predaj webovej služby

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Quido
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

predaj webovej služby

Príspevok od používateľa Quido »

zdravim....asi to sem nepatri ale myslim ze ludia ktori navstevuju tuto cast by mohli nieco o tom vediet. Takze chcel by som ponukat nejaku svoju webovu službu na svojej web stranke ale nechcem mat ziadnu zivnost ani nic podobne. a problem je ako legalne vyberat poplatky za poskytnute sluzby. Tak ma napadlo ci nahodou nepoznate nejaku firmu alebo nieco take ktora vlastne bude ponukat moje služby(zastresovat pravnu stranku predaja na mojej stranke) a a bude mat na nich podiel napriklad 20 percent a zvysok mi bude vyplacat ako partnerovy alebo neco tak....respektive ci nekto uz na nete podobne nepodnikate a nechcel by nekto predavat moju sluzbu respektive zastresovat moj biznis aby som sa ja nemusel otravovat s takymito vecami nakolko som student a nebolo by to pre mna az take vyhodne. tak ak niekto neco mate tak budem rad ak mi napisete sem alebo priamo na mail na [email protected]
.:M4jco:.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa .:M4jco:. »

No poviem ti tak že ja som raz vymenil reklamu s jedným webom za 200Sk na mesiac a nemalo sa na tom čo pokaziť. Peniaze mi dotyčný poslal na učet a akonáhle prišli tak reklama sa mu začala zobrazovať na mojej stránke. Nepotreboval som žiadné potrvdenie ani zmluvu ani nič, a myslím si že pri výmene reklamy ani nemože dojsť k niečomu nežiadanému kedže pokial peniaze nedojdu, tak jednoducho reklamu zobrazovať nebudeš.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

myslím že jemu nejde o reklamu, ale o programovanie aplikácii/webov na mieru zákazníka. A tam teda nejde o nejakých 200 korún
Quido
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

neide mi ani o predaj reklamy a ani o programovanie na mieru...... uvediem priklad aby som neprezradil moje know-how ak vam to nevadi. Napriklad ak si zakaznik zaplati moze na mojej stranke pouzit nejaku sluzbu. napriklad vytvorit si zivotopis a posielat len link tomu komu ho chce poslat. Pravda ze u mna nejde o taku banalnu vec, ale o nieco o co by mohol byt zaujem.(fungovalo by to kreditnym systemom ze ten kredit si moze predplatit a potom ho minat za sluzby) Tak este raz vas prosim ak poznate sposob ako to spoplatnit bez toho aby ma raz nahanala nejaka danova policia tak mi prosim poradte. Diki
Snake7778
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Snake7778 »

niečo ako plus účet na pokeci alebo traviane povedzme...platby za niečo čo zákazník požaduje, alebo získa po uhradení platby? Podľa mňa práve niečo takéto je definícia podnikania :) Poskytovanie služieb za účelom opakovaného zisku, alebo ako sa to píše..nechce sa mi to hľadať na stránkach :roll:
Quido
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

vidim ze si to celkom pochopil ale ja nechcem oficialne podnikat potrebujem nieco niekoho kto to moje podnikanie zastresi takze stale nemam ziadne riesenie
jurko.info
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

zastrešenie

Príspevok od používateľa jurko.info »

Čisto teoreticky ťa môže zastrešiť ktokoľvek, kto má živnostenský list týkajúci sa "práce s webom", ale uvedom si, že bude to musieť zahrnúť do svojho daňového priznania a vzniknú mu s tým nejaké náklady, ktoré mu budeš musieť hradiť (nejdem hovoriť o priznaní či nepriznaní všetkých aktivít, to je na tojom svedomí). Vlastne celé know-how predáš tomu človeku, pretože ty nebudeš môcť figurovať v papieroch (maximálne ako jeho zamestnanec, ale to už by zas musel za teba odvádzať odvody). Čisto teoreticky v takom prípade nebudeš môcť prijímať ani platby na svoj osobný účet, ale na účet toho zastrešovateľa.

To, čo chceš robiť je podnikanie a to sa bez papierov akosi nedá - teda aspoň nie legálne.
Quido
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

za prve cele know how je moj web ku ktorem by moj zastresovatel nemal pristup cize by to musel cele dat nekomu nakodit keby chcel robit bezo mna. Naklady by sa samozrejme hradili zo zisku. A on by potom mne vyplacal moj podiel na zisku ako napriklad sprostretkovatelovi alebo tak...... to znamena ze ten clovek alebo organizacia by sa strala len o financnu a pravnu stranku veci co mi je fuk..... a mne mi dala moj podiel zo zisku.
celkom dobry napad by bol keby nekto taku organizaciu zalozil pre predaj partnerskych sluzieb na webe a mal by podiel na zisku z tych webov. Keby ze sa vyznam v pravnych a ekonomickych veciach tak to hned urobim.... urcite je mnoho takych ako ja co by neco take potrebovali..... aj by som mal konkretnu predstavu co a ako by malo fungovat ale nesom kompetentý k ostatným castiam....takze tak ..... ale keby sa niekto do toho chcel pustit a zalozit si na to zivnost a spolupracovat so mnou na baze toho zeby som sa staral o technicku stranku veci s tym ze by sme si delili podiel tak by som bol rad.
jurko.info
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

šak áno

Príspevok od používateľa jurko.info »

Neviem, či by nebolo najvhodnejšie zájsť na úrad a za 100,-- Sk si dať vystaviť ten živnostenský; písal si, že si študent, takže ty by si mal mať aj oslobodenie od nejakých odvodov (alebo ich zníženie, nepamätám si už presne); raz do roka podáš len daňové priznanie, odvedieš dane a je to, nie je to nič zložité; inak ti už neviem poradiť
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

jurko.info napísal:(maximálne ako jeho zamestnanec
preco maximalne zamestnanec? mohol by byt spolocnik a na kazdy predmet podnikania musi mat vystaveny novy
musis mat viac ako 18
musis byt bezuhonny
a pravne sposobily na pravne ukony

mam taky pocit ze ak nemas o vela vacsi prijem ako vydavky tak nemusis mat zivnost. Zober si priklad tie babky na trhu same si vypestuju a potom predavaju o 2sk drahsie ako boli cele naklady na pestovanie.

napis SEM alebo SEM do fora tam ti urcite poradia
Snake7778
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Snake7778 »

myslím si, že živnosť musí mať nech je jeho zisk akokoľvek veľký, ide len o to, že pokiaľ neprekročí nejaký limit nebude platiť dane. A naozaj by si mal asi lepšie, keby si tú živnosť založíš sám. Lebo nikdy nevieš, čo tvojho zastrešovateľa napadne, keď budú veľké zisky :lol: . V podstate všetko by bolo jeho a ty by si sa ani nemal ako ohradiť, takže pokiaľ je to možné v tvojom prípade a vidíš v tom budúcnosť, tak asi to rieš skôr vlastnou živnosťou ako mať potom zbytočné problémy...
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

Quido napísal:vidim ze si to celkom pochopil ale ja nechcem oficialne podnikat potrebujem nieco niekoho kto to moje podnikanie zastresi takze stale nemam ziadne riesenie
zober si to zo strany zakaznika. odkial zakaznik bude vediet, ze to nie je podvod? nema sancu si overit co si zac, co ponukas, nic. ludia nie su dovercivi.
Napísať odpoveď