Prečo ľudia prestávajú veriť na zázraky
Prečo ľudia prestávajú veriť na zázraky
Tak ma zaujíma váš názor prečo ľudia sú čim ďalej tým viac pragmatický?Je to kôli peniazom?ja si to nemyslím...a veriť na zázraky..je to niečo neskutočné ja netvrdím že zázrak je vyčarovať niečo...ale viera v ničo pekné je predsa super...Dneska ide o to len ako sa niekde ožrať alebo niečo podobné skutočné hodnoty ako umenie kultúra alebo len tak prechádzka v lesa sa strácajú najmä u mladšej generácie ja k nim patrím mám 18...No nie som spokojný akým smerom sa uberá svet stále viac strachu a nenávisti...podľa mňa je to zbytočné ži si ako chceš a snívaj ďaľej nič ťa nemôže zastaviť každý má svoj vlastný svet...V jednej knihe je vysvetlené že čas ako ho mi poznáme tak nefunguje...Mi poznáme hodinky meráme čas číslami 1 po 1 ide 2,3,4... atd...lenže čas to je ako presýpacie hodiny vieme že sa piesok presunie na spodok ale v akom poradí budú zrniečka dopadať?určite nie stále rovnako a nie prvé druhé tretie...neočakávam že sa tejto témy chytíte vďačný som za každý príspevok
Re: Prečo ľudia prestávajú veriť na zázraky
Only páči sa mi tvoja úvaha , je to proste tak v tejto modernej dobe .. Osobne si skôr myslím , že asi všetko sa to deje kvôli tým peniazom . Pretože svet ovládajú karieristi , iný majú zas problém s financiami .. Ani jednému z týchto dvoch prípadov nezostáva veľa času nad zamýšľaním sa nad peknými vecami, či snívaním..
O mladých ľudoch sa nejdem zamýšľať , pretože patrím medzi nich tiež a chovám sa rovnako ako tí jedinci , ktorých si opísal .. ( tiež mnoho krát sa už odhodlávam na nejaké prechádzky a pod. nakoniec aj tak si svoj sľub nesplním... )
Jediným mojím plusom je , že patrím do tej skupiny ľudí ktorí snívajú radi a niekedy aj dosť často
Ja sa s tým zvyknem odreaguvávať v tých ťachších chvíľach , keď premýšľam ako by bolo, keby ...
O mladých ľudoch sa nejdem zamýšľať , pretože patrím medzi nich tiež a chovám sa rovnako ako tí jedinci , ktorých si opísal .. ( tiež mnoho krát sa už odhodlávam na nejaké prechádzky a pod. nakoniec aj tak si svoj sľub nesplním... )
Jediným mojím plusom je , že patrím do tej skupiny ľudí ktorí snívajú radi a niekedy aj dosť často
Ja sa s tým zvyknem odreaguvávať v tých ťachších chvíľach , keď premýšľam ako by bolo, keby ...
sám by som to už lepšie nenapísal a úplne s tebou súhlasímonly napísal:No nie som spokojný akým smerom sa uberá svet stále viac strachu a nenávisti...
-
Vesper
Professional
- Kontaktovať používateľa:
takto som to aj ja pochopil...schw33k napísal:Mám pocit ,že only nemyslel zázrak ako zázrak doslovne ..
Z môjho pohľadu to myslel celkovo všeobecne ako zlepšenie myšlienokových pochodov, viac optimizmu do života , zlepšienie životného štýlu , ducha a života celkovo ,,
Tak som to pochopil ja, ak sa mýlim tak sry ...
podla mna to bude aj tym ze veda a technika idu neustale dopredu a to co clovek povazoval este pred niekolkymi rokmi za uplne nemoznu vec sa casto stava uplnou banalitou a to cloveka vedie k pesimizmu, berie mu to nadej ze je tu idealne nieco... nieco, v co veri ze to raz ludstvo objavi a napriek tomu v hlbke duse dufa ze sa to nikdy nestane...
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
s ludmi to bude jak na sinusoide, raz hore, raz dole. je pravda ze peniaze strasne zmenili ludi. respektive ani nie tak peniaze ako konzum. ale vsetko raz skonci. aj ten konzum a znova potom zacnu ludia slobodnejsie dychat. moznoze je to o prioritach. niekto chce byt bohaty aby mohol byt stastny. ja chcem byt stastny a ci budem popritom aj bohaty mi je jedno, vzhladom nato ze budem stastny a spokojny.
ja uz som sa nad dnesnou dobou prestal zamyslat lebo to vycerpava a aj tak sa nic nezmeni.
ja uz som sa nad dnesnou dobou prestal zamyslat lebo to vycerpava a aj tak sa nic nezmeni.
Re: Prečo ľudia prestávajú veriť na zázraky
Ako ide cas to nevies. Ano meriame cas cislami 1,2,3,4... Ale to jen len nase meranie. Ako ide cas, to nevies. I tie zrnka piesku, ked ich budes pocitat, tak pojdu 1 zrnko, 2 zrnko, ,3 zrnko, teda zase len 1,2,3,4.only napísal:V jednej knihe je vysvetlené že čas ako ho mi poznáme tak nefunguje...Mi poznáme hodinky meráme čas číslami 1 po 1 ide 2,3,4... atd...lenže čas to je ako presýpacie hodiny vieme že sa piesok presunie na spodok ale v akom poradí budú zrniečka dopadať?určite nie stále rovnako a nie prvé druhé tretie...neočakávam že sa tejto témy chytíte vďačný som za každý príspevok
Ze piesok nejde stale rovnako? Ano mas pravdu. Ale ked ho budes pocitac, zase pojde 1,2,3,4,5...atd. Takze tvoje (alebo v tej knihe) prirovnanie pokrivkava. Tiez nevieme ako ide cas. je to nehmotne a ako to pocitame je jedno. Cas je relativny. Niekde som cital vtipne prirovnanie relativneho casu. Cas plynie podla toho, ci ste pred alebo za dverami zachoda. Nieco na tom je. A este jednu citaciu "Cas nie je dolezity, dolezity je zivot" (film 5 element)
A ze ludia neveria v zazraky. No (ako by povedal major Terazky), co si predstavus pod pojmom zazrak. Ono zazrak je niekedy aj to, ze clovek sa v zdravi dozije dalsieho dna. Zazrak je vznik zivota a narodenie dietata. A v to ludia veria. I ked je vedecky vysvetleny.
Svojim sposobom je zazrakm, ze si tu mozme takto pisat.
Ale o zazraku by sa dalo hovorit aj o nasledovnom:
Posledne scitanie ludu, kde sa scitovalo aj k akej viere sa dana osoba hlasi, ukazalo ze 90% Sloakov je veriacich. Ale podla spravania si trufam povedat, ze tych veriacich musi tak mozna 10%. ved ti tzv. veriaci nahanaju peniaze, kradnu, vrazdia. No nie je to zazrak? Alebo to vsetko zlo, vrazdy, kradeze, znasilnenia robi len tych 10% neveriacich?
Mas pravdu v tom, ze existuje plno inych veci ako peniaze. lenze zozenies ich len za peniaze. Priroda - ale ved bez auta sa tam uz nedostanes (resp. prides tam pesi a je tam plno aut), umenie - no zozen pekny obraz len tak, zdravie - ten, kdo ma peniaze ma lepsiu zdravotnu starostlivost a lieky, cize je zdravsi (relativne). A preto sa ludia nahanaju a nemaju cas ist do prirody, len tak si posediet a podebatit, odpocivat, venovat sa kulture, citaniu knih atd.
-
kukiak
Addict
Je to diskutabilne, to by si mohol povedat ze aj to, ze sa neucis a ucitelka ta nevyvola..je to zazrak ? nie nahoda...Vseto sa da v dnesnej dobe racionalne vysvetlit. Zavisi to od uhla pohladu ci nieco zazrak je alebo nie je...Pre mna zazrak neexistuje..eritrocit napísal:Zázraky sa nedejú? A čo povieš na to keď lavínový pes po 21 hodinách našiel živého chlapca pod 2,5 metrami snehu s telesnou teplotou 26 stupňov celzia? Bez toho aby došlo k poškodeniu mozgu. Toto nie je zázrak?
Zázraky sa dejú dennodenne, len si ich treba všímať.
-
erytrocyt
VIP
Lenže je potrebné vymedziť si pojmy...
Zázrak- ako niečo čo neočakávaš, neveríš že sa to podarí ale predsa...
Zázrak- to že motika predsa len začne strieľať...
Chápeš? Zázraky sa dejú, len si to každý pomenuje inak. Ty tomu hovoríš náhoda, ja tomu hovorím zázrak...
Je to takmer to isté... Lenže o zázraku hovoríme vtedy ak je tá náhoda väčších rozmerov...
Dúfam že si mňa aj ostatných teraz už pochopil...
Chápeš? Zázraky sa dejú, len si to každý pomenuje inak. Ty tomu hovoríš náhoda, ja tomu hovorím zázrak...
Je to takmer to isté... Lenže o zázraku hovoríme vtedy ak je tá náhoda väčších rozmerov...
-
kukiak
Addict
Ja som chapal od zaciatku, ako som pisal zavisi to od uhla pohladu... Ked sa stane fakt nejaka velka vec co sa neocakava/malo pravdepodobna ja to nazvem velka zhoda nahod, ty zazrak... slovo zazrak vo mne evokuje nieco mytogickejsie(ak je to to spravne slovo) dloho som nevedel to pomenovat:) )..a na take veci ja neverim...Ale to je moj nazor a nikomu inemu jeho nazor neberiemeritrocit napísal:Lenže je potrebné vymedziť si pojmy...
v podstate súhlasím s eritrocitom....nmyslel som to tak že príde medzi nás mág a začne kúzliť ale napríklad páči sa ti dievča si presvedčený že nemáš šancu a zrazu predsa len sa jej zapáčiš aj ty alebo sa z niečím trápiš a všetci ťa majú na háku ale nájde sa niekto kto ti pomôže aj to je zázrak...zázrak je každučký detail...neviem možno realisti budú bohatší ako ja možno budu viacej zarábať ale budete šťastnejší?chápem čo tým každý myslí...ale veď zázrak jej pre mňa aj keď vidím dúhu čo tam po tom že je vedecky vysvetlená...veď aj tý vedci...nájdu niečo nové a keď nesedí stará teória napasujú novú...to že to niečo funguje neznamená že sme naozaj prišli na to ako to funguje...a nechh mi niekto skúsi zabráni veriť na zázraky alebo na čokoľvek a k tomu druhému príspevku vyššie som ateista no napriek tomu verím na niečo iné...verím že v ľuďoch je ešte stále kúsok túžby po zázrakoch a nádhere...prečo teda nesnívať?nič to nestojí každý má vlastný svet...
A súhlasím čas je relatívny alebo možno čas vôbec neexistuje a budúcnosť prítomnosť aj minulosť sa odohrávajú naraz to znamená e čokoľvek spravím som už urobil tak sa nemôžem rohodnúť zle
A súhlasím čas je relatívny alebo možno čas vôbec neexistuje a budúcnosť prítomnosť aj minulosť sa odohrávajú naraz to znamená e čokoľvek spravím som už urobil tak sa nemôžem rohodnúť zle