Prepojenie NB a TV cez HDMI-nejde zvuk

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
sumo--
Novice
Novice

Prepojenie NB a TV cez HDMI-nejde zvuk

Príspevok od používateľa sumo-- »

dobry den,

kupil som si HDMI kabel a xcem si prepojit TV (LG flatron m237wd) s notebookom (Toshiba Satellite L500D-149)... obraz ide paradne, ale zvuk do TV sa mi akosi nedari dostat. Stiahol som si aj novsie Catalyst pre kartu (je tam ATI HD3200). Oba zariadenia maju HDMI port takze nepouzivam ziadne redukcie... OS je Win 7.

-v nastaveniach zvukovky mam HDMI vystup ako default
-monitro mi najde bez problemov
-v nastaveniach zvuku ked dam otestovat HDMI audio, tak mi vyhodi hlasku ze "Zvukovy signal sa nepodarilo prehrat"..

Prikladam aj par obrazkov ako to mam nastavene:
http://2i.cz/7aa33e14c7
http://2i.cz/58811c36e5
http://2i.cz/2ff66b4192

Update:

...preinstaloval som ovladace grafiky/zvukovky zo stranok vyrobcu a nepomohlo. Sksuil som druhy HDMI port na TV -nepomohlo. Stale ten isty problem. Obraz ide, zvuk nie... ked dam testovat HDMI cez ovladacie panely, vyhodi stale hlasku ze "testovaci zvuk sa nepodarilo prehrat"..
V TV som nikde nenasiel zeby som mohol menit vstup pre zvuk... takze to robi automaticky ked zvolim celkovo ako Inupt HDMI..

...najviac mi vadi ze nedokazem rozbheat ani len zvuk cez repraky z NB a video cez hdmi na TV...Takze mi je HDMI momentalne "na nic".. Default windows zvuky mi sice idu cez repraky ale nic viac... Ani len mp3 neprehra -win media pl. vyhodi hlasku ze "nie je naistalovane zvukove zariadenie, pouziva ho iny program alebo nepracuje spravne." Predpokladam ze ho pouziva HDMI... Nedokazem/nejde mi (neviem kde presne??) zmenit vystup pre audio na Repraciky. Rozmyslal som kupit kabel Jack-Jack a prepojit audio vystup z NB do vstupu na TV ale pomoze to?? ked z NB mi repraciky zvuk neprehravaju (zapojene do NB vystup)

netusim uz co by mohlo byt este zle.. Ak viete nieco poradit, budem len rad ;)

PS:kabel je novo kupovany, netestovany... uz mi to vychadza asi len na vadny kabel.. a to som kupil este drahsi, ze kvalitnejsi.. :?
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Prepojenie NB a TV cez HDMI-nejde zvuk

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Skus pozriet bios ci tam mas audio out povolene. To je prve co mi napadlo.
sumo--
Novice
Novice

jop.. zabudol som.. to som tiez pozrel, ale BIOS je dost obmedzeny... a ziadna moznost ohladom Audio tam nie je.. :(
Ako, zvuk z reprakov mi ide normalne pokial nezapojim HDMI kabel... potom sa to uz sprava ako som pisal vyssie...

rad by som vedel co znamena hlaska "Nepodarilo sa prehrat testovaci signal" ked chcem otestovat HDMI v Control Panles/Voice... zly driver? moze to sposobit zly kabel?...

cele je to neake divne :) ..zajtra pojdem kupit druhy a uvidim... ale ak to nepomoze tak asi vyhodim kable z okna.. aj s NB :)
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Kablom to nebude. Najskor nejaky problem s drivermi. Inak s tou kartou ma rovnaky problem kopa ludi, vid google. Skus zapatrat.
sumo--
Novice
Novice

tak som skusil naistalovat "ATI HDMI Audio Device" zo stranok Realtek (zda sa ze to niekomu pomohlo). Teraz ked spustim test v Control Panel/Voice na HDMI device, uz mi nevyhodi ziadnu hlasku, ale ani zvuk nejde...
v sys tray mam teraz preskrtnuty repracik a hlasi mi to "Nie je nainstalovane zvukove vystupne zariadenie" ..Toto vsetko sa deje ked mam HDMI kabel zapojeny... ked ho odpojim, zvuk mi ide cez repraciky NB normalne..

uz mi z toho hrabe pomaly... neveril som ze tolko prace s tym bude.. ja ze len kupim kabel, zapojim a pozeram :)

update:
tak uz mi nejde zvuk vobec.. vsetko sa tvari normalne, ale stale mam preskrtnuty repracik v sys tray... aj pre hdmi aj pre Realtek (speakers)..
Napísať odpoveď