Prekonávanie strachu

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Prekonávanie strachu

Príspevok od používateľa Bushido »

Myslíte, že sa dá strach prekonať, tým že sa mu obrazne povedané postavím "čelom" ? Napr. v mojom prípade, nemám rád filmy, alebo sa možno trochu bojím, keby mám pozerať film kde sú zombieci. Horori nemám rád, ale tieto tipy najviac. Myslíte, že keby si pozrem res. evil 1,2,3... prípadne iné, tak by ma to prešlo ? Alebo môže to mať súvis so životom ? Napr. že nemám čisté svedomie... Dik za názori.
Lyson2580q
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Lyson2580q »

No ano da sa to prekonat.Ked som okolo tych 12 rokov tak som sa bal hororov a podobnych filmov, ale dnes je to moj najoblubenejsi zaner filmu.Od niektorych horor sa aj teraz vylakam, ale zeby som sa bal tak to urcite nie.
Tomika
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomika »

bud sa toho zbavis alebo to ostane tak ako je, len neskusaj liecit strach z vysok, to by nemuselo dopadnut dobre :wink: :lol:
Lyson2580q
Zablokovaný
Zablokovaný

Tomika napísal:bud sa toho zbavis alebo to ostane tak ako je, len neskusaj liecit strach z vysok, to by nemuselo dopadnut dobre :wink: :lol:
To sa ani podla mna neda :D Ked mas raz strach z vysky tak ho budes mat vzdy :!:
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Lyson2580q napísal:To sa ani podla mna neda :D Ked mas raz strach z vysky tak ho budes mat vzdy :!:
podla mna sa da strach z vysky "obmedzit" proste postupne ides vyssie a vyssie je to zvyk, samozrejme pokial clovek nema zavraty
Lyson2580q
Zablokovaný
Zablokovaný

Syfon napísal:podla mna sa da strach z vysky "obmedzit" proste postupne ides vyssie a vyssie je to zvyk, samozrejme pokial clovek nema zavraty
No, ale napr. co ked nejde postupne vyjde napr. niekde na "stavbu" na budovu a pozre sa dole tak aj on bude za par sekund dole.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Lyson2580q napísal:No, ale napr. co ked nejde postupne vyjde napr. niekde na "stavbu" na budovu a pozre sa dole tak aj on bude za par sekund dole.
clovek sa musi trochu poznat proste nepojdem niekam na strechu ked viem, ze mozem skoncit zle :)
ja nemam rad ked som vysoko a mam neistu "pôdu" pod nohami ale po roznych skusenostiach idem aj tam kde by som v minulosti urcite nesiel tym padom sa toho strachu ciastocne zbavujem
c-ice
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa c-ice »

no tie filmy o zomboch tiež nemusim rok dozadu som si pozrel 28dni po te usvit mrtvich a rezidenta v jeden tyžden a potom som pol roka nemohol zaspat pokial som nemal zavrete dvere a dyku pod vankusom :? od vtedy sa horory ani nepokušam pozerat .... stymi vyškami je to iba o zvyku ako bolo povedane tiež som bol dolepeny ked som liezol v tescu pod strechu a navrtaval texy do strechy od spodu z rebrika no potom som už aj behal po tych trubkach a žlaboch dolepeny som este teraz ale menej 7metrov je 7metrov (samozrejme bez istenia ak by to niekoho napadlo) staci tam par krat vyliezt mam to overene prvy krat mi to trvalo 30minut spravit na 5krat som to mal za 5minut :?
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Ok takže horory pozerať nejdem... výšok sa nebojím, ja som adrenalista, čiže skoro všetko okolo toho je pre mňa...
P41NK1LL3R
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa P41NK1LL3R »

Strach je len pocit... tým pádom ho môžeš prekonať tak rýchlo, ako si ho "získal" resp. nadobudol...
Nezávisí to iba od momentálneho psychického rozpoloženia a "sily osobnosti", podstatné je zistiť dôvod, ktorý ťa k podobným pocitom privádza...
Ak ho považuješ za malicherný, ľahko prekonateľný a pod., tak to bude o to jednoduchšie...
Pokiaľ ale máš strach z boja so strachom, tak si vopred prehral, pretože by si ho takto umocňoval neustále...
A nejde len o "strach z filmov", ale o čokoľvek...
Leo15951
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Leo15951 »

vymazane
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

ako by Morpheus a NEO povedali všetko je len v tvojej hlave.. Free your mind,, a preskočíš aj strechu heh
Miley Cyrus
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Miley Cyrus »

nemusite mi za tento prispevok karma-
urcite to prekonas len si musis verit,ked si pozries horori neviem ci to pomoze ked mas cely zivot ctrach z hororov zrazu si tri pozries a uz si vyliceny.proste ty sa sustred na to ze to je len film pozriez ho a vypnes nic ti to nezrobi,mozno budes mat v noci zle sny.a s vyskou je to podobne budes ju prekonavat a casom to prejde.uz ti poradili ti nadomnou.
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Plexxak »

No neviem strach z hororov to mi pride dost zvlastne, skratka na to nemas zaludok ale da sa na to zvyknut... ja napr. od destva trpim fobiou z pavukov (arachnofobiou), skusal som sa dokonca aj hladat priciny tohto strachu alebo ho aj odstranit, je mi jasne ze pavuk mi nemoze nijakym sposobom ublizit, ale ja sa ich skratka brutalne bojim, uz som sa skusal pavuka aj dotknut, resp. si co to o nich aj nastudovat ale skratka ten strach odburat nejde... Inak sa nebojim v podstate nicoho, okrem pavukov, to je taka moja slaba stranka... :?
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

podla mna to ide..
ja sa od detstva strašne bojím potkanov, myší a takýchto kktiín.. proste ked som to zbadal utekal som úplne čo najdalej a rozreval som sa.. trvalo to tak do cca 17-tky.. potom som sa nasral že takto to nemôže ísť dalej tak som spravi pokus..
bratova priateľka mala škrečka (maličkého inak) brutálne som sa ho bál ale povedal som si ni.. čumel som na neho asi dve tri hodku v akvárku a pozoroval som ho len.. potom som ho pozoroval ked už bol vonka s akvárka a potom ako sa s ním ona hrá.. po dvoch dnoch som sa ho dotkol a zniesol som ho aj na ruke..
pokus pokračoval s väčším škrečkom .. to trvalo tiež tak dva tri dni.. narad prišla biela myška... trvalo to týžden ale zvládol som aj to..
no ku podkanom som sa zatial nedostal resp tie som ešte neprekonal (a to mám 22 rokov)bieleho podklna vo svojej prítomnosti znesiem doknca sa ho aj dotknem ale na rukách či pleci ešte nie to nie..
ale verím tomu keby som sa tomu povenoval tak stratím strach z týchto tvorov navždy takže určite sa strachu z čohokoľvek dá zbaviť
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Ako povedal P41NK1LL3R.
Mimochodom s tým strachom sa dá celkom v pohode žiť a nevidím dôvod, prečo by si ho hneď mal násilnou cestou prekonávať. To príde časom. Osobne som kedysi neznášal plesňové syry - bolo to dávno. Teraz ich zbožňujem. Osobnosť sa formuje až do konca života. Mimochodom filmy alá. zombies určené na to, aby sa ľudia báli. V prvom rade strach pred filmom samotným predchádza ešte skôr strach z pocitov, ktoré by si pri sledovaní filmu prežíval. Je to logika. Kto sa nechce báť, nech nechodí do hory...
forgottten
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa forgottten »

Boli tu už vynikajjúce príspevky, ja ešte dodávam toto:

Strach sa dá prekonať na teoretickej úrovni vždy. Myslím si, že ak začneš venovať pozornosť TOMU, čoho sa bojíš a budeš ignorovať strach, ktorý z toho vyplýva a budeš na seba tlačiť a pracovať na tom, aby si napr. vykonával činnosť, kt. sprevádza strach, tak čím častejšie to budeš robiť, tým menší ten strach bude. Bude opadať a začneš naberať pocit istoty. Fixne sa Ti do podvedomia, že všetko je v pohode a že v tejto a tejto konkrétnej situácií nie je dôvod báť sa. Hlavne veľa neanalyzuj samotný pocit strachu. Veľa ľudí má napríklad job, pri ktorom musia bojovať s trémou... Dajme tomu úplný začiatočníci - humoristi. Musia sa naučiť pracovať a ignorovať sprievodný pocit strachu. Ten postupne opadá a stanú sa voči nemu imúnny.

Ak to necháš plávať a budeš sa záležitosti, kt. spôsobuje strach vyhýbať (a ešte horšie, keď sa budeš vyhýbať úmyselne, lebo za tým sa skrýva presvedčenie, že sa vyhýbaš strachu, čo kumuluje a znásobuje strach), tak ten strach neodíde, len nebude prítomný, ale keď dôjde k situácií, ten strach zasa príde.

Je napísaná aj kniha (v angličtine), kt. nanešťastie nepamätám meno autorky a ani úplne meno knihy, ale môžem zistiť ak bude treba. Volalo sa to nejak ako... hmm.. zamotal som sa, nespomínam si, dopíšem neskôr.
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

A neni lepšie si taký film pozrieť s niekým ? A okrem toho tu bol názor, že si pozrel asi 3 filmy tohoto žánru a nemohol kvôli tomu nejakú dobu spať. Je možné, že keby to pozerám častejšie, tak naozaj mi to nepríde ani strašidelné, ale tí režiséri na to možno tiež myslia a snažia sa nájsť čo najlepšie spôsoby, ako divákov vystrašiť.
moni19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa moni19 »

rad tu uz bolo viac ako dost...ja len doplnim,ze ak to chces nahodou prekonat tak si skus pozriet vreskot,ja ked som to prvy krat pozerala tak som si myslela ze je to komedia :D
zucker
Light Expert
Light Expert

Bushido

Príspevok od používateľa zucker »

no ja si myslim, ze to pomaha, saci si pozriet par takych filmov, prekonat sa a pojde to.. A to plati aj v ostatnych veciach v zivote 8)
Napísať odpoveď