Precistenie laptopu - chladica - niekto v BA?

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
salenai
Amateur
Amateur

Precistenie laptopu - chladica - niekto v BA?

Príspevok od používateľa salenai »

Ahojte, robi tu niekto dobry takuto sluzbu? Viem ze sa to robi stlacenym vzduchom, avsak sam si netrufnem. Mam 4 rocnu Toshibu l655-11z, naposledy cisteny pred 2 rokmi (kvoli reklamacii). Problem je ze sa pri narocnejsich hrach na HW sam vypina, zrejme sa prehrieva. Som si celkom dost isty ze to je prachom.
Notebook je uz (evidentne) po zaruke, cize nevadi mi ak sa otvori, co potrebujem je, aby mi ho nejaky expert z BA precistil :). Na cene sa dohodneme. Dakujem.
Forsaken
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Precistenie laptopu - chladica - niekto v BA?

Príspevok od používateľa Forsaken »

problem je ten, ze stlacenim vzduchom vyfukas len "cerstvy" prach, starsie "smeti" vytvoria take nieco ako mastnu hmotu, ktora je prilepena v celom chladeni... takze treba to komplet rozobrat, zobrat tycinku na usi a namocit do liehu a bojovat... a vsetko bude ako nove... tak isto sa odporuca prepastovanie chladenia.

neviem teda zeby to robila nejaka firma, pretoze pri rozoberani stareho notebooku je pravdepodobost poskodenia nejakej casti dost velka - cize vzdy ide o urcite riziko.
najlepsie je ked si to spravis sam.
Zelo_005
Amateur
Amateur

Re: Precistenie laptopu - chladica - niekto v BA?

Príspevok od používateľa Zelo_005 »

Ono to býva také problematické lebo šasi na notebooku niekedy drží zubami nechatami... až sa človek bojí že niečo urve. Ale nemyslím si že pri 4 ročnom notebooku to bude až taký problém, hlavne čo sa týka "starých" plastov.

Ale každopádne notebook treba rozobrať-celé chladenie čiže vetrák a tie pasívy. Osobne čistím pomocou vysávače a štetca a vždy všetko ide pekne dole. Len treba dávať pozor na vetrák aby sa moc prudko a na vysoké otáčky neroztočil lebo inak hrozí poškodenie.
Ešte by som odporučil určite prepastovať chladič na processore a mostíkoch. Všade kde bude stará pasta-ak budeš dávať dole aj pasívy.

No a na takéto čistenie nepotrebuješ žiadneho experta. Stačí trocha šikovnosti a stará kreditka na otváranie plastov. :)
Napísať odpoveď