Prepis kolies v TP?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
jin
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Prepis kolies v TP?

Príspevok od používateľa jin »

Zdravím, mám nasledujúci problém. Išiel osm si dať prepísať auto na seba, no pri technickej obhliadke vozidla mi policajt povedal, že mi nemôže dokončiť prehliadku, nakoľko namiesto R13 sú na vozidle obuté R15. Spýtal osm sa ho, či sa to nedá v TP nejako prepísať, na čo mi odvrkol že nie...
Tak sa obraciam o radu sem, že či sa ot prepísať anozaj nedá a ako v mojej situácii postupovať, nakoľko by som veľmi nerád kupoval nové R13 iba na jednu jazdu a potom ich opäť predával :?
Upozorňujem, že auto stále nie je prepísané na mňa.
Vďaka za všetky rady :wink:

//Edit: Potrebujem R13 185/70 4X100. Rozmer jak hovado :roll:
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Neda sa to bohuzial veru takto zapisat. Riesenia su dve. Ist za importerom a poziadat o schvalenie daneho rozmeru pre tvoje vozidlo. S tym papierom ides potom na policiu a je to.
Alebo mat znamost na policii. To je to lahsie riesenie. Len potom bacha aby si nedopadol ako ja, dva z mojich hatchbackov mali v technicaku napisane sedan :D :D :D
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Fajn, čiže šiel by som do Toyoty a vyžiadal by som si papier, že daný rozmer (R15) je pre moju Celicu vhodný, potom s tým na políciu a urobiť zápis alternatívnych ráfikov do TP, alebo...?
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Ja by som to spravil tak, ze by som si tie kolesa od niekoho pozical, skocil na prepis a potom hned vratil, je to otazka niekolkych hodin tak naco zbytocne komplikovat zivot kupovanim novych
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

problem je ze ked tam das po prepise 15 tky a zastavia ta zeleny a budu vidiet ze mas v TP 13 a mas na aute 15 tak mas problem
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

jin ano, ale ziadat to musis od importera, nie ako by sa mohlo zdat - od predajcu v blizkom okoli.
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

kokos, ak je s kolesami v TP taky problem, vymena motora asi na slovensku nepripada v uvahu co?
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

midnight_man napísal:problem je ze ked tam das po prepise 15 tky a zastavia ta zeleny a budu vidiet ze mas v TP 13 a mas na aute 15 tak mas problem
Ale veď rozmer kolies nie je uvedený v malom TP. Je iba vo veľkom a ten so sebou nemáš nosiť.
juicy51: To mi už napadlo...
midnight_man
Guru
Guru

jin napísal:Ale veď rozmer kolies nie je uvedený v malom TP. Je iba vo veľkom a ten so sebou nemáš nosiť.
ja myslim ze teraz uz mas jeden velky :) TP nemylim sa? taky velky ako papier a4 a tam mas kompletne vsetko...veeeees
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

midnight_man: Áno viem, taký mám :)
ja iba hovorím, že to nie je v malom(osvedčenie o technickej kontrole vozidla), ktorý treba mať so sebou a v tom rozmer kolies nie je, čiže mi nemôžu napariť pokutu.
midnight_man
Guru
Guru

jin napísal:midnight_man: Áno viem, taký mám :)
ja iba hovorím, že to nie je v malom(osvedčenie o technickej kontrole vozidla), ktorý treba mať so sebou a v tom rozmer kolies nie je, čiže mi nemôžu napariť pokutu.
maly technicky uz neexistuje....osvedcenie o technickej kontrole to je nieco ine..a to si kde prisiel ze technicky nemusis mat? :shock: jasne ze musis!!!!!
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Stenky ale ved swap engine mozes, cislo sa uz nezaznamenava, len treba mat taky isty typ, seriove cislo je nepodstatne.

jj, technicak je uz v jednom, su tam pisane aj vynimky, kde mas zaznamenane rozmery diskov. na mojej povodnej honde som mal ofiko dovolene len 13", disky som mal 16", takze sa radsej vybavilo, lebo ak ma policajt pri zbeznej kontrole zlu naladu, tak mas po technicaku ...
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

mishenko napísal:Stenky ale ved swap engine mozes, cislo sa uz nezaznamenava, len treba mat taky isty typ, seriove cislo je nepodstatne.
viem ze swap je "kosher" mne skor islo o uplnu vymenu (napr za silnejsi z ineho auta)...no nic toto sa bude musiet dako obijst
midnight_man
Guru
Guru

Stenky napísal:viem ze swap je "kosher" mne skor islo o uplnu vymenu (napr za silnejsi z ineho auta)...no nic toto sa bude musiet dako obijst
motor si tam mozes at aky chces ;) seriove cisla motora sa uz davno nekontroluju...teraz mas iba cislo kasne....a pokial si to daný pan policajt nevsimne tak mas je to Ok..ale myslim ze mozes s kludom vymenit..ak sa ti ovsem do toho chce :D
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Vďaka všetkým za pomoc, problém je už vyriešený, auto je už na mňa-
:wink: (môžete lock)
Napísať odpoveď