Predcasne ukoncenie diety. Nasledky?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
sano456
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Predcasne ukoncenie diety. Nasledky?

Príspevok od používateľa sano456 »

Zdravim, mam pred sebou obrovsku dilemu.
Pred 63 dnami som sa rozhodol drzat dietu. Konkretne ide o 90dnovu rozlisovaciu dietu. A tu nastava problem. Dieta je nastavena na 90 dni pocas ktorych by sa cloveku malo upravi travenie do normalu a clovek by teoreticky nemal zazit az taky jojo efekt. Na zaciatku diety som mal 96 kg , pricom som sa vazil po dvoch mesiacoch a bol som na 71,5 kg. Co je brutalne velke schudnutie za tak kratke obdobie. Moj gol, v ktory som ani nedufal bolo dostat sa na 75 kg za 3 mesiace. Ubehli 2 a puf, 24,5kg prec. Mal som prestat chudnut a malo sa mi to len udrziavat.. no stale chudnem dalej, a preto chcem prestat s dietou. A navyse mam obavy o svoje zdravie kebyze mam schudnut este nieco viac. A navyse uz mam chut na normalne jedla.
Preto nasleduje otazka.. Myslite, ze ak teraz po 2 mesiacoch prestanem s dietou, nastane hned jojo efekt a budem priberat aj z "vody"?
Janse ze zo zaciatku to zvolnim do takej miery, ze prechod na normqalnu stravu bude pomaly a postupny, no predsa by mi prislo kvoli 1 nedokoncemu mesiacu zahodit 2 mesiace snazenia. Co vy na to? Prestali by ste? :nono:
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Re: Predcasne ukoncenie diety. Nasledky?

Príspevok od používateľa guess.whoo »

uprav si stravu a mozes prestat kedykolvek ak si budes strazit prijem/vydaj
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ta dieta je super na schudnutie, ale cital som vyjadrenia lekarov, ktori tvrdili, ze to nijako neupravuje metabolizmus a ze to delenie je vlastne blud. Takze schudnut sice schudnes a celkom prijemne, pretoze jedalnicek je pestry, ale na druhej strane sa nemusis bat ked to prerusis skor, pretoze to metabolizmus neovplyvnuje.
jojo efekt nie je nejaky magicky jav po ktorom zrazu priberies len tak. Vzdy je to o tom kolko kalorii prijmes a kolko vydas. Ak niekto zacne po diete jest cokolady, knedliky a ostatne vysokokaloricke jedla, tak nech sa necuduje, ze znovu pribera.
Pokojne to prerus, ale skus si udrzat zakladnu filozofiu tej diety - na ranajky ovocie, na obed nieco normalne a na veceru polovicna porcia z obeda. Pomedzi to nejake ovocie a si v pohode. Mozes jest viacmenej co chces a dramaticky nepriberies - mam to vyskusane.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

sano456 napísal:nastane hned jojo efekt a budem priberat aj z "vody"?
z vody ešte nikdy nikto nepribral. To, prečo vznika jojo efekt je toto:
sano456 napísal: A navyse uz mam chut na normalne jedla.
s dietou prestať môžeš, ale ak sa vrátiš do stravovacích návykov spred nej, tak pribereš späť. Udržuj si zdravú životosprávu, obmedz mäso, alkohol, cukor a múčne pokrmy, a namiesto toho jedz viac zeleniny a ovocia a pridaj pohyb a váha ti ostane

inak nenapísal si svoj vek a výšku. Hodnota 96kg sama o sebe nehovorí vôbec nič, iba zbytočne skresluje našu mienku. Možno si mal v pohode váhu, alebo len málo nad čo nestálo za chudnutie a teraz si práveže pod optimálnou váhou
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ja si myslím, že by mohol jesť hocičo, pokiaľ sa udrží na uzde v primeraných dávkach a nebude sa obžierať.. a samozrejme nejaký ten šport.. beh, bicykel a podobne.
sano456
Medium Star
Medium Star

Tou chutou na normalne jedla nemam na mysli hned vyprazane somariny, ale uz by som zabijal aj za celozrnny chlieb so syrom a sunkou :D ... Alebo proste ked sa ide na pivo, uz nebyt len na mineralke stale.
A tie ranajky, no ovocie moze byt, ale skor by som siahol po vlockach v mlieku, alebo tak dako
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ono možno vločky v mlieku znejú lepšie ako vyprážaný rezeň, ale tých kalorii zas tak menej nemajú, navyše je tam 6x viac cukru ;)
http://schudnutie.peknetelo.eu/energeti ... ravin.html

takže ak chceš jesť na raňajky vločky, a poobede si dať pivko, to fakt už môžeš aj ten rezeň.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Este doplnim, pojem "vlocky" sa po novom privlastnil k precukrenym upravovanym ovsenym vlockam.
Klasicke ovsene vlocky (isto su aj rozumne dochutene varianty) by som z ranajok nevylucoval, podla mna je to super, zdravy zdroj energie, navyse ak vyvijas nejaku fyzicku aktivitu povedal by som ze komplexne sacharidy na ranajky su must.
sano456
Medium Star
Medium Star

jasne ze mam na mysli tu zdravu ovsennu verziu :lol: . Ale ste ma potesili, ze mozem prestat hned, tesim sa z toho :D
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Hegy napísal:Este doplnim, pojem "vlocky" sa po novom privlastnil k precukrenym upravovanym ovsenym vlockam.
Tak tak. Som nedavno daco take kupil ze reku po rokoch to skusim. Take tie klasicke co to je pozliepane do takych hrudiek. Po ochutnani som skoro dostal hyperglykemicky zachvat :D Hnus velebnosti.
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Tu to maš cele popisane ako jojo efekt funguje:

http://fitcult.refresher.sk/141/Ako-sa- ... u-po-diete
sano456
Medium Star
Medium Star

Pfuha... To je este komplikovanejsie nez ta dieta :D
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

ja mam na ranajky rad namiesto ovsenych vlociek, vlocky z pohanky, biely jogurt a trosku lekvaru na dochutenie. tie pohankove vlocky su chrumkave a maju efekt asi ako male chrumkave karamelove kusky v jogurte. skus vyskusat.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Zo zvedavosti som si pozrel co je tato dieta zac.
Otazka na autora a aj ostatnych co ju dodrziavali: to ste jedli presne podla toho jedalnicku v knihe? Nebolo Vam to malo?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Ano, isiel som presne podla jedalnicka. Pocas prvych 4-5 dni sa mi to zdalo malo, ale potom som si zvykol. A teraz (cca rok od skoncenia) si stale drzim hmotnost, davky som o vela nezvysil a som spokojny. Ako som pisal vyssie, krasa tej diety je v tom, ze nejde o nejake brutalne obmedzovanie, clovek spozna nove jedla a zvykne si dodrziavat jedalny rezim. Vela robi vecera 4-5 hodin pred spanim a hlavne absencia peciva (teraz si pecivo obcas doprajem, ale uz to nie je ako predtym ked som si den bez peciva nedokazal predstavit).
Pre uplnost: na zaciatku diety som mal 99 kg pri 186 cm. Po 2ch mesiacoch som sa dostal asi na 87 kg a pocas posledneho mesiaca este na 84. V tejto faze by bolo idealne pridat viac pohybu. Teraz po roku normalneho stravovania mam 86 kg. V lete ocakavam pokles znovu na 84, pretoze od jari do jesene mam omnoho viac pohybu ako v zime.
sano456
Medium Star
Medium Star

Ta dieta nema male porcie. Niektore ktore su v knizke su dokonca tak velke ze by som ich nedokazal zjest ani pred dietou. A presne ako vravi kolega hore, prve 4-5 dni si trochu hladny, ale nie brutalne. Zaludok sa stiahne a staci ti menej. Ono ta dieta je super, rozhodol som sa pre nu preto lebo som mal od znamych dobre ohlasy. Ale zalezi taktiez podla akych recepov ides. Ja som mal knizku od autora Breda Hrobat, a ci som siel podla knizky uplne.. No ano aj nie. Dodrziaval som vsetko co v nej bolo, az na jeden rozdiel, menil som si poradie jedal. Ak jedlo ktore spadalo do tej istej kategorie bolo lepsie tak som si dal to. Alebo som si povyberal par jedal ktore mi chutia najviac a tie sa mi obmienali. Ale ak by to este niekto chcel drzat, odporucam k tomu Vapnikove tabletky. Znama to drzala a trochu sa jej pokazili zuby. Ja som ale tabletky na vapnik bral a som v pohode.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

No neviem niektore dni tam je fakt strasne malo kalorii, ale ze brutalne malo. Verim, ze to moze fungovat, lebo obmedzenie kalorii je fakt znacne, takze aj ubytok vahy bude velky.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

mam otazku na ludi, ktori tuto dietu dodrziavali. preco ste sa vybrali prave touto cestou? beriem, ze vam to pomohlo, ale co vas viedlo k tomu, ze ste dali prednost diete pred zdravym stravovanim a pohybom? zdravotne problemy?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ešte by ma zaujímalo, ako často ste športovali a či ste pri tom zníženom objeme kalórií mali dostatok energie.

Teraz mám totiž 110 kg pri 204 cm, hrávam basket alebo chodím do posilky každý druhý deň a môj cieľ je schudnúť na 100 kg, aby mi to pomohlo hlavne pri skákaní :D

S kondičkou problém nemám, ale obávam sa, že ak by som začal s podobnou diétou, nevládal by som behať na zápasoch/tréningoch.

Takže robili ste popri tejto diéte aj nejaký šport pomerne intenzívne?
Gothar
Moderátor
Moderátor

M142: je to hlavne o psychike. Pokial ide o stravovanie, tak presny rezim podla knihy je tazsie porusit ako ked si len povies, ze budes jest zdravo.
A v pripade sportu je to tak, ze mna nebavi len taky bezcielny pohyb (behanie, bicyklovanie, fitko...). Preto som skusil takuto priatelsku dietu a pomohlo. Ale ako som pisal vyssie, dostal som sa na 84 kg a nizsie to neslo, tam by to uz chcelo viac sportu. Denne prejdem 8-9 tisic krokov a to je na udrzanie vahy pri normalnom stravovani postacujuce. A teraz ide jar, takze okolo domu bude pohybu viac ako dost.
Pilifo: kolega to skusal a on dost chodi na bicykli, hovoril, ze zo zaciatku dost pocitoval, ze nema energiu. Ale zaroven velmi rychlo schudol a mohol s dietou prestat. Tiez potom presiel na to, ze zmenil ranajky a zvykol si na mensie porcie a teraz je spokojny so stabilnou vahou.
Napísať odpoveď