Prezidentské voľby 2014

Diskusie na politické témy...

Koho budete voliť za prezidenta v druhom kole?

Hlasovanie ukončené 30 mar 2014, 16:03

Andrej Kiska
177
78%
Robert Fico
12
5%
Nepôjdem voliť aleb dám neplatný hlas
38
17%

Celkom hlasov: 227

javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Prezidentské voľby 2014

Príspevok od používateľa javatar »

hughito napísal:Heh, a zase sme sa dostali k pravde. Tu je vidieť, aké obmedzenia má "aktívny politik" v parlamentnej demokracii. Musí klamať, zavádzať, fabulovať, musí byť populista. Inak nemá šancu (a to som vymenoval tie "menšie" vady a deformácie). Toto je dobrý spôsob organizácie spoločnosti? :)
To je vada demokracie vseobecne. Kto chce zastupovat tak aby bol zvoleny tak musi byt popularny, odbornost nie je podmienkou.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

butthead: Zasa si našiel v mojom príspevku niečo, čo tam nie je? To im nemohli napísať rešpektujúc elementárnu slušnosť? To, že prezidentskí kandidáti sú v mnohých prípadoch zhovadilci a politici, ktorí majú kde-čo na rováši neznamená, že sa musel autor e-mailu znížiť na ich úroveň...Lebo takto mi to príde, že ten mail napísal schválne ako buran, aby náhodou pozvanie neprijali.

Solo_Kamen: Pre teba platí to isté, čo som napísal buttheadovi. Nikde som nespomínal a ani nenaznačil, že by im mal podlizovať a taktiež som nikde ani slovkom nespomenul diakritiku. Perál ducha je na hojkovi viac ako dosť (a priznám, že niektoré z nich som vyplodil aj ja), netreba tu ešte "generic drístalkov", ktorí svoje postoje voči verejnosti a dianiu prispôsobujú tak, aby im to spadalo do marketingu (viď Procházka a jeho reakcia na ten incident s náckami)...

//aká chuť hádať sa? No ako som mal na to, čo si napísal, zareagovať? V čom som klamal a čo bolo z mojej strany nesprávne?
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

Zase mas chut sa hadat :) Pritom to ani nemusela byt reakcia na tvoj prispevok, ale aj na tie komentare v tom linku.

Osusky sa vzdal kandidatury
http://www.sme.sk/c/7083621/osusky-sa-v ... atury.html
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

seth82 napísal:
Solo_Kamen: Pre teba platí to isté, čo som napísal buttheadovi. Nikde som nespomínal a ani nenaznačil, že by im mal podlizovať a taktiež som nikde ani slovkom nespomenul diakritiku. Perál ducha je na hojkovi viac ako dosť (a priznám, že niektoré z nich som vyplodil aj ja), netreba tu ešte "generic drístalkov", ktorí svoje postoje voči verejnosti a dianiu prispôsobujú tak, aby im to spadalo do marketingu (viď Procházka a jeho reakcia na ten incident s náckami)...
Nebol som si presne istý, čo myslíš tým, že to písal sedliak, to s tou diakritikou bola len technická poznámka. Ako by si si teda predstavoval pozvánku politka do diskusie v tzv. "alternatívnom médiu"? Jedno-dve slová by som s toho mailu vynechal ale inak sa mi zdá byť v poriadku.

Každý sem-tam vyplodí niečo, pri čom si o pol roka trieska dlaňou o čelo, bolo by ale zaujimavé sledovat ako by tu diskutujúci týchto "generic dristalkov" odpalovali.
Výber je aj tak dosť široký, takže vzhladom k jeho podpore to nie je nič hrozné. Nič proti Osuskému.
Laster
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Laster »

Pre mňa správne rozhodnutie, zhodnotil svoje reálne šance a radšej odstúpil. Mohli by pokračovať aj ďalší a podporiť niekoho z kandidátov, ktorí majú reálnu šancu poraziť Fica.

//Aspoň sa už nemusím rozhodovať medzi dvoma kandidátmi.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

Ficobalka v kosi, Knazko na hrad nech je sranda, uz len preto ze chcel mamu zamlada pretiahnut :D
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Solo_Kamen: Predstavoval by som si ju normálne, slušne a nie takýmto odmeraným, priam až hrubým tónom. Hádam nečakáš, že tu napíšem jej novú verziu :) Myslím, že veľmi dobre chápeš, o čo mi ide, určite je možné napísať to X spôsobmi a toto bol jeden z tých, ktoré považujem za nevhodné...Nemusel sa znížiť na ich úroveň a pôsobiť tak útočne.

//ináč od SAS zaujímavý krok, zhodnotili to triezvo, za čo majú veľké plus...Uvažujem, či niečo také dokáže aj niektorý z iných z X "pravicových" kandidátov, ktorí vedia, že nemajú šancu na úspech...
Solo_Kamen
King
King

seth82 napísal:Solo_Kamen: Predstavoval by som si ju normálne, slušne a nie takýmto odmeraným, priam až hrubým tónom. Hádam nečakáš, že tu napíšem jej novú verziu :) Myslím, že veľmi dobre chápeš, o čo mi ide, určite je možné napísať to X spôsobmi a toto bol jeden z tých, ktoré považujem za nevhodné...Nemusel sa znížiť na ich úroveň a pôsobiť tak útočne.
Dobre, tak skúsim inak, ktorá časť sa ti zdá byť útočná? Nechcem od teba nijakú novú verziu, načo by mi bola... Len stále neviem, čo sa ti na tom konkrétne nezdá a tým pádom sa do toho nedá opriet nijakým argumentom..
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

"Uvedomujem si, ze je to pre Slovensko nestandardny format, ale Vy si uvedomte, ze doba, kde ste na volicov cez media iba vychrlili plane sluby, je prec." - toto je relevantné pre koho? Prečo hneď píše o nejakej dobe a chrlení sľubov, keď je nám všetkým jasné, že tá doba stále neskončila? Pozrite sa na prieskumy pred voľbami. Netuším, kde na toto daná osoba prišla.

"Obcan ma pravo vediet kto ste a co planujete, pred tym, nez pristupi k volebnej urne." - toto občan môže zistiť, kedy len chce. Otázne je, prečo si autor e-mailu myslí, alebo verí, že mu práve v jeho diskusnej relácii títo kandidáti prezradia viac, ako prezradili doteraz. Ak by chceli, určite by to už tak urobili. A ak nechcú, slovných kľučiek a možností, ako sa odpovediam vyhnúť, majú myslím dosť.

"Jedine dobre informovany obcan dokaze urobit fundovane rozhodnutie." - jeho relácia zaručuje dobrú alebo lepšiu informovanosť? Načo tie silné slová? Opäť platí to, čo som napísal v druhom odstavci.

"Pokial si myslite, ze obcan nema pravo sa Vas na nic spytat, alebo sa konfrontacie bojite, povazujte tento email za bezpredmetny." - prečo ten pasívne-agresívny útok? Bol naozaj nutný? Ja síce ani jedného z týchto kandidátov nijako nevzývam, ale myslím si, že ani jeden z nich s autorom e-mailu húsky nepásol. To sa nedalo bez tohto provokačne ladeného dodatku? Veď vyznieva ako nejaký chuligán na futbale, ktorý kohosi vyzýva do bitky a ak oponent nechce, tak ho hneď častuje zbabelosťou. Existujú aj iné dôvody, prečo sa mu môžu kandidáti na jeho reláciu vykašľať, alebo snáď nie?

Stačí takéto vysvetlenie?
Solo_Kamen
King
King

seth82 napísal:"Uvedomujem si, ze je to pre Slovensko nestandardny format, ale Vy si uvedomte, ze doba, kde ste na volicov cez media iba vychrlili plane sluby, je prec." - toto je relevantné pre koho? Prečo hneď píše o nejakej dobe a chrlení sľubov, keď je nám všetkým jasné, že tá doba stále neskončila? Pozrite sa na prieskumy pred voľbami. Netuším, kde na toto daná osoba prišla.
Toto je relevantné pre 80% ľudí, ktorí v politike naslubujú modré z neba (toto nie je reklama) a potom idú kam vietor, tam plášt. Máš ale pravdu, táto doba sa neskončila a neskončí, kým sa ludia neuvedomia, čo je počas nasledujúcich 10 rokov utópia.
seth82 napísal: "Obcan ma pravo vediet kto ste a co planujete, pred tym, nez pristupi k volebnej urne." - toto občan môže zistiť, kedy len chce. Otázne je, prečo si autor e-mailu myslí, alebo verí, že mu práve v jeho diskusnej relácii títo kandidáti prezradia viac, ako prezradili doteraz. Ak by chceli, určite by to už tak urobili. A ak nechcú, slovných kľučiek a možností, ako sa odpovediam vyhnúť, majú myslím dosť.
Občan sa v tej relácii môže kandidáta opýtať čokoľvek, kandidát nebude chránený tímom ľudí, ktorí budú vyberať tie správne otázky. Ak budú klučkovať, je to pre voliča jasný signál, že je niečo zle.
seth82 napísal: "Jedine dobre informovany obcan dokaze urobit fundovane rozhodnutie." - jeho relácia zaručuje dobrú alebo lepšiu informovanosť? Načo tie silné slová? Opäť platí to, čo som napísal v druhom odstavci.
Dobrú neviem, ale lepšiu určite. Priestor tam dostane každý, či už šíri bludy alebo hovorí pravdu alebo chce priniest nejaký nový poznatok. Je na ľudoch aby si s toho, čo počujú vytvorili názor.
seth82 napísal: "Pokial si myslite, ze obcan nema pravo sa Vas na nic spytat, alebo sa konfrontacie bojite, povazujte tento email za bezpredmetny." - prečo ten pasívne-agresívny útok? Bol naozaj nutný? Ja síce ani jedného z týchto kandidátov nijako nevzývam, ale myslím si, že ani jeden z nich s autorom e-mailu húsky nepásol. To sa nedalo bez tohto provokačne ladeného dodatku? Veď vyznieva ako nejaký chuligán na futbale, ktorý kohosi vyzýva do bitky a ak oponent nechce, tak ho hneď častuje zbabelosťou. Existujú aj iné dôvody, prečo sa mu môžu kandidáti na jeho reláciu vykašľať, alebo snáď nie?
A môže sa bežný občan, ktorý s ním nebýva na jednej ulici niečo opýtať bez toho aby prešiel cenzúrou? Podla mna to je normálne oznámenie, podané možno tvrdším tónom ale odráža realitu. Existujú aj iné dôvody na to aby sa na reláciu vykašlali, napríklad to, že daný kandidát je presvedčený, že jemu je nejaké jedno percento voličov ukradnuté, nakolko Len On má už hlasov aj tak viac než dosť.

EDIT: Aj keď musím uznať, že tam mohlo byť keď tak dopísané "alebo sa z iných dôvodov nemôžete alebo nechcete zúčastniť relácie", len tak pre poriadok.
seth82 napísal: Stačí takéto vysvetlenie?
Ale samozrejme, že áno :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Solo_Kamen napísal:Toto je relevantné pre 80% ľudí, ktorí v politike naslubujú modré z neba (toto nie je reklama) a potom idú kam vietor, tam plášt. Máš ale pravdu, táto doba sa neskončila a neskončí, kým sa ludia neuvedomia, čo je počas nasledujúcich 10 rokov utópia.
- tak vidíš. Zbytočne to autor e-mailu naaranžoval tak, ako to naaranžoval. Doba stále trvá. Ale niektorí z tých kandidátov v politike neboli, tak o čo mu ide? Napríklad Fischer, Kiska, Martinčko, Melník, Šimko...
Solo_Kamen napísal:Občan sa v tej relácii môže kandidáta opýtať čokoľvek, kandidát nebude chránený tímom ľudí, ktorí budú vyberať tie správne otázky. Ak budú klučkovať, je to pre voliča jasný signál, že je niečo zle.
To, že sa občan spýta, neznamená, že mu na to kandidát odpovie, alebo odpovie priamo. A dokonca nemusí ani kľučkovať, stačí trochu rétoriky. Takže ešte stále neviem, prečo si autor toho mailu myslí, že práve v jeho relácii bude niečo iné.
Solo_Kamen napísal:Dobrú neviem, ale lepšiu určite.
Nesúhlasím. Viď druhý odstavec - ak kandidát nechce na niečo odpovedať alebo nechce niečo vyzradiť, jednoducho to nepovie a basta, alebo to obíde.
Solo_Kamen napísal:A môže sa bežný občan, ktorý s ním nebýva na jednej ulici niečo opýtať bez toho aby prešiel cenzúrou? Podla mna to je normálne oznámenie, podané možno tvrdším tónom ale odráža realitu.
- ako som už písal, tak aj po tretíkrát - spýtať sa ho môže, to ale neznamená, že mu na to kandidát odpovie alebo odpovie tak, ako to občan chce. A ani nejaký slobodný vysielač tomu nie je zárukou. A čo sa týka tej reality - presne na toto som reagoval :) Prečo sa musel znížiť tou "tvrdosťou" a pasívne-agresívne ladenou pozvánkou na oblbovákov z radu kandidátov? Ak sa neprofesionálne správajú oni, neznamená to, že sa musí tak správať aj on...A dôvodov na vykašľanie sa na reláciu môže byť celé hafo, určite nie iba jeden alebo dva...

Mám pocit, že práve kvôli forme toho mailu mu tam nik nepríde a ak áno, tak takí, ktorí nemajú žiadnu reálnu šancu uspieť...
Solo_Kamen
King
King

seth82 napísal:...niektorí z tých kandidátov v politike neboli, tak o čo mu ide? Napríklad Fischer, Kiska, Martinčko, Melník, Šimko...
Aj u nich je predpoklad planých slubov... v diskusii by sa ukázali ich nedostatky, ak sú (bodaj by neboli)
seth82 napísal:To, že sa občan spýta, neznamená, že mu na to kandidát odpovie, alebo odpovie priamo. A dokonca nemusí ani kľučkovať, stačí trochu rétoriky. Takže ešte stále neviem, prečo si autor toho mailu myslí, že práve v jeho relácii bude niečo iné.
Ako už som písal, ak sa bude daný človek vykrúcat alebo neodpovie, je to signál, že je niečo zle. Aj keď lepšie beriem vetu typu "urobím, čo bude v mojich silách" ako "toto určite urobím", a potom to nevyjde. Každého vec, ako sa k tomu postaví
seth82 napísal:Nesúhlasím. Viď druhý odstavec - ak kandidát nechce na niečo odpovedať alebo nechce niečo vyzradiť, jednoducho to nepovie a basta, alebo to obíde.
To je informácia o tom, že tento človek na to nechce odpovedať alebo niečo vyzradiť... tým pádom ma to nepriamo informuje. A že sú ludia, ktorí po flaške coca-coly nepriamo informovali viac než dosť.
seth82 napísal: - ako som už písal, tak aj po tretíkrát - spýtať sa ho môže, to ale neznamená, že mu na to kandidát odpovie alebo odpovie tak, ako to občan chce. A ani nejaký slobodný vysielač tomu nie je zárukou.
Je to záruka informačného priestoru, to mi stačí...
seth82 napísal:A čo sa týka tej reality - presne na toto som reagoval :) Prečo sa musel znížiť tou "tvrdosťou" a pasívne-agresívne ladenou pozvánkou na oblbovákov z radu kandidátov? Ak sa neprofesionálne správajú oni, neznamená to, že sa musí tak správať aj on...A dôvodov na vykašľanie sa na reláciu môže byť celé hafo, určite nie iba jeden alebo dva...
To že majú od profesionálov ešte stále daleko je známy fakt, aj keď už nastali velké zlepšenia... podla jednej z prvých relácii tohto rádia, ktoré som si vypočull z arch=ivu pred týždnom O tomto by sa ale dalo polemizovat v inej téme... Ak by to bolo profesionálne komerčné rádio, takby bola tvoja poznámka na mieste... toto je ale skupina nepokojných občanov, takže podla mna je treba sa na to aj tak pozerať. To ako sa na to budú pozerať kandidáti je len ich vec a ja ani nehodlám volit podla toho, kto tam pôjde a kto nie.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Vy si uvedomte, ze doba, kde ste na volicov cez media iba vychrlili plane sluby, je prec. - tak sme sa zhodli, že tá doba ešte nie je ani zďaleka preč a rád by som vedel, ako chce teda ošetriť to chrlenie sľubov, pretože tí, ktorých som spomínal, žiadne v minulosti chrliť nemohli :)
Solo_Kamen napísal:Ako už som písal, ak sa bude daný človek vykrúcat alebo neodpovie, je to signál, že je niečo zle. Aj keď lepšie beriem vetu typu "urobím, čo bude v mojich silách" ako "toto určite urobím", a potom to nevyjde. Každého vec, ako sa k tomu postaví
- myslím, že oni z toho dokážu vykľučkovať aj bez toho, aby sa vykrúcali alebo kľučkovali...Prípadne použijú to, čo si spomenul a je to zasa v "pate"...
Solo_Kamen napísal:Je to záruka informačného priestoru, to mi stačí...
- záruku informačného priestoru môžeme mať na hociktorom blogu...

Nuž, takže sme sa dopracovali napokon k tomu, že to nie sú profesionáli, iba skupinka nespokojných občanov...To som chcel počuť a s týmto môžem iba súhlasiť :3 A práve preto si myslím, že na tú ich "diskusiu" pristúpi iba málokto (ak vôbec niekto)...Ale nechám sa prekvapiť.
Solo_Kamen
King
King

seth82
myslím, že oni z toho dokážu vykľučkovať aj bez toho, aby sa vykrúcali alebo kľučkovali...Prípadne použijú to, čo si spomenul a je to zasa v "pate"...
Počkaj, dokážem urobit A bez toho aby som robil A ? :D Politici často dokážu robit to čo nerobia, takže to beriem, v poriadku. Toto si popísal úplne presne :smt059 . A ked to urobia, tak by im to občania mali spočítat ale... možno niekedy v budúcnosti.
seth82 napísal:záruku informačného priestoru môžeme mať na hociktorom blogu...
To je pravda, ale toto už presiahlo rozmery hociktorého blogu. Ale to je zase na samostatnú tému.
seth82 napísal: Nuž, takže sme sa dopracovali napokon k tomu, že to nie sú profesionáli, iba skupinka nespokojných občanov...To som chcel počuť a s týmto môžem iba súhlasiť :3 A práve preto si myslím, že na tú ich "diskusiu" pristúpi iba málokto (ak vôbec niekto)...Ale nechám sa prekvapiť.
Nič iné som celú dobu netvrdil, aj keby som bol rád, keby to robili profesionáli. Chcel by som ešte rozobrat tie uvodzovky okolo slova diskusia ale nechajme to tak, lebo budeme úplne mimo témy už :)
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

Jedna vec, co nechapem: takmer vsetci na fore sa zhoduju a navzajom utvrdzuju v tom, ze zial to vyhra urcite Fico. ..lebo verejne prieskumy... Nechapem, ze 24% zucastnenych na tejto ankete vobec nejde volit a akosi sa nad tym nikto nepozastavuje. Ale ze Fico ma okolo 30-40% vo verejnych prieskumoch - to beru vsetci ako nemenny fakt. Ale vysledok sa da ovplyvnit!!!! Volajte na volby vsetkych opravnenych, co maju ruky a nohy, nech idu volit!! Ja uz niekolko rokov nezijem na SVK a zial sa zo zahranicia prezident volit neda.. Takze velky apel na vas vsetkych: Chodte volit a prehovorte aj svojich kamaratov a znamych, nech nehadzu flintu do zivota!!! Najneskor v 2. kole volieb!!! Vazme si aku-taku demokraciu na Slovensku (ze volby nie su uplne manipulovane ako v Rusku napr.) a plnme si svoju obciansku povinnost!
Kebyze aj zvolia Fica, aspon si mozem povedat: chcela ho vacsina Slovakov a nie: tych, co Fico zmanipuloval, mu boli hodit hlas a zvysok Slovenska sedel doma so zvesenou hlavou, resp. pri pive.
howk
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Podla mna valna vacsina ludi co je uz rozhodnuta ist nevolit svoje rozhodnutie nezmeni.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Ľudia si ho zaslúžia, to už bude vyzerať Fico ako prezident, Kaliňák predseda vlády, Harabin predseda najvyššieho súdu, generálny prokurátor Ficov spolužiak Čižnár, predsedkyňa ústavného súdu tiež Ficov človek. Ja už ozaj neviem ako bude vyzerať táto krajina o 10 rokov s takýmito ľuďmi ale nech to bude akokoľvek, ľudia si to zaslúžia! Čo chcú dostanú.

To už toto ozaj bude vyzerať ako pred rokom 1989, už len zakomponovať vedúcu úlohu Smeru do ústavy, kádre všade sú už teraz skoro všade dosadené čo a ako bude chcieť Fico tak bude a hotovo.

Toto tu už bude Ficovo kráľovstvo.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

kathleen tých 24 percent môžu byť ľudia ktorý ešte nemajú 18 takže nemôžu voliť. :)
X-Faktor
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa X-Faktor »

Róberta Fica by som určite nevolil, pretože pre Slovensko aj tak nič poriadne nespravil, aj tak stále naďalej dávame z našich daní všetko pre našich ro. spoluobčanov, ktorí to len zbytočne zneužívajú, a Fico nemá intuíciu s týmito zbytočnými únikmi peňazí zo štátnej kasy nič robiť!!!
Radšej odporúčam voliť nejakého nezávislého kandidáta, ktorý nie je žiadny podvodník a rozkrádač tohto štátu ako mnohí dlhoročný politici v našej vláde!!!
Môj názor na vhodného kandidáta: Andrej Kiska :)

//autoeditácia príspevku (30 Jan 2014, 1:46)
Nech tí dlhoroční politici idú už preč z vlády, pretože už dosť okradli, sprivatizovali tento štát, jednoducho už dosť sa nabalili, robia len jeden podvod na druhý, a aj tak sa v poslednom čase všetci len hádajú!!!
Najlepšie by bolo vidieť v politike aj nejaké nové tváre :)
Môj hlas na správneho prezidenta: Andrej Kiska :plus: :) :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

vladenko007 napísal:kathleen tých 24 percent môžu byť ľudia ktorý ešte nemajú 18 takže nemôžu voliť. :)
ehm, pekna sprostost...
Napísať odpoveď