Pretaktovanie GTS 250 1Gb
n amonitorovanie frekvencii,otacok ventilatora,teplot pouzi riva tuner ten taketo veci hravo zvladne zapisovat do suboru neviem presne kde sa to tam natavuje ale hladaj niečo ako funkciu logging alebo Log to..
a k tym nastaveniam ja oosbne by som testoval va najvyssom moznom rozliseni alebo aspon v takom v akom hravas hry..a ja by som zapol aj AA aj AF(AA=antialiasing AF%anizotorpne filtrovanie) na max proste nech čo najviac zaťažíš kartu aby bola otestovaná tá stabilita a 100%tnu stabilitu si zapmútaj že nikdy neotestuješ bez najvyššieho možneho zaťaženia testovanej karty
a k tym nastaveniam ja oosbne by som testoval va najvyssom moznom rozliseni alebo aspon v takom v akom hravas hry..a ja by som zapol aj AA aj AF(AA=antialiasing AF%anizotorpne filtrovanie) na max proste nech čo najviac zaťažíš kartu aby bola otestovaná tá stabilita a 100%tnu stabilitu si zapmútaj že nikdy neotestuješ bez najvyššieho možneho zaťaženia testovanej karty
hmm na realtimove sledovanie teploty GK jedine ma napada softver dodavany ku tvojej grafike ak taky na tvoju kartu vydali..ak nie tak potom neviem...proste niečo na štýl gamer OSD od asusu ale..vazne neviem potom este určite existuju nejake alternativy len neviem ako sa tie programy volaju..sak popripade skus uja google..
skusil yb som napisat ze co mi to vyhodi:real time thermal sensor..alebo nieco take
skusil yb som napisat ze co mi to vyhodi:real time thermal sensor..alebo nieco take
ok dobre dik
//autoeditácia príspevku (17 Máj 2010, 14:56)
Prosim vas mam problem poradte mi.
Je mozne ze ta moja grafika v zaklade co je core 765 mem 1100 a shadery 1912 a FullHD rozlisenie som to dal v occt programe test na grafiku a tam mi behali artefakty po obrazovke? To je normalne? Asi tazko!
Ta grafa mala max 81 stupnov mohla sa pripiect.
A ak by sa pripiekla tak su nasledky trvale? Ze budu tie artefakty skakat furt?
Dakujem
//autoeditácia príspevku (17 Máj 2010, 14:56)
Prosim vas mam problem poradte mi.
Je mozne ze ta moja grafika v zaklade co je core 765 mem 1100 a shadery 1912 a FullHD rozlisenie som to dal v occt programe test na grafiku a tam mi behali artefakty po obrazovke? To je normalne? Asi tazko!
Ta grafa mala max 81 stupnov mohla sa pripiect.
A ak by sa pripiekla tak su nasledky trvale? Ze budu tie artefakty skakat furt?
Dakujem
Re: Pretaktovanie GTS 250 1Gb
pokial bola grafika taktovana tak hodit na nizzsie takty a odsledovat ci hadze artefakty pripadne zvolit ine chladenie pripadne lepsie odvetrat skrinu,81 stupnov je na zaklade dosť vela takže pokial to orbi v zaklade tak volit ine chladenie grafiky a bude to ok
Nie nie v idle ma grafa 39 a v burne 81
A tie hodnoty grafa je nastav na 765 na core ale na grafe ukazuje 771 vadi?
A bola taktovana vyrobcom na to hodnotu 765 na core.
Nevies Do akej max. teploty s touto grafou by som mal ist.
A tie hodnoty grafa je nastav na 765 na core ale na grafe ukazuje 771 vadi?
A bola taktovana vyrobcom na to hodnotu 765 na core.
Nevies Do akej max. teploty s touto grafou by som mal ist.
-
vikko78
Medium Professional
Neviem do akej teploty môže ísť tvoja grafa, ale som osobne svoju grafu taktoval pomocou rivatuneru, kde som si nastavil aj riadenie otáčok fanu na grafe pomocou tohto programu + som si dal túto (viď screen) miniaplikáciu....a už som len pomaly dvíhal a testoval v 3D mark vantage a potom počas hrania, kde som si občas hodil hru na lištu...na mojej grafe som sa dostal na tieto hodnoty, ktoré su stabilné a pri hre sa na viac ako 70 stupňov nedostanem ani počas 3-hodinoveho drtenia....
A poradil by si mi ze kde si mam nastavit tie otacky ventilatora podla teploty?
Lebo mne sa vetrak troch rostoci az pri dosiahnuti 75 stupnov
Lebo mne sa vetrak troch rostoci az pri dosiahnuti 75 stupnov
-
vikko78
Medium Professional
robil som to podla tohto návodu...
Prosim vas neviete kde sa da zdvihnut napatie pre graficky procesor?
Da sa to vôbec? Ak ano ake je max. odporucane napetie pre cpu na grafe?
//autoeditácia príspevku (25 Máj 2010, 16:12)
Este by som sa chcel spytat ze ako zistim chyby grafiky pri taktovani lebo v OCCT mi pise kopu chyb aj ich sem tam zbadam.
Ale ked zapnem furmark tak tam nevidim ziadne chyby proste sa len to koliesko kruti a hotovo ziadne artefakty.
//autoeditácia príspevku (14 Jan 2011, 21:17)
Akym programom taktujete Nvidia grafiku? Lebo rivatuner ma uz volako prestava bavit.
Da sa to vôbec? Ak ano ake je max. odporucane napetie pre cpu na grafe?
//autoeditácia príspevku (25 Máj 2010, 16:12)
Este by som sa chcel spytat ze ako zistim chyby grafiky pri taktovani lebo v OCCT mi pise kopu chyb aj ich sem tam zbadam.
Ale ked zapnem furmark tak tam nevidim ziadne chyby proste sa len to koliesko kruti a hotovo ziadne artefakty.
//autoeditácia príspevku (14 Jan 2011, 21:17)
Akym programom taktujete Nvidia grafiku? Lebo rivatuner ma uz volako prestava bavit.