Prepojenie PC s plazmou
Prepojenie PC s plazmou
Zdravim.
Najprv opíšem môj problém a prečo to chcem riešiť.
Úvod:
V izbe mam 2 PC svoje a jedno stare kde sedi otec a v obyvačke mame plazmu kupovanu ešte za Sk koruny (model neskôr možem pozrieť ked bude treba)
Keď že otec mi sedi v izbe X-Y hodín tak raz sa zmienil otom či by veci si vedel pozrieť na televizii teda plochu, on ma zapnutý vpodstate jeden program.
Riešim to preto lebo každý si zasluži sukromie a mať otca deň čo deň vedľa seba v izbe nieje nič prijemneho.
Jadro:
Ovladač k televizii je vybavený rôznými funkciami ako je prepínanie obrazu na DvB-S, pc, hdmi, hdmi2, a ešte zopar funkcii proste klasická plazma čo vtedy bola ešte slušne vybavena
Viem že vzadu na televizii su konektory Av1/Av2/PC. V nastavenii televizi je av1/av2/pc/component/hdmi1-2-3.
Záver:
Moja predstava je asi taká že keď na ovladači stlačí "PC" tak mu prepne telku na plochu,nepripáda v úvahu že by sa PC sťahovalo z izby do obyvačky kôli nábytku.
Nejaké riešenia,nápady by som rád od Vás uvítal.
//autoeditácia príspevku (26 Nov 2015, 22:17)
telka nema USB..
//autoeditácia príspevku (26 Nov 2015, 23:13)
https://www.alza.sk/raspberry-pi-2-mode ... d=18851862 napadlo ma ešte toto hodim na to linux dam tam otcov jeden program a monitor on si vybavi z roboty usb porty klavesnica myš by si zohnal otazka znie či to zvladne ten počitač a telku netreba do toho zapajať
Najprv opíšem môj problém a prečo to chcem riešiť.
Úvod:
V izbe mam 2 PC svoje a jedno stare kde sedi otec a v obyvačke mame plazmu kupovanu ešte za Sk koruny (model neskôr možem pozrieť ked bude treba)
Keď že otec mi sedi v izbe X-Y hodín tak raz sa zmienil otom či by veci si vedel pozrieť na televizii teda plochu, on ma zapnutý vpodstate jeden program.
Riešim to preto lebo každý si zasluži sukromie a mať otca deň čo deň vedľa seba v izbe nieje nič prijemneho.
Jadro:
Ovladač k televizii je vybavený rôznými funkciami ako je prepínanie obrazu na DvB-S, pc, hdmi, hdmi2, a ešte zopar funkcii proste klasická plazma čo vtedy bola ešte slušne vybavena
Viem že vzadu na televizii su konektory Av1/Av2/PC. V nastavenii televizi je av1/av2/pc/component/hdmi1-2-3.
Záver:
Moja predstava je asi taká že keď na ovladači stlačí "PC" tak mu prepne telku na plochu,nepripáda v úvahu že by sa PC sťahovalo z izby do obyvačky kôli nábytku.
Nejaké riešenia,nápady by som rád od Vás uvítal.
//autoeditácia príspevku (26 Nov 2015, 22:17)
telka nema USB..
https://www.alza.sk/raspberry-pi-2-mode ... d=18851862 napadlo ma ešte toto hodim na to linux dam tam otcov jeden program a monitor on si vybavi z roboty usb porty klavesnica myš by si zohnal otazka znie či to zvladne ten počitač a telku netreba do toho zapajať
Re: Prepojenie PC s plazmou
ako to myslis?japaja napísal:on si vybavi z roboty usb porty
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Tiez absolutne nechapem co myslis (hlavne s RabspberyPi), pises jak madar....
Chces aby tvoj otec mohol mat na dialku zapojeny PC do plazmy v inej izbe a mohol ho ovladat? Ak ano, tak mozes kuknut po niecom na styl steam link-u (I ked neviem jak dobre ten funguje mimo steamu samotneho) alebo NZXT DOKO (to zasa stoji 2x tolko ako steam link):
Chces aby tvoj otec mohol mat na dialku zapojeny PC do plazmy v inej izbe a mohol ho ovladat? Ak ano, tak mozes kuknut po niecom na styl steam link-u (I ked neviem jak dobre ten funguje mimo steamu samotneho) alebo NZXT DOKO (to zasa stoji 2x tolko ako steam link):
staci prepojit stary komp s telkou a pripadne kupit bezdrotovu klavesnicu a mys
-
hrban
Addict
Low-end laptop a je po probléme. A prepojit s plazmou cez hdmi
-
Michaelo
Hardcore addict
Lenze on hovori ze PC je v jednej izbe (jeho) a plazma je v obyvacke, pricom nemame ani sajnu jak daleko to je. Tak neviem ci mu bude stacit bezdrotova klavesnica. Ja mam jednu pre HTPC co je v obyvacke a niekedy ma problem so signalom ked som cez celu izbu, nie to v inej izbe.
-
Ryan Giggs
VIP
Samozrejme ze to raspberry zvladne.japaja napísal:
-
qwerty-xyz
Tienený kábel prípojný VGA k monitoru 15M/15M, 20 m (daj si hladat na alze, za nejakych 18 eur to mas ....)
Kamo VGA kabel 20 metrov. to neverim ze nedas z jednej izby do druhej, a ma neser, bo je tam aj 30 metrovy aj 50 metrovy.....
Ak ma pocitac VGA vystup, co maju skoro vsetky, a tvoja plazma ma VGA vstup (co sa niekedy oznacovalo ako PC vstup) tak neni o com, co svojho PC pichnes bezdrotovy primac ,pre mysku a klavesnicu a si zahojeny.
Pokial by si mal nedostatocny signal, tak vyvedies zo svojho PC USB predlzovak (maju aj 5 metrove kable,) a vysielac/prijimac ezdrotoveho signalu pre mysku a klavesnicu pichnes do toho.
Keby si nieco nevedel kludne sa pytaj, a napis model telky.
co a ako prepojit riesim bezne a furt.....
pokial nie .... tak mas prevodniky, z VGA portu na pocitaci, sa prevodnikom (redukciou) dostanes na HDMI ktore ma tvoja plazma. Na alze toho mas po blud, akurat ty by si potreboval, VGA to HDMI .... nie naopak. to je tam tiez. potom ti staci uz len prislusny kabel.
Kamo VGA kabel 20 metrov. to neverim ze nedas z jednej izby do druhej, a ma neser, bo je tam aj 30 metrovy aj 50 metrovy.....
Ak ma pocitac VGA vystup, co maju skoro vsetky, a tvoja plazma ma VGA vstup (co sa niekedy oznacovalo ako PC vstup) tak neni o com, co svojho PC pichnes bezdrotovy primac ,pre mysku a klavesnicu a si zahojeny.
Pokial by si mal nedostatocny signal, tak vyvedies zo svojho PC USB predlzovak (maju aj 5 metrove kable,) a vysielac/prijimac ezdrotoveho signalu pre mysku a klavesnicu pichnes do toho.
Keby si nieco nevedel kludne sa pytaj, a napis model telky.
pokial nie .... tak mas prevodniky, z VGA portu na pocitaci, sa prevodnikom (redukciou) dostanes na HDMI ktore ma tvoja plazma. Na alze toho mas po blud, akurat ty by si potreboval, VGA to HDMI .... nie naopak. to je tam tiez. potom ti staci uz len prislusny kabel.
no vidim že niektorí to nepochopili na prvy krat takže zjednodušená verzia
počitač je v izbe, telka v obyvačke (byt ma na dlžku 12m sa mi zdá) takže 15m kabel by stačil
išlo len oto že otec stlači tlačitko na telke a pozre čo je na počitači a ak treba tak dojde do izby a zrieši to
asi netreba klavesnicu a tak s myškou lebo nebude furt na počitači "klikať" etc
počitač je v izbe, telka v obyvačke (byt ma na dlžku 12m sa mi zdá) takže 15m kabel by stačil
išlo len oto že otec stlači tlačitko na telke a pozre čo je na počitači a ak treba tak dojde do izby a zrieši to
tak kup ten kabel (poriadny tieneny) a vyriesene
-
qwerty-xyz
japaja napísal:no vidim že niektorí to nepochopili na prvy krat takže zjednodušená verzia
takze sa riad tym co som napisal, kabel to poriesi.
-
Michaelo
Hardcore addict
Tak tak, ak chce na to pozriet raz za cas a nepracovat na nom, tak kabel s duplikaciou obrazoviek a v PC vypnut setric obrazovky.
Myslis VGA kabel?Michaelo napísal:Tak tak, ak chce na to pozriet raz za cas a nepracovat na nom, tak kabel s duplikaciou obrazoviek a v PC vypnut setric obrazovky.
Tak ma pravdepodobne zapojeny monitor, cize nebude mat asi dalsi VGA volny konektor.
-
qwerty-xyz
joj boooze ....
lebo je problem rozdvojka, ze ? (a aj keby bola, pasivna moze robit hefty, tak tu mame stale aktivne.
)
lebo je problem rozdvojka, ze ? (a aj keby bola, pasivna moze robit hefty, tak tu mame stale aktivne.
no rozdvojky su pozeral som na to a ten kabel bude asi jedine riešenie - Michaelo ma pravdu
ďakujem za nápady a postrehy
ďakujem za nápady a postrehy
-
Ryan Giggs
VIP
Na taku vzdialenosť to chce priplatiť si za kvalitny kabel. U analogu taky byť musi. No a pridaj k tomu cenu rozdvojky a za tie peniaze už je Pi 2 a maš ďalši PC.