Predaj auta - porucha
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Predaj auta - porucha
ano, presne, ako si napisal... robieva sa to tak, ale nie je to dobre, bazarnici sa vacsinou spoliehaju na neznalost a doveru ludi... a ano, ak sa auto nepreda povedzme pol roka, povodny majitel prichadza este o alikvotnu ciastku, ktoru mu mohli vyplatit z poistiek hned po prepise...
Si v nezávideniahodnej situácii. Neviem, či sa dá odhlásiť auto a prihlásiť zase na niekoho bez toho, aby si mal jeho splnomocnenie alebo aby tam bol osobne prítomný, s čím určite ten bazárnik súhlasiť nebude. Momentálne ti asi nič iné nezostáva, len sa s ním dohodnúť a skúsiť mu vysvetliť, že to nové auto nie je a kupoval ho s tým, že si je vedomý, že nie je v 100%-nom technickom stave.
Do budúcnosti máš aspoň skúsenosť, že auto nemôžeš dávať kupujúcemu bez toho, aby mal všetky papiere prihlásené na seba. Potom by si pri poruche mohol ísť akurát tak pískať...
Do budúcnosti máš aspoň skúsenosť, že auto nemôžeš dávať kupujúcemu bez toho, aby mal všetky papiere prihlásené na seba. Potom by si pri poruche mohol ísť akurát tak pískať...
-
RATZINGER666
Darca
nech si ten bazarnik laskavo precita, co par minut pred zistenim podpisal... co mu ma co kto vysvetlovat... ak sa mu stale nebude nieco zdat, tak sa na neho auto odhlasi a hotovo...
...dufam, ze mas prefoteny jeho obciansky, resp. vsetky potrebne inicialy...
...dufam, ze mas prefoteny jeho obciansky, resp. vsetky potrebne inicialy...
Ak by sa aj nejaka nehoda stala, neda sa na zaklade kupnej zmluvy vydokladovat, ze auto uz nie je jeho?
Neviem, ako je to na Slovensku, ale keď som kupoval auto v ČR, ten pôvodný majiteľ potreboval na prihlásenie auta na mňa bez mojej osobnej prítomnosti splnomocnenie, ktoré som mu poslal, preto si nemyslím, že je také jednoduché na niekoho "cudzieho" len tak prihlásiť auto...
-
hrban
Addict
Pri 165 tis km turbo nekľakne. A pokial viem tak odhlásiť by to malo ísť, odhlás to a nestaraj sa, je to podfukár. On má potom povinnosť si to do 5 dní prihlásiť, ak tak neurobí tak je to jeho problem. Bude musieť prihlásiť ako zo zahraničia. odhlás to a daj mu to vedieť cez telefón.
Aké doklady budete potrebovať pri odhlasovaní vozidla?
· vyplnenú žiadosť vašimi údajmi a s údajmi nového držiteľa,
· osvedčenie o evidencii časť II alebo technický preukaz vozidla,
· platný doklad totožnosti (OP),
· ak ste podnikateľ potrebujete si priniesť originál výpisu z obchodného registra alebo živnostenský list,
· potvrdenie o poistení PZP (povinné zmluvné poistenie).
Čiže on tam byť nemusí. Potrebuješ len jeho údaje. A tp, čo ale predpokladám že nemáš.
Aké doklady budete potrebovať pri odhlasovaní vozidla?
· vyplnenú žiadosť vašimi údajmi a s údajmi nového držiteľa,
· osvedčenie o evidencii časť II alebo technický preukaz vozidla,
· platný doklad totožnosti (OP),
· ak ste podnikateľ potrebujete si priniesť originál výpisu z obchodného registra alebo živnostenský list,
· potvrdenie o poistení PZP (povinné zmluvné poistenie).
Čiže on tam byť nemusí. Potrebuješ len jeho údaje. A tp, čo ale predpokladám že nemáš.
Len pre upresnenie:hrban napísal:On má potom povinnosť si to do 5 dní prihlásiť, ak tak neurobí tak je to jeho problem.
Nový držiteľ vozidla je povinný si do 30 dní od dňa vykonania prevodu držby (odhlásenia z pôvodného držiteľa) prihlásiť vozidlo a umožniť porovnanie údajov uvádzaných v dokladoch vozidla s údajmi priamo na vozidle.
-
hrban
Addict
aha tak zmena, je to 30 dní, tuším, že kedysi to bolo tých 5 dní, asi sa to predĺžilo.
Urcite nie. Stale to bolo minimalne 14 dni, ak nie aj 30 dni. Lebo uz asi pred piatimi az siestimi rokmi ked kamarat prihlasoval auto, tak tam isiel asi po dvoch tyzdnoch.
-
RATZINGER666
Darca
je to tak, ze 15 dni ma novy majitel standardne, 30 iba v pripade, ze sa na prihlasenie nemohol dostavit zo zavaznych dovodov, napr. pracovna cesta, nemoc, atd... je k tomu ale potrebne vyjadrenie lekara, prip. zamestnavatela...
A preco by nemohlo? Na firemnych Octavkach boli bezne menene pri 140-170tis lebo ich kazdy berie ako spotrebny material a naklada sa im. V zime startuju 2 min od dialnice a nasledne hned 150kmh tempomat, dochladenie turba po jazde nehrozi. Ak to robil aj predchadzajuci majitel, tak kludne mohlo odist. No a dalsia vec, ze nemuselo mat najazdenych 165tis ale 2x - 3x tolko, kedze bolo dovezene a podla toho, co autor temy spravil za sprostost mohol kludne naivne naletiet aj pri kupe.hrban napísal:Pri 165 tis km turbo nekľakne.
-
RATZINGER666
Darca
presne tak, pri 165kkm sa to uz da ocakavat aj pri slusnom zaobchadzani...
-
hrban
Addict
320tis a to auto šlo za studena či tepla na plný kotol. octavky mali relatívne dobré turbá. A to som robil len repas. Mám druhú firemnú so 170 a tam trošku zapíska za studena ak mu natlačím poriadne odspodu. Ale to pískanie je takmer minimálne, to čo robilo turbo s 320 to bolo jak policajné sirény.
Pri 160 sa da očakávať pri autách typu chyba na 4 (fiat) a alfa, isto nie od nemca, neviem čo za autá jazdíte ale 160 (ak je ozaj 160) tak isto nie je turbo do šrotu.
Druhá vec neviem či viete ako funguje turbo, ale to sú dve vrtule a kým sa točia tak turbo ide, aj keď je tam vôľa jak prasa tak pôjde, síce nie na 100% ale pôjde. Ledaže by prasklo zvonku, ale to by vrčalo jak vysávač, asi toľko k turbu. Tam sa nemá čo pokaziť, jedine že sa čosi doslova zlomí, utrhne. A prvé čo sa mení na oktávkach na slovensku je 100-150 zavesenie a potom 150-200 spojka. turbo potočí do 300 s prehľadom, kto odporuje tak jazdí alfou alebo iným cigánskym/francuzskym autom.
A ešte dodám, čo som už raz povedal, ak nepískalo turbo ako stará ku*va tak bolo dobré. čo by si majiteľ autobazáru isto všimol.
Čiže znova, odhlásiť auto a nekomunikovať, v zmluve jasne stojí, že si opravy robí sám.
Pri 160 sa da očakávať pri autách typu chyba na 4 (fiat) a alfa, isto nie od nemca, neviem čo za autá jazdíte ale 160 (ak je ozaj 160) tak isto nie je turbo do šrotu.
Druhá vec neviem či viete ako funguje turbo, ale to sú dve vrtule a kým sa točia tak turbo ide, aj keď je tam vôľa jak prasa tak pôjde, síce nie na 100% ale pôjde. Ledaže by prasklo zvonku, ale to by vrčalo jak vysávač, asi toľko k turbu. Tam sa nemá čo pokaziť, jedine že sa čosi doslova zlomí, utrhne. A prvé čo sa mení na oktávkach na slovensku je 100-150 zavesenie a potom 150-200 spojka. turbo potočí do 300 s prehľadom, kto odporuje tak jazdí alfou alebo iným cigánskym/francuzskym autom.
A ešte dodám, čo som už raz povedal, ak nepískalo turbo ako stará ku*va tak bolo dobré. čo by si majiteľ autobazáru isto všimol.
Čiže znova, odhlásiť auto a nekomunikovať, v zmluve jasne stojí, že si opravy robí sám.
Noooo nechcem moc rozoberat co vsetko sa moze s turbom stat kazdopadne moze odist pri AKCHKOLVEK KM (1 - X00 000) a akymkolvek sposobom aj bez naznakov. A je jedno v akom aute kedze do produkcnch vozov vyrabaju turba tak 3 znacky a prevazne vsetky 3 su na tom kvalitativne dobre a najdeme ich v podstate v kazdej automobilke. Mne piskalo turbo jak drbnute 100 000 km a po vybrati som zistil ze bola prasklina na zvodoch - zdroj piskania. Fotrovi turbo ani len nepiplo a fuk, jedneho krasneho dna pri rozjazde z odpocivadla proste strihlo osku.
Ratzi vseci hovoria ze 15 dni je na prihlasenie odo dna odhlasenia ale oficialne zdroje udavaju 30 a ziadna podmienka nemusi byt naplnena. Proste 30d a basta. Neviem od kedy to tak je tiez sa mi zda ze byvalo 15.
zdroj: http://www.minv.sk/?prihlasenie-vozidla-z-ineho-okresu
Ratzi vseci hovoria ze 15 dni je na prihlasenie odo dna odhlasenia ale oficialne zdroje udavaju 30 a ziadna podmienka nemusi byt naplnena. Proste 30d a basta. Neviem od kedy to tak je tiez sa mi zda ze byvalo 15.
zdroj: http://www.minv.sk/?prihlasenie-vozidla-z-ineho-okresu
Nový držiteľ vozidla je povinný si do 30 dní od dňa vykonania prevodu držby (odhlásenia z pôvodného držiteľa) prihlásiť vozidlo a umožniť porovnanie údajov uvádzaných v dokladoch vozidla s údajmi priamo na vozidle.
-
guess.whoo
Redeemer
inak ked uz mas peniaze na ruke tak ho odhlas a nestaraj sa co s nim bude robit on. ty uz ziadnu zodpovednost mat nebudes. peniaze mas, kupnu zmluvu tiez, auto odhlasene...potom sa zbada ked uplynie tych 30 dni ci bude auto znova prihlasovat a vysoli okolo 500e alebo da zrepasovat turbo za 150
Obavam sa ze bez ofoteneho OP to neodhlasi 
-
guess.whoo
Redeemer
no to nespominal ci ma..
to je fakt, ale verim ze v tomto pripade to ma bazarnik vo svojich rukach a dobre vedel co robi na rozdiel od predavajuceho ale bodaj by som sa mylil
No ak sa dá odhlásiť na niekoho auto len s prefoteným OP a nie splnomocnením, tak to teda ďakujem pekne, slovenské úrady for the win
Veď OP spravidla dávaš úradníkom pri podávaní nejakých žiadostí na úradoch, a pod., takže ofotiť si ho môže kade kto.
Chcete mi povedať, že ak by som mal údaje z OP niekoho cudzieho, tak na neho môžem prihlásiť moje auto? Čo to je za systém?
Myslím si, že po správnosti by v prípade neprítomnosti nového majiteľa malo byť vyžadovanie splnomocnenia presne na tento úkon samozrejmosťou. Predpokladám však, že demovic bohužiaľ žiadny takýto papier nemá...
Chcete mi povedať, že ak by som mal údaje z OP niekoho cudzieho, tak na neho môžem prihlásiť moje auto? Čo to je za systém?
Myslím si, že po správnosti by v prípade neprítomnosti nového majiteľa malo byť vyžadovanie splnomocnenia presne na tento úkon samozrejmosťou. Predpokladám však, že demovic bohužiaľ žiadny takýto papier nemá...
Už sa vyžaduje kópia OP? Veď ešte 2-3 roky dozadu stačili len údaje z OP, ktoré by samozrejme mali byť na Zmluve, čiže kópia OP nebola potrebná.