Prehriatie notebooku?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Muffi
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Prehriatie notebooku?

Príspevok od používateľa Muffi »

Pred dvoma dňami som zrejme môjmu noťasu dal zabrať asi viac, ako by sa patrilo a tak po asi dvanástich hodinách keď na ňom neprestajne niekto niečo robil, začal blbnúť. Šiel výrazne pomalšie, bol horúci ako nikdy a celú čas jemne hučal (silnejšie než obyčajne). Vypol som ho a dal na balkón, nech sa vychladí. Potom m zišlo na um, že ho zapnem, nech ventilátor nasaje niečo studeného vzduchu ale nešiel zapnúť. Vybral som teda baterku, napojil do prúdu a skúsil tak. Už šiel. Ale odvtedy funguje výrazne pomalšie, než predtým. Všetky procesy zvláda, ale v dlhšom čase. Môže také niečo spôsobiť prehriatie?
BTW - ak to pomôže, mám HP Probook, procesor Intel Core Duo 2.00 GHzm RAM - 4 GB, OS - win 7 32 ultimate 32 bit
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

No neviem či je dobre prásknuť horúci notebook na balkon do zimy ochladiť???
Ako rovnako neni dobre ked ho mas na chlade napriklad vonku (neplati to v lete) das ho dnu a zapnes.
schifo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa schifo »

:arrow: No to čo si spravil bolo nie zrovna najlepšie. Tým že si ho dal schladiť ...mohla na motherboarde skondenzovať vlhkosť a poškodiť nejaké súčasti. :? Prehriatie nemohlo spôsobiť spomalenie počítača, pretože komponenty notebookov sú konštruované na veľmi vysoké teploty a to aj okolo 90 stupňov, procesor dokonca až 120 stupňov.
:arrow: Skúšal si defragmentovať disky ? Ked ti to ide pomalšie ? ako obvykle ? Je možné že ako si mu dal zabrať tak sa zvýšila fragmentácia súborov a ide pomalšie. :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Vlhkost kondenzuje iba ak date studeny predmet do tepla ;)
Kazdopadne prduke ochladenie mohlo sposobit degradaciu polovodicov, ale to by potom asi nesiel vobec. Skus tam nabootovat nejake live cd linuxu, ci pojde tiez pomaly. Je tiez mozne, ze pocas toho dna si spravil nieco so systemom, mozno si chytil nejaky virus aj ked je to nepravdepodobne, no osobne som este nepocul o tom, ze by sa prehriatim znizil vykon procesora.

//edit: precital som si to este raz...ty si ho zapol vonku alebo si ho dal dovnutra a tak zapol?
Muffi
Addict
Addict

No zapol som ho vonku. BTW ešte vždy ide tak pomaly.
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

no osobne som este nepocul o tom, ze by sa prehriatim znizil vykon procesora.
Mam s tym taku malu skusenost na kamaratovom notebooku. Hral CS kde ma asi 50FPS a po nejakej dobe hrania sa mu hra rozsekala a mal asi 15 FPS s notebooku isiel skoro az horuci vzduch a ked vypol na chvilku hru a znovu zapol tak to islo na nejaku dobu zas dobre

// gothar: Tak potom si to zle napisal, ale to je jedno....

// vladenko: to iste napisal gothar len trochu inak :?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Sapo: myslel som to tak, ze sa trvalo poskodi. To, co spominas je ochrana pred prehriatim u notebookov, ked sa na chvilu znizi frekvencia procesora a dostane cas ochladit sa.
vladenko007
VIP
VIP

Tak mu mozno zblbol senzor že mu to hlasi vysoku teplotu a ma furt podtaktovany procesor.
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

A mozno mu v notebooku beha šváb :roll: to "mozno" su take odpovede ze az. To ze mu zle mera senzor je dost nepravdepodobne
vladenko007
VIP
VIP

No mozno mozno ved ked to clovek nevie urcite musi napisat mozno. :)

Tak treba odniest tam kde to kupil ak je to v zaruke a ukazat im co to robi. A samozrejme o balkonovom chladeni mlčať ako hrob. :D
Muffi
Addict
Addict

No už sa mi rozbehol lepšie, som preinštaloval OS a ide to :) Neviem, kde bola chyba, no podstatné je, že už frčí. Môžte lock.
divoky548
Novice
Novice

Príspevok od používateľa divoky548 »

ja mam s notebookom tiez taky problem . rano zapnem ide normal take 2 hodiny a potom je cely rozpaleny zospodu a ide to strasne pomaly. napr hram cs ide v pohode a naraz mi ping vyskoci na 200 a seka to jako hovado . potom ho vypnem tak na hodinu , neni az taky horuci ale po hodine je zase rozpaleny a zase to seka. pomozte mi nekdo
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Prehriatie notebooku?

Príspevok od používateľa Thommas »

Vyčisti alebo reklamuj.
Napísať odpoveď