Prezidentské voľby 2016 v USA

Diskusie na politické témy...

Vasa volba?

Hlasovanie ukončené 09 nov 2016, 16:45

Clinton
9
24%
Trump
20
54%
other candidate
8
22%

Celkom hlasov: 37

-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Prezidentské voľby 2016 v USA

Príspevok od používateľa -AA- »

Správne, každý vie že lživé a zomierajúce médiá ako CNN sa ani nepokúšajú o náznak objektivity. Našťastie internet zničil ich monopol na informácie a robí ich čoraz viac irelevantnými.

http://nypost.com/2016/11/21/donald-tru ... ing-squad/
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Nadávať na média a hovoriť že nikto nemal presné čísla a následne prehlásiť že išlo o najväčšiu účasť je prinajmenšom úsmevné.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

K módnemu užívaniu termínu "politická korektnosť."

https://www.respekt.cz/denni-menu/polit ... -ci-urazka

//autoeditácia príspevku (23 Jan 2017, 18:27)
Sympatický odkaz Trumpovi od Sandersa.

https://www.facebook.com/senatorsanders ... 686547908/
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

rebuss
Star
Star

Príspevok od používateľa rebuss »

Koľko asi dostali zaplatené? hm.. Ale tam bude hlavný problém to, že ešte neobdržali kultúrne obohatenie alebo celkovú predstavu o dôsledkoch čo také nasledovanie "Veľkého Boha" v skutočnosti pre ženy znamená.
hughito
Redeemer
Redeemer

A kde tam kričia ženy? Kričí to jedna. To je jedna vec. Druhá vec je, že fráza Allahu Akbar je pre muslimský kultúrny rámec niečo úplne normálne. Aj na SK používame slovo "boh" (ďakujem bohu, panebože atď.) v rôznych významoch. Teda nie je to niečo agresívne, alebo automaticky spojené s nejakým negatívnym posolstvom. Už som tu k tomu dávnejšie čosi posielal.

Z tvojej logiky však vyplýva, že jedna žena kričiaca Allahu Akbar diskredituje posolstvo videa, na ktorom sa za isté myšlienky postavilo v uliciach státisícíce ľudí. Dobre. :D
rebuss
Star
Star

V prvom rade ak niekto vykrikuje tú dvojslovnú hračku v arabštine v štáte, kde nie je hlavným náboženstvom islam, tak sú dve prípady:
- ide o provokáciu
- daný vykrikujúci spolu s pristojacimi sa stotožňujú, resp. podporujú myšlienku islamu aj napriek tomu, že vedia, že to je pravá príčina prečo sa majú tak dobre, prečo si môžu výjsť aj večer von v pohode atď.. A to, že nejaká menšina si vysvetľuje islam po svojom a neaplikuje všetky "prikázania" do praxe je úplne irelevantné.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja sa toho nezastávam, osobne by som nič také určite nevykrikoval, ale sú tu dve veci:

je to nejaký marginálny protest, z ktorého, opakujem, len jedna žena to kričala a AA robil závery platné pomaly na celú zemeguľu

daná osoba je zrejme muslimského vyznania a išlo o jej prejav/protest voči Trumpovi a jeho výrokom a politike, čo je pochopiteľné. Zbytok jej len poskytol túto platformu. Zaujímala by ma ale skôr to, z čoho vychádzaš, keď píšeš o "menšine," ktorá si vysvetľuje islam po svojom a neaplikuje všetky prikázania? Pravda je opačná - to tvoj výklad je marginálny a navyše, úplne v duchu predstaviteľov islamského štátu a pod. fundametalistov. Otázka na záver - kresťania aplikujú všetky prikázania?
rebuss
Star
Star

Už je to dosť OT, ale aspoň stručne. Rozdeľovanie moslimov na džihádistov, salafistov, sunnitov apod je len chabý pokus sekularistov o záchranu nejakej myšlienky, ktorá tam ani nikdy nebola. Vychádza to akurát z myšlienky pedofilného a zvráteného človeka. Nič viac, nič menej.

Nemá význam sa baviť a už vôbec nie zastávať sa nejakej myšlienky islamu. Vždy to bude len ideológia útlaku (hlavne voči ženám) a tí ktorí sa rozhodnú ten islam vyložiť po svojom, tak za to budú trestaný, ako aj sú. Preto je už deťom v ranom veku vtĺkané do hláv, že keď opustia islam, tak im hrozí tresť smrti.
hughito
Redeemer
Redeemer

Takto radikálne by sa dalo vykladať aj kresťanstvo aj iné náboženstvá. Pravdou je, že islamizmus je problém a ja takisto určite nemám záujem na šírení takýchto myšlienok v mojej blízkosti. Ale nie každého muslimam možno zaradiť do tejto skupiny a teda to nemôže byť ani dôvod na automatické odmietanie celého kolektívu ľudí, teda presnejšie napr. utečencov, ktorí sú v núdzi, žiadajú pomoc a utekajú práve pred prejavmi politického islamu, resp. rôznymi jeho bigotnými výkladmi. Koniec OT.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

rebuss napísal:Už je to dosť OT, ale aspoň stručne. Rozdeľovanie moslimov na džihádistov, salafistov, sunnitov apod je len chabý pokus sekularistov o záchranu nejakej myšlienky, ktorá tam ani nikdy nebola. Vychádza to akurát z myšlienky pedofilného a zvráteného človeka. Nič viac, nič menej.

Nemá význam sa baviť a už vôbec nie zastávať sa nejakej myšlienky islamu. Vždy to bude len ideológia útlaku (hlavne voči ženám) a tí ktorí sa rozhodnú ten islam vyložiť po svojom, tak za to budú trestaný, ako aj sú. Preto je už deťom v ranom veku vtĺkané do hláv, že keď opustia islam, tak im hrozí tresť smrti.
to ti fakt neni sproste hazdat viac nez 1,5 miliardy veriacich do jedneho vreca na zaklade zopar krajin? si uvedomujes ze islam nie je iba syria a arabske spojene emiraty, ze?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

hughito napísal:jedna žena to kričala a AA robil závery platné pomaly na celú zemeguľu
Aké závery? Považoval som to za dobrú reprezentáciu progresívneho hnutia, o ktorom bol tvoj odkaz..
hughito napísal:daná osoba je zrejme muslimského vyznania
Moslimská feministika? To bude snáď ešte progresívnejšie ako rodovo-premenlivá identita alebo iné pálčivé problémy a témy novej ľavice.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

aky mas problem s moslimskou feministkou? zase predpokladas ze skoro miliarda moslimiek vyzera, sprava sa a ma rovnake nazory ako ta tvoja stereotypna predstava?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

mozno veri tej satirickej sprave, podla ktorej "sudski vedci zistili, ze zena je menej ako tava a tak sa s nou ma zaobchadzat"
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

jackb napísal:mozno veri tej satirickej sprave, podla ktorej "sudski vedci zistili, ze zena je menej ako tava a tak sa s nou ma zaobchadzat"
Cize podla teba su prava zien v Saudskej Arabii okej?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

neni to jedno ci je to podla neho alebo podla teba ok? ich krajina, ich zakony. my by sme sa mali starat do nasej krajiny a do nasich zakonov.

kolko zien zo saudskej arabie si sa uz pytal ako je spokojna s jej pravami?
eMPiko
Addict
Addict

aacid napísal:neni to jedno ci je to podla neho alebo podla teba ok? ich krajina, ich zakony. my by sme sa mali starat do nasej krajiny a do nasich zakonov
kolko zien zo saudskej arabie si sa uz pytal ako je spokojna s jej pravami?
Ano je to jedno, ale pytam sa na jeho nazor (lebo sme tu na diskusnom fore), lebo ma zaujalo ze sa mu to zda v tejto teme (politickej) ako dobry namet pre vtipy. Zda sa mi to ako zlahcovanie dost vaznej problematiky. Najma ked sa to zlahcovanie deje v kontexte diskusie o imigracii a kulturnych rozdieloch. Ja ich zakony menit nemienim, ale to neznamena ze ich nemozem hodnotit, napr. z hladiska nasej kultury.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

eMPiko napísal: Cize podla teba su prava zien v Saudskej Arabii okej?
to so nikdy nenapisal. ale "vyhlasenie vedcov" bolo publikovane na satirickom webe. tazke zena = dobytok je asi tak doveryhodna sprava ako cokolvek na AC247. je rovnaka pasca na nekritickych uzivatelov internetu.

obmedzovanie pohybu zien, ci ich pravo soferovat je skutocne proti zapadnemu vnimaniu sveta. lenze saudske zakony maju na cely moslimsky svet asi rovnaky dopad, ako rusky zakon dovolujuci domace nasilie na svet zapadny.
eMPiko
Addict
Addict

Inak no bol by si prekvapeny, ale zasa az tak daleko od pravdy take vyhlasenie nie je. Netvrdia to sice vedci, no viacere vyznamne nabozenske figury v SA uplne otvorene presadzuju taketo nazory. Napr. sucasny velky mufti vyhlasil fatwu na sobase dievcat od 10 rokov.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

aacid napísal:aky mas problem s moslimskou feministkou? zase predpokladas ze skoro miliarda moslimiek vyzera, sprava sa a ma rovnake nazory ako ta tvoja stereotypna predstava?
jackb napísal:mozno veri tej satirickej sprave, podla ktorej "sudski vedci zistili, ze zena je menej ako tava a tak sa s nou ma zaobchadzat"
Moslimské feministky skutočne nie sú moja "stereotypná predstava", len absurdné anomálie vznikajúce na západe v rámci tzv. progresivizmu.

Zas vás vaše emócie, pocity a dojmy zaviedli niekam inam, a hlavne mimo témy.. :roll:
Napísať odpoveď