Prepisanie pristupovych prav k suborom

Informácie o software, ankety...
AppleBred
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Prepisanie pristupovych prav k suborom

Príspevok od používateľa AppleBred »

Zdravim

Takže mam nasledujúci problém a potrebujem iba vedieť či by bol môj sposob riešenia funkčný ... potrebujem si sprístupnit zápis do adresára program files a Windows, co je vcelku problém kedže mám iba user acount. Pokiaľ sa nemýlim tak existuje možnosť ako si s pomocou boot cd skopírovať súborček s heslom admina... a ten následne prepísať novým heslom a vložiť späť do PC (aj s novým heslom).
Plán je taký že to spravím... prihlásim sa ako admin... povolím si prístup, a následne si skopírujem spať súbor s pôvodnými údajmi...
Tým pádom by som mal prístup a zároven by admin nevedel ze som tam bol.

Takže prosím o komentáre alebo ak viete lepsie riesenie sem s nim.

(pokial chce niekto namietat ze sa seriem s niecim na co nemam pravo tak iba podotknem ze, pc je sice firemne ale ale na normalnu pracu potrebujem aj niektore softy, ktore pod user acount nejdu naistalovat (napr synchro mobilu s outlookom) Doteraz som to mal ale cez vykend sa admini cinili a preinstalovali mi pc a dali iba usera. (dovod bol ze tam bol vraj bordel... PC bolo v dobrom stave... bez havede ...pravidelne som kontroloval, cistil, defrag, staral sa... jediny problem bol ze startovalo cca 5 min (co robilo prakticky od zaciatku a ovela skor ako som tam ja cokolvek spravil. Pomerne dost vela krat som im kvoli tomu aj volal aby to riesili, ale ich reakcny cas je podobny ako polocas rozpadu uranu. Vyriesili to az teraz... pricom to zvalili na mna. Co uz. ))
lucas03
Darca
Darca

Príspevok od používateľa lucas03 »

malo by ti to ist ale nie som si isty ze ci tam vratis to adminove heslo.
a na niektore programy (myslim) ti nestaci spristupnit program files ale potrebujes aj spravcove prava. no skus
romanc
Novice
Novice

Príspevok od používateľa romanc »

Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

ak tie softy potrebujes na pracu, tak by nemal byt problem dohodnut sa s adminom aby k tebe na chvilu prisiel a pod admin accountom ti nainstaloval co potrebujes. Je to urcite lepsie ako keby ti to hackovanie nevyslo a prisli by na to, co si sa snazil spravit, potom by ti nemuseli verit, ze to bolo kvoli praci.
Napísať odpoveď