Preinštalovanie Visty bez CD
Preinštalovanie Visty bez CD
Ahojte, chcem si preinštalovať môj OS. Mám Vistu Home premium. Problem je v tom, že mám originál verziu ale bez CD, v obchode mi povedali, že je to OEM verzia či čo.
Dá sa to bez CD dajako preinštalovať?
Poprípade viem do Notebooku nainštalovať aj Win 7 alebo XP aby som mal zároveň Vistu a aj XP alebo 7?
za rady vám ďakujem
P.S: moja priorita je preinštalovanie Visty
Dá sa to bez CD dajako preinštalovať?
Poprípade viem do Notebooku nainštalovať aj Win 7 alebo XP aby som mal zároveň Vistu a aj XP alebo 7?
za rady vám ďakujem
P.S: moja priorita je preinštalovanie Visty
Re: Preinštalovanie Visty bez CD
Určite k nemu nemáš niekde nejaké CD ?
Ak si si za to zaplatil , tak si to OEM CD s Vistou od nich pýtaj. Ak ti ho nebudú chcieť dať , tak ťa pravdepodobne odrbkali a máš to tam nelegálne.
Ak si si za to zaplatil , tak si to OEM CD s Vistou od nich pýtaj. Ak ti ho nebudú chcieť dať , tak ťa pravdepodobne odrbkali a máš to tam nelegálne.
Ramaya k novsim NB sa CD z OS nedava,... OS je predinstalovany a akonahle sa spusti pc tak automaticky mu vybehne hlaska/okno atd aby si vypalil recovery DVD ,...
Inac OS sa nachadza aj v NB v nejakej skrytej particii..podla znacky NB...
Ak ma original serial key,tak ma dve moznosti od niekoho si zohnat OS na CD alebo cisto samotny OS stiahnuz niekde z wa*ezu co je zasa nelegalne...
Inac OS sa nachadza aj v NB v nejakej skrytej particii..podla znacky NB...
Ak ma original serial key,tak ma dve moznosti od niekoho si zohnat OS na CD alebo cisto samotny OS stiahnuz niekde z wa*ezu co je zasa nelegalne...
Acer01 - Môže byť. S notebookmi veľké skúsenosti nemám. XP-čka OEM verzie sa bežne predávali k desktop počítačom. Jedného času dokonca aj tie legalizačné bez viazanosti na nákup celého PC ako je to teraz.
Pred nedávnom som susedovi obnovoval , zhodou okolností tiež Vistu na notebooku a tiež nemal originál CD , ale mal aspoň originál CD s tým recovery programom od výrobcu notebooku a OS som obnovil z tej skrytej partície. Niektorý výrobcovia sa asi snažia ušetriť aj na tom jednom CD a musíš si ho vypáliť sám ... Preto som sa pýtal , či nemá k tomu aj nejaké CD-čka , možno má niekde ten recovery program a bude sa to dať obnoviť z tej skrytej partície.
Pred nedávnom som susedovi obnovoval , zhodou okolností tiež Vistu na notebooku a tiež nemal originál CD , ale mal aspoň originál CD s tým recovery programom od výrobcu notebooku a OS som obnovil z tej skrytej partície. Niektorý výrobcovia sa asi snažia ušetriť aj na tom jednom CD a musíš si ho vypáliť sám ... Preto som sa pýtal , či nemá k tomu aj nejaké CD-čka , možno má niekde ten recovery program a bude sa to dať obnoviť z tej skrytej partície.
CD ani DVD nemám, ale mám nálepku s kľúčom na Vistu, Notebook mám Acer Aspire 5535 kúpený minulý august.
Tie skyté složky o tom som dačo počul. A hej vypisovalo mi dajakú hlášku keď som ho mal prvé, aby som si vypalil CD ale nevedel som, čo to chce.VVistu som mal prvý krát.
Tie skyté složky o tom som dačo počul. A hej vypisovalo mi dajakú hlášku keď som ho mal prvé, aby som si vypalil CD ale nevedel som, čo to chce.VVistu som mal prvý krát.
Mno jj to ta upozornovalo aby si si vypalil recovery DVD .,.. ( ta zaloha je na 3 DVD ) zial zalohujes aj vsetky zbytocne programy od Aceru...
čiže z toho vyplýva, že to neviem bez toho spraviť?
No skryta particia by mala byt na C zlozka PQSERVICE tak skus sa do nej pozriet ci tam mas nejake data,...
Napr cez Total Commander ak si v nastaveniach das zobrazit skryte subory,..
Ak tam nieco mas tak este pred bootovanim stlac ALT+F10 alebo Alt+F2 a mala by sa spustit obnova systemu...
Napr cez Total Commander ak si v nastaveniach das zobrazit skryte subory,..
Ak tam nieco mas tak este pred bootovanim stlac ALT+F10 alebo Alt+F2 a mala by sa spustit obnova systemu...
Po dlhom case som prisiel nato ako vytvorit zalohu systemua ako obnovit system ako bol na zaciatku, no nastal dalsi problem, neviem nabotobat zalohovacie dvd dajaka rada?uz som z toho na nervy
A mas nainstalovany program eRecovery????
ano mam jeho pomocou som aj obnovoval system
A nevies nabootovat zalohu z DVD??? V biose mas nastavene aby bootovalo z mechaniky,????
fuhaa to sa ako robi?:)
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
na asus-e zas napr F2
je to jedno hneď pri štarte pozri dole v ľavom rohu bude napísane niečo ako " To enter setup press XXX"
takže to tlačítko stlačíš
//autoeditácia príspevku (23 Aug 2010, 20:28)
dostaneš sa buď do pop-up okna kde vyberieš boot z DVD mechaniky alebo do biosu (kde sa preklikaj do položky BOOT a nasatv 1st boot na DVD, 2nd boot na HDD
je to jedno hneď pri štarte pozri dole v ľavom rohu bude napísane niečo ako " To enter setup press XXX"
takže to tlačítko stlačíš
//autoeditácia príspevku (23 Aug 2010, 20:28)
dostaneš sa buď do pop-up okna kde vyberieš boot z DVD mechaniky alebo do biosu (kde sa preklikaj do položky BOOT a nasatv 1st boot na DVD, 2nd boot na HDD
Digital6 stlac po restarte F2 potom chod na Boot a tam si vyber aby na prvom mieste bola mechanika
IDE1 HL-DT-ST DVDRW
Potom chod na exit alebo stlac F10 (Save and Exit)
IDE1 HL-DT-ST DVDRW
Potom chod na exit alebo stlac F10 (Save and Exit)
Už to mám ďakujem:)
Mimo tému ale stači mi ochranu Notebooku iba ESS 4?
Mimo tému ale stači mi ochranu Notebooku iba ESS 4?
Digital ano...ja tiez pouzivam ESS 4 a bez problemov....