pretaktovanie gpu
-
skajlerko
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
pretaktovanie gpu
ahojte. tak chcem pretaktovať grafickú kartu. presný typ nvidia geforce výrobca gigabyte 9600 GT, 512 mb, gddr3. chladič je od výroby pasívny. niečo som už sám špekuloval a to približne takto: stiahol som rivatuner a niečo som tam taktol len neviem či je to správne... dodávam do prílohy screenshot
Pokial ma grafika pasivne chladenie určite z dovodu vysokeho rizika nenavratneho poškodenia karty by somsa do pretaktovania nepušťal..Pokial je ten chladič dobre dimenzovaný a dostatočne tak v poriadku je tam istá možnosť žeby si tej karte mohol zdvihnúť takty o par % ale ono to o tých pár percent nepomože moc tak max by som siel o tych 5% ale viacej nie..na tvojom mieste by som s pasivom neriskoval a pokial už chceš tak veľmi si tu kartu pretaktovať tak neviem ako si zdatny v modingu grafickych kariet ale vymenil by som jej chaldenie za nejaky slušnejší aktív napriklad accelero s tromi ventilatormi a potom by sa už dalo vravieť aj o pretaktovaní. no mam dojem ze ak dobre som zahliadol tak s rivatunerom si enhybal mas to astavene na default hodnoty cize tvoja karta je uz pravdepodobne od vyroby taktnuta..
ako to viem?
TAk napriklad skoč sa kuknuť na web www.alza.sk a tam najdeš dva druhy geforce 9600 GT.Tu štandardnu verziu ktorá má takty:
GPU:650 Mhz
Shader processor:1650 Mhz
Memmory:1800 Mhz
kdežto pretaktovaná verzia karty má takty:
GPU:720 Mhz
Shader processor:1800 Mhz
Memmory:2000 Mhz
ja osobne by som už vyššie nešiel i ked ešte nejake rezervy tam možno ostali bo som čítal že tí čo natrafili na dobrý kúsok to vytiahli s GPU az na 800 Mhz ale mne osobne sa to nepodarilo maximalne 750 som z toho dostal..takze porzmyslaj ci sa ti to oplati bez aktivneho chladenia
ako to viem?
TAk napriklad skoč sa kuknuť na web www.alza.sk a tam najdeš dva druhy geforce 9600 GT.Tu štandardnu verziu ktorá má takty:
GPU:650 Mhz
Shader processor:1650 Mhz
Memmory:1800 Mhz
kdežto pretaktovaná verzia karty má takty:
GPU:720 Mhz
Shader processor:1800 Mhz
Memmory:2000 Mhz
ja osobne by som už vyššie nešiel i ked ešte nejake rezervy tam možno ostali bo som čítal že tí čo natrafili na dobrý kúsok to vytiahli s GPU az na 800 Mhz ale mne osobne sa to nepodarilo maximalne 750 som z toho dostal..takze porzmyslaj ci sa ti to oplati bez aktivneho chladenia