Pretaktovanie pamati na A8R MVP
Pretaktovanie pamati na A8R MVP
Zdravim vsekych, uz asi tyzden sa tu trapim s jednou vecou. Mam Opteron 175 osadený na doske Asus A8R MVP a pamatami 2x 1GB Corsair XMS 3200C. Dostal som sa najskor k max hodnotam CPU, kedze aj po zvyseni voltaze mi to pri prime vzdy vytuhne. Tak som sa rozhodol, ze este najdeme hranice pre pamate. Pri takte 500MHz a casovani 3-3-3-8 v memteste bez chyby. Mam moznost nastavit takt pamati bud volbou Limit a zadat niektoru zo standardnych hodnot, max 250, co zodpoveda taktu pamati 500MHz. Alebo volbou Auto. Tuto volbu chapem tak, ze pokial dam FSB napr. na 260, takt pamati bude v pomere 1:1 k FSB. No namiesto toho mi tam hodi po restarte volbu Limit a hodnotu 133, teda 266MHz pre pamate. Bez akejkolvek hlasky o zlyhani OC. Tie pamate maju aj naviac, preto ma stve, ze bud som ja uplne hlupy, ze to neviem nastavit alebo ta doska to jednoducho nepovoluje. Ta druha moznost by ma viac potesila 
Command rate mam nastavene na hodnote 2T. S casovanim som zatial nic nerobil, takze je dane vyrobcom 3-3-3-8-2T. Nerozumiem vsak tomu FSB s hodnotou 400. Ak to tak nastavim, pamate pojdu v pripade 1:1 na 400, ale ja potrebujem dosiahnut hodnoty nad 500, teda mat tu moznost. A fsb nad 500 nie je nejak moc na takuto dosku? Ako skusit to mozem, len to nechcem nejak dodrbkat. 
p.s.: Dakujem za objasnenie volby auto.
p.s.: Dakujem za objasnenie volby auto.
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
FSB 250 ked uz, 500 to by bol slusny kusok
Pozri tu http://tomase.org/a64/ ako je to s tou delickou, nechce sa mi pisat dvakrat to iste