preinstalovanie windows

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
tomasso
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasso »

ja potrebujem vediet jednu vec, vzdy ked preinstaluvavam windows tak mi nainstaluje na 2 windowsy, co mam urobit ked chcem len na jeden
Komo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Komo »

Ja osobne som sa to "naucil" systemom pokus/omyl a bolo to v pohode. Samozrejme ze si to vyziadalo nejaku tu dan. Otec bo lnastvaty, ked som mu odsral office a Pinacle studio a par fotiek, ale to sa da.
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

tomasso napísal:ja potrebujem vediet jednu vec, vzdy ked preinstaluvavam windows tak mi nainstaluje na 2 windowsy, co mam urobit ked chcem len na jeden
citas co pises ? :arrow: vzdy ked preinstaluvavam windows tak mi nainstaluje na 2 windowsy to je co za wetu?

pri instalacii daj wsetko preformatow aj powodny win

tema do wtipow prisaham wacku :lol: :lol: :lol: :lol:
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Ono mozno to fakt nemyslia zle tyto systemaci co tu pisu tie otazky, skratka sa nevedia poriiandne vyjadrit...
Asi sklamala zakladna skola...

Vtipy, vtipy, vtipy...

Ten o 2 windowsoch bol cool! :!:
Toxikoman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Toxikoman »

to neni vtip, je mozne mat aj viac operacnych systemov na jednom hardisku...a pritom si mozes vybrat pri zapnuti aky chces ....vtip je tvoja hlava
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Toxikoman napísal:to neni vtip, je mozne mat aj viac operacnych systemov na jednom hardisku...a pritom si mozes vybrat pri zapnuti aky chces ....vtip je tvoja hlava
vtipalek je ten co pri instalacii vyberie instalaciu na zly disk, kde nechal oci? :roll:
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

tak toto vazne ako predchodcovia povedali fakt len samy vtip a pocuj chalan ked nevies zmenit to first boot device ta kpredpokladam ze pouzivas sipky ale omyl moj to tak nefunguje treba stlacat take ze + a - a potom to pojde :wink:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

INDIGOcorp. napísal:tak toto vazne ako predchodcovia povedali fakt len samy vtip a pocuj chalan ked nevies zmenit to first boot device ta kpredpokladam ze pouzivas sipky ale omyl moj to tak nefunguje treba stlacat take ze + a - a potom to pojde :wink:
by si sa pekne ojekabátil ak myslíš že +- sú vo všetkych biosoch na ovládanie.. stretol som sa aj s takými, kde sa to menilo šípkami, + a - ako si písal, alebo dokonca aj PageUP a PageDown, dokonca sa mi zdá aj prepínanie medzerníkom (ťukal si až kým si neprišiel k hodnote ktorú chceš)
Romanko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Romanko »

mohol by tu niekto napisat normalny navod ako spravit reinstal windowsu Xp bez Formatovania.. a aby bol len jeden windows a nie dva--a da sa to vobec?
Lukkas
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lukkas »

No tak poviem vam takto dost som sa pobavil ked som to cital :D :D :D
Ale problem je takyto oni su asi len zaciatocnici to sme boli vsetci :) A kazdy sa to musel raz naucit ja som sa to ucil dost dolho na 2 raz som to spravil dobre :-) a bolo to OK a preto ze vy sa to len ucite je to ine :-) Aha Windows presintalujete klasicky date si bootovat CD Mechaniku potom stlacite to niake tlacitko bud date formatnut C:\ alebo si naisntalujete 1WIN a este vam ostane aj ten stary :D s budete z toho paf :shock: Hehe najlepsie je raz za cas preformatovat cely disk a tak ho ocistit od vseliakej havede:D:D:D a najlepsie si to zalohujete tak ked mate Disk rozdeleny na Patricie ako je D, F,E atd :wink: a tam si vsetko co potrebujete navalite a je to :-) pocas instalacie vam vyskoci par okien kde nastavujete Klavesnicu atd a je to :-) ak mate cesky alebo slovensky Win tak je to vsetko prelozene len staci pozorne citat;-)
Ax0
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Ax0 »

Romanko napísal:mohol by tu niekto napisat normalny navod ako spravit reinstal windowsu Xp bez Formatovania.. a aby bol len jeden windows a nie dva--a da sa to vobec?
nie je to nic podrobne ale myslim ze by to mal kazdy pochopit
http://www.microsoft.com/Slovakia/windo ... efault.asp
Lukkas
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lukkas »

Presne toto je Ok
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

stiahni si tento emulátor, rozbal a spusti exe súbor. Uvidíš aspoň približne v zrýchlenej podobe ako to vyzerá. Amatér sa naučí, pokročilý sa pobaví nad jednoduchosťou inštalácie. Je to iba emulátor, nič nebude inštalovať ani vymazávať.
Prílohy
xp_simulation_setup.rar
(1.09 MiB) 1065 stiahnutí
junior3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa junior3 »

Tak teda dobre keď ste takí múdri, chcem si už dlhšie úplne, ale úplne sformátovať celý disk, a potom nainštalovať znovu celý WIN. Samozrejme sa všetko vymaže a teda by som chchel nejaký ten návod ako na to inštalovanie windowsu keď ten disk sformátujem... V podstate sformátovať ho viem a čo bude nasledovať potom??? Dúfam že sa chápeme, ak nie len sa spokojne pýtajte... Naozaj ďakujem... :aasmile1:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

junior3 napísal:Tak teda dobre keď ste takí múdri, chcem si už dlhšie úplne, ale úplne sformátovať celý disk, a potom nainštalovať znovu celý WIN. Samozrejme sa všetko vymaže a teda by som chchel nejaký ten návod ako na to inštalovanie windowsu keď ten disk sformátujem... V podstate sformátovať ho viem a čo bude nasledovať potom??? Dúfam že sa chápeme, ak nie len sa spokojne pýtajte... Naozaj ďakujem... :aasmile1:
omg, šak pri nabootovaní z CD winu si vyber zformátovanie a potom nainštaluješ tak ako to tu už bolo milion krát písané. Ak máš dve partície, tú druhu zformátuješ tiež cez CD alebo už z nového winu. :? tieto otázky sú všetko o tom istom a niekoho ani len nenapadne pohľadať. Už sa to tu rozoberalo toľkokrát..
junior3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

audiotrack napísal:omg, šak pri nabootovaní z CD winu si vyber zformátovanie a potom nainštaluješ tak ako to tu už bolo milion krát písané. Ak máš dve partície, tú druhu zformátuješ tiež cez CD alebo už z nového winu. :? tieto otázky sú všetko o tom istom a niekoho ani len nenapadne pohľadať. Už sa to tu rozoberalo toľkokrát..
Sorry, ale tomu tvojmu výkladu som nejak neporozumel. Kde by som našiel nejaky navod??? Díky
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

junior3 napísal:Sorry, ale tomu tvojmu výkladu som nejak neporozumel. Kde by som našiel nejaky navod??? Díky
Dobre, pokúsim sa ešte raz:
1) Zapneš pc, vložíš cd windowsu a reštartuješ
2) vybereš formátovanie disku (máš na výber viac možností, tak si vyber systémovy disk, daj normálne (nie quick format) a vyber NTFS (nie FAT32))
3) čakáš
4) stále čakáš
5) doinštaluješ windows a zapneš počítač (lebo ho bude chceť reštartovať). Prihlásiš sa... no počítam že to už zvládneš
6) dáš štart/spustiť a napíšeš cmd
7) napíšeš format X: (de X je písmeno druhého disku ak nejaký máš. Ak nemáš disk rozdelený alebo máš iba jeden fyzický disk tak končíš pri bode 5)
8) čakáš kým sa disk zformátuje a hotovo. Máš preinštalovaný win aj zformátované disky
junior3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

audiotrack napísal:Dobre, pokúsim sa ešte raz:
1) Zapneš pc, vložíš cd windowsu a reštartuješ
2) vybereš formátovanie disku (máš na výber viac možností, tak si vyber systémovy disk, daj normálne (nie quick format) a vyber NTFS (nie FAT32))
3) čakáš
4) stále čakáš
5) doinštaluješ windows a zapneš počítač (lebo ho bude chceť reštartovať). Prihlásiš sa... no počítam že to už zvládneš
6) dáš štart/spustiť a napíšeš cmd
7) napíšeš format X: (de X je písmeno druhého disku ak nejaký máš. Ak nemáš disk rozdelený alebo máš iba jeden fyzický disk tak končíš pri bode 5)
8) čakáš kým sa disk zformátuje a hotovo. Máš preinštalovaný win aj zformátované disky
No ja uvidím, :shock: skúsim, a ešte predsa niečo: ja keď vložím to cd windowsu a reštartujem, tak ono mi tam nabehne nejaká ponuka na to formátovanie??? Díky
saj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa saj »

junior3 napísal:No ja uvidím, :shock: skúsim, a ešte predsa niečo: ja keď vložím to cd windowsu a reštartujem, tak ono mi tam nabehne nejaká ponuka na to formátovanie??? Díky
ak mas nastavene v biose pod 1st. ako prvu mechaniku v ktorej mas install CD od winu,tak sa ti po resterte automaticky nabootuje windows a pojdes podla krokov az do konca.A nie nenabehne ponuka na formatovanie,nabehne ponuka instalacie windowsu.A postupne sa dopracujes az ktomu,kedy tam budes mat tabulku a dolu budes mat zobrazeny tvoj disk.Das odstranit disk (myslim ze jt to klavesa D ).Potom das vytvorit novy ( myslim ze C ) no a na to nainstalujem windows
junior3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Sajmon napísal:ak mas nastavene v biose pod 1st. ako prvu mechaniku v ktorej mas install CD od winu,tak sa ti po resterte automaticky nabootuje windows a pojdes podla krokov az do konca.A nie nenabehne ponuka na formatovanie,nabehne ponuka instalacie windowsu.A postupne sa dopracujes az ktomu,kedy tam budes mat tabulku a dolu budes mat zobrazeny tvoj disk.Das odstranit disk (myslim ze jt to klavesa D ).Potom das vytvorit novy ( myslim ze C ) no a na to nainstalujem windows

No ja som to chcel tak, že dám príkazový riadok, dám c:\format c: , počkám nech sa všetko zformátuje t.j. vymaže a až potom nainštalovať windows... Tak ako teraz??? :?
Napísať odpoveď