prescott alebo northwood

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
martin0134
Medium Star
Medium Star

prescott alebo northwood

Príspevok od používateľa martin0134 »

ktory procesor je lepsi na hry: intel pentium 4 3 ghz prescott alebo intel pentium 4 3ghz northwood
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Aj keď je Prescott novší, Northwood dosahuje vo väčšine testov o trochu lepšie výsledky ako jeho nasledovník. Avšak Prescott sa údajne dá ľahko pretaktovať na 4.0GHz.. takže moje doporučenie by bolo zobrať Northwooda, ak však chceš aj taktovať, určite Prescott, avšak nezabudni na lepšie chladenie, keďže Prescotty dosť hriali.

V dnešnej dobe však to už bude asi úplne jedno, oba procesory už sú pomaly za zenitom, takže nemal by si urobiť chybu ani jedným kúskom. Ak sa Ti zvýši ten druhý a náhodou nebudeš mať čo s ním urobiť, ozvi sa.. :)
ddd
Novice
Novice

Príspevok od používateľa ddd »

ja som mal este v starom PC Nortwood 2,8 Ghz a v pohode som ho pretaktoval na 3,2 no ale pravdaze nie s originalnym chladicom, ale s chladicom Artic cooling
patro16
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa patro16 »

nemali Northwoody nahdou max. 512kb L2? lebo sa mi nieco mari a Prescotty uz mali L2 1MB a pridanu SSE3 instrukciu takze boli na dnesne aplikacie uricite vykonnejsie

no a pretaktovat precsott nebolo ozaj zlozite bez zvysenia napätia ale bolo nutne ich chladit nejakym heat-pipe chladicom lebo tie co sa k nim dodavali a ine obycajne stali za :prdel:
ddd
Novice
Novice

Príspevok od používateľa ddd »

no ja som mal ten Nortwood 512 kb L2 cache a Prescoty mali uz 1MB L2
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Nehľadal som na nete porovnanie týchto procesorov pri súčasných programoch a hrách, ale testy v čase slávy P4 hovorili o miernej výkonnostnej prevahe Northwoodu.
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/sh ... i=1956&p=1

Aj toto porovnanie možno stojí za zmienku.. a možno čiastočne vysvetľuje to veľmi mierne zaostávanie Prescottov za Northwoodom.. je tu reč hlavne o L1, L2 cache, pipelines atď:
http://forum.lowyat.net/topic/41389
martin0134
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa martin0134 »

a aky je asi rozdiel teploty prescotta a northwooda
Napísať odpoveď