Prehravanie zvuku v C/C++

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
johny3212
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Prehravanie zvuku v C/C++

Príspevok od používateľa johny3212 »

Vo vlakne grabujem obraz z videa *.avi pomocou kniznice OpenCV, obraz potom zobrazujem pomocou OpenGL. Potrebujem vsak z toho videa tahat aj zvuk, ale neviem co na to pouzit, este som to nerobil. Viete mi niekto dohodit daky dobry tutorial, ze ako na to?. Dakujem :).
Baseilos
Light Expert
Light Expert

Re: Prehravanie zvuku v C/C++

Príspevok od používateľa Baseilos »

Pozri si kniznicu ffmpeg. Dokaze to pracovat s videom aj zvukom. Dovolim si tvrdit, ze OpenCV nebudes ani potrebovat.
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Ja viem ze ffmpeg alebo portaudio. Video a audio sa aj tak robia paralelne vo vlaknach, ktore sa synchronizuju. OpenCV nejdem rusit, lebo ta kniznica je nenahraditalna. Pouzijem ffmpeg na prehravanie zvuku a OpenCV na prehravanie videa. Lenze ffmpeg je moc nizkourovnova kniznica, uz s nou pracujem, ale potrebujem to nakodit do 4 dni, ak to nestihnem, tak si to mozem potom odlozit na neurcito :D. Tak hladam skor tutorial ci hotovy zdrojak z ktoreho to mozem narychlo naiplementovat na prezentaciu. :).
Baseilos
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Baseilos »

Nasiel som tento tutorial: http://dranger.com/ffmpeg/tutorial03.html.
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Ano pozrem aj to, uz prehravam zvuk podla tohoto kodu, je to spojenie ffmpeg a OpenCV.
http://stackoverflow.com/questions/8187 ... ith-opencv
Je to taky mix stareho a noveho, C s C++, ale ako zakladny kod mi to zatial staci. Som to skompiloval a vsetko ide ok, uz to len preprogramovat podla novych standardov a implementovat do softu. Ak este niekto ma nieco podobne sem s tym, potrebujem porovnat co najviac implemntacii, dakujem :).
Zatial prichadza do uvahy pouzit ffmpeg, portaudio or OpenAL do buducnosti.
Napísať odpoveď