Prepis auta - 3 okresy
Prepis auta - 3 okresy
Ahojte, mam taku trošku komplikovanejšiu situáciu:
Auto z okresu 1, v súčasnosti ho mám odhlásene pôvodným majiteľom na seba, trvalým pobytom som okres 2 a potrebujem ho prepísať - prihlásiť na nového majiteľa, trvale bytom okres 3.
Otázka je ci medzitým musím auto prihlásiť na seba v okrese 2, alebo ho môžem rovno nechať napísať na nového majiteľa z okresu 3 ?
Viete niekto poradiť? Ďakujem pekne.
Auto z okresu 1, v súčasnosti ho mám odhlásene pôvodným majiteľom na seba, trvalým pobytom som okres 2 a potrebujem ho prepísať - prihlásiť na nového majiteľa, trvale bytom okres 3.
Otázka je ci medzitým musím auto prihlásiť na seba v okrese 2, alebo ho môžem rovno nechať napísať na nového majiteľa z okresu 3 ?
Viete niekto poradiť? Ďakujem pekne.
Re: Prepis auta - 3 okresy
Ide o prípad, kedy sa vždy súčasne mení vlastník aj držiteľ vozidla? Podľa mňa treba ten prevod dokončiť, teda najprv treba auto prihlásiť na seba, lebo toto je povinnosť nového vlastníka/držiteľa, ktorú by mal splniť do 30 dní od odhlásenia auta pôvodným vlastníkom/držiteľom.
Neda sa to. Bud to prepises na seba, zaplatis kolky a potom odhlasis. Alebo toho prveho predavajuceho poprosis, aby za 6 eur zrusil odhlasenie a odhlasil to rovno na toho tretieho, cim by vynechal teba.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
tak ako pise heker
Ahoj.
Využijem túto tému na moju otázku.
Mám záujem o auto ktoré je napísané na firmu.
Potrebujem nejakú špeciálnu zmluvu ako keď ju kupujem od súkromnej osoby? Tak isto stačí klasické splnomocnenie?
Takisto sa nejakým spôsobom dá overiť firma či tam nieje nejaká ťarcha ktorá by mohla znamenať problém pri prihlasovaní?
Využijem túto tému na moju otázku.
Mám záujem o auto ktoré je napísané na firmu.
Potrebujem nejakú špeciálnu zmluvu ako keď ju kupujem od súkromnej osoby? Tak isto stačí klasické splnomocnenie?
Takisto sa nejakým spôsobom dá overiť firma či tam nieje nejaká ťarcha ktorá by mohla znamenať problém pri prihlasovaní?
Zmluvu si určite nechaj podpísať v písomnej forme - chráni predajcu aj kupcu. Splnomocnenie na prepis by asi nemal byť problém získať od jednateľa firmy.
Auto si môžeš preveriť cez online službu, napr. https://www.overenie-vozidla.sk/
Auto si môžeš preveriť cez online službu, napr. https://www.overenie-vozidla.sk/
Mne ide skôr oto či je nejaký rozdiel medzi dokumentmi keď sa to predáva s firmy súkromnej osoby. Splnomocnenie už beriem so sebou overené aby som to už tam nemusel riešiť. Ale tiež si niesom istý či stačí dokument klasický. Vozidlo som si už overil,ale keď má napríklad firma zablokované majetky toto overenie mi to neukáže.
Nie, zmluva je rovnaka a to podla Obcianskeho zakonnika. V nicom sa nelisi, akurat pokial je firma platcom DPH, tak to treba uviest do zmluvy a aj sumu s DPH a bez DPH. Blokaciu vie pozriet konatel po prihlaseni sa elektronickym obcianskym preukazom na webe Ministerstva vnutra. Mozno to pojde aj tebe, ak by ti dali maly technicak a strcis ho do citacky kariet.
ked predavam auto fyzickej osobe, ktora ho chce prihlasit na svoju firmu
splnomocnenie pre danu osobu na prepis vozidla davam fyzickej osobe - konatelovi danej firmy alebo nazvu danej spolocnosti?
splnomocnenie pre danu osobu na prepis vozidla davam fyzickej osobe - konatelovi danej firmy alebo nazvu danej spolocnosti?
Spolocnosti. Ta ma svojho konatela a ten sa preukaze. Ak to bude robit online, tak treba na spolocnost.
aha, a ked pojde osobne na DI tiez na spolocnost ano?
Potrebuje vypis z Obchodneho registra alebo splnomocnenie od firmy (ktore si podpise sam a uradne ho osvedci). Preco to neurobit ale online, ked je to bez navstevy inspektoratu a este aj lacnejsie?
netusim, chce ist osobne, tak nech ide 
zneužijem tému.
Riešim situáciu, s prepisom vozidla z firmy na sukromnú osobu.
Vlastníkom auta je ešte leasingovka (leas je splatený, doručené splnomocnenie leasingovky na prepis vozdila na firmu), držiteľom vozidla je firma. Cieľom prepisu je aby vlastníkom aj držiteľom bola súkromná osoba. Auto ide z firmy preč. Má niekto skúsenosť či sa to dá urobiť v jednom kroku alebo najprv musí byť vydaný techničák z leasingovky na firmu a až následne môže dôjsť k prepisu z firmy na súkromnú osobu.
Na DI by išla len súkromná osoba s dokladmi od auta, splnomocnením leasingovky, splnomocnením konateľa firmy písaným v jeho mene. Trebalo by súkromnej osobe ešte niečo? výpis z OR, či splnomocnenie písané v mene spoločnosti?
Riešim situáciu, s prepisom vozidla z firmy na sukromnú osobu.
Vlastníkom auta je ešte leasingovka (leas je splatený, doručené splnomocnenie leasingovky na prepis vozdila na firmu), držiteľom vozidla je firma. Cieľom prepisu je aby vlastníkom aj držiteľom bola súkromná osoba. Auto ide z firmy preč. Má niekto skúsenosť či sa to dá urobiť v jednom kroku alebo najprv musí byť vydaný techničák z leasingovky na firmu a až následne môže dôjsť k prepisu z firmy na súkromnú osobu.
Na DI by išla len súkromná osoba s dokladmi od auta, splnomocnením leasingovky, splnomocnením konateľa firmy písaným v jeho mene. Trebalo by súkromnej osobe ešte niečo? výpis z OR, či splnomocnenie písané v mene spoločnosti?
Pri leasingu to musis dat najskor na firmu a az potom to vies prepisat na sukromnu. Tak to bolo este pred rokom ci dvomi.
-
nejakymarko
Addict
Zneužijem tému aj ja.
Predávam auto prvý krát, tak nemám moc skúseností, takže sa možno budem pýtať aj hlúposti - prepáčte.
Idem predávať auto Ukrajincovi, ktorý tú má povolenie na prechodný pobyt, aj mi ukazoval tú kartičku. Pobyt je platný do 15.12.2025, takže s prepisom by asi nemal byť problém.
Ide o to, že auto predávam za smiešnu sumu, tak nemám moc čas a chuť chodiť po DI a chalan sám rozprával, že sa na DI dostane asi až na budúci týždeň.
Stačí, ak spíšeme kupnu zmluvu, prebehne platba, ja dám chalanovi splnomocnenie na prepis a daľej sa nestarám, len odhlásim poistku, keď on prepíše auto?
Alebo sú tam nejaké nástrahy (odmyslime si teraz, že to môže byť nejaký špekulant...)
Ďakujem
Predávam auto prvý krát, tak nemám moc skúseností, takže sa možno budem pýtať aj hlúposti - prepáčte.
Idem predávať auto Ukrajincovi, ktorý tú má povolenie na prechodný pobyt, aj mi ukazoval tú kartičku. Pobyt je platný do 15.12.2025, takže s prepisom by asi nemal byť problém.
Ide o to, že auto predávam za smiešnu sumu, tak nemám moc čas a chuť chodiť po DI a chalan sám rozprával, že sa na DI dostane asi až na budúci týždeň.
Stačí, ak spíšeme kupnu zmluvu, prebehne platba, ja dám chalanovi splnomocnenie na prepis a daľej sa nestarám, len odhlásim poistku, keď on prepíše auto?
Alebo sú tam nejaké nástrahy (odmyslime si teraz, že to môže byť nejaký špekulant...)
Ďakujem
- Prílohy
-
- Kúpna zmluva_upraveny.pdf
- (59.93 KiB) 1 stiahnutie
Presne tak, staci to co pises. Len nech ti posle este novy technicak, ktory posles do poistovne pri ruseni tvojej poistky.
-
nejakymarko
Addict
A aké doklady mu dám pri predaji? Veľký aj malý techničák a potvrdenia o EK a TK?
Velky a maly TP, poistka (aspon kopia) a EK+TK, pripadne aj certifikat ku foliam.
Čiže sa pravdepodobne nevyhnem dvojkrokovému prevodu.heker napísal: 04 mar 2025, 19:18 Pri leasingu to musis dat najskor na firmu a az potom to vies prepisat na sukromnu. Tak to bolo este pred rokom ci dvomi.
Dik, skusime to ešte nejak doriešiť, prípadne keď budem mať nejaké ofiko info, dám ho sem.