neho vrhnu, ale prebehla by dlhe rozhodovanie mozno den-dva bez ohladu na okolnosti a to uz telo podlieha skaze navyse ak nenechas odtiect krv.... Cize to vsetko v tych Andach im hralo do karat a boli to velmi specificke podmienky.
Na pusti by si umrel skor od smadu a vsade kde mas k dispozicii vodu, mas k dispozicii aj ine zdroje obzivy - okrem arktickych podmienok.
-
pryja
Darca
- Kontaktovať používateľa:
No ja v tom vidim rozdiel, obrezat niekomu brucho alebo stehno a potom to jest, alebo ticho sediet v kute a cakat, kym to dostanem na "tanieri".begbeee napísal:Ohľadne toho porcovania.
Uznám, že je to kus rozdiel, ale keď dokážem rozporcovať sviňu a mám vyriešenú morálnu dilemu, že budem jesť človeka tak už len odrezať mu kus mäsa z končatiny by som zvládol.pryja napísal:... kym to dostanem na "tanieri"
Čiže tvoj problém skôr pozostáva z toho, že si to nevieš predstaviť ani inak, nielen na človeku - neber to prosím ako útok na teba, možno sa mýlim.
Navyše končatina je oveľa hodnotnejšia ako tvoje "obrezané brucho", kde by si našla akurát tak prerastenú slaninu.
//: navyše tým obrezaným bruchom by si dostala, presne k tým partiám, ktorým by sa ľudia radšej vyhli. Končatiny sú jasná voľba - to mi nevyvrátite
Lubos- uz si odpoved dostal...
A ci ide o clena rodiny alebo blizkeho tak hmm z tej osoby zostalo uz len telo a v tej chvili to uz nijak s tym clovekom nesuvisi kedze je mrtvy... mam taku skusenost z pohrebov, ze ked sa pozeram na telo v rakve to uz vlastne nie je ten clovek, je to len akasi schranka kde zil
A ci ide o clena rodiny alebo blizkeho tak hmm z tej osoby zostalo uz len telo a v tej chvili to uz nijak s tym clovekom nesuvisi kedze je mrtvy... mam taku skusenost z pohrebov, ze ked sa pozeram na telo v rakve to uz vlastne nie je ten clovek, je to len akasi schranka kde zil
-
brendnpeto
Medium Expert
Keď si dobre pamatám, tak to bolo dlhšie, ked nie aj celý mesiac, než ich začali jesť... Oni žili najprv len z tých čokolád a blboviniek, čo aj potom priniesli z tej zadnej časti lietadla.Fabo napísal:fikotek, ty si ten film nevidel co? Oni tam boli uz minimalne tyzden spadnuti, ked k tomu prislo.
//autoeditácia príspevku ( 23 Feb 2009, 17:40 )
Kolký z vás dostalo chuť si ten film pozreť?
-
Bolldar
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
mno možná ho někde najdu na VHS a pustím si ho 
Jinak co se týká toho jedení, tak určo bych zvládl z nouze ať by to byl kdokoli.
A co se týká toho porcování a vyvrhnutí jak je výše zmiňováno: Vyvrhnout? Nezapomínejme, že těla byla promrzlá, takže vnitřnosti by nevytekly... a souhlasím s tím, že nejlepší by bylo porcovat (což dělali i ve filmu) stehna, lýtka a bicepsy
PS: mrtvol měli dost na rok

Jinak co se týká toho jedení, tak určo bych zvládl z nouze ať by to byl kdokoli.
A co se týká toho porcování a vyvrhnutí jak je výše zmiňováno: Vyvrhnout? Nezapomínejme, že těla byla promrzlá, takže vnitřnosti by nevytekly... a souhlasím s tím, že nejlepší by bylo porcovat (což dělali i ve filmu) stehna, lýtka a bicepsy
PS: mrtvol měli dost na rok
Pozri.....nezda sa to, ale v istom slova zmysle to aj tak ako opisujes funguje, tak neviem preco by sa tu niekto mal nad niecim zamyslat.fikotek napísal:......
Kopec ludi, je este zdravych, ale uz podpisuju papier, aby sa ich mrtve telo pouzilo napr. na vedecke ucely, pre studentov do univerzit, pre darcovstco organom atd. tak sa zamysli ty
Pryja: Viem, ze sa mi lahko hovori, lebo som to chvala Bohu nezazil a ani nechcem....ale fakt, ruku na srdce....keby mi islo o zivot a uz neviem co mam robit, tak by som si asi aj odkusil....lebo je to proste pud sebazachovy, ved kto by sa 'nechal zomriet' ked ma pred sebou 80kilovo hrbu masa?