Preleštenie, detailing pred zimou ?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
jukel
Professional
Professional

Preleštenie, detailing pred zimou ?

Príspevok od používateľa jukel »

Ahojte,

Mam na zlavomate kupony v hodnote 100€ a asi by som to rad vrazil do auta lebo minimalne tepovanie už potrebuje. Našiel som inzerat ktory to ponuka:
https://www.zlavomat.sk/zlava/583593-ko ... by#1510029

Má variant obohatený o :

Odstránenie starých voskov vozidla, oživenie zvetraného laku na vozidle, 1-stupňová renovácia laku nano-technológiou, zaleštenie drobných škrabancov (dekontaminovanie laku CLAY, preleštenie karosérie jemnou leštiacou pastou)

Pred zimou zmysel ? Mam radšej počkať a túto variantu zvoliť až na jar keď bude lak poškodený od skaliek, soli, a podobne ? Alebo práve teraz pred zimou sa ta nano ochrana zíde ?

// podla recenzií sú to fušeri takže si to u nich nedám robiť ale zaujimal by ma nazor o tom kedy je to vhodnejšie
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: Preleštenie, detailing pred zimou ?

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja zastavam nazor, ze pred zimou treba lak ochranit. Preto cakam na nejaky pekny den a dam dve vrstvy vosku. Potom je krasne vidiet ako voda steka a necistoty (vratane soli) sa na povrchu tazsie drzia. Samozrejme to nevydrzi celu zimu, ale pomoze to aspon na zaciatku. A ak mas poskodeny lak, tak tym spomalis pristup soli a pripadne sirenie hrdze. Na jar je zas osetrenie laku vhodne hlavne z estetickeho hladiska, ale aj preto, ze pri dokladnom umyti sa zbavis soli "zalezenej" tam, kam sa dazdova voda nedostane.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Preleštenie, detailing pred zimou ?

Príspevok od používateľa Kibo »

Ošetrenie laku a karosérie nikdy nie je na škodu a ako píše Gothar, aj pred zimou, aj po zime. V závislosti na kvalite použitej kozmetiky (ako dlho vydrží ochranná vrstva) kľudne aj v lete, tam zas laku škodí UV žiarenie.
Napísať odpoveď