Priatelka na mna nema cas

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Ragnarok1
Novice
Novice

Priatelka na mna nema cas

Príspevok od používateľa Ragnarok1 »

Zdravim Vas.. Mam taky problem s priatelkou, sme spolu uz okolo 9mesiacov, ja mam 23, ona ma 20. V nasom vztahu je vsetko super, ked sme spolu von, poviem Vam, ze so ziadnou mi nebolo lepsie :) ... Len problem je to, ze sme spolu malo :/ 1x za tyzden? 3-4hodiny? Na zaciatku vztahu sa to dalo, myslel som, ze po case budeme spolu castejsie, lebo ved samozrejme, ze nie vzdy sa da byt spolu tak casto, ako by sme chceli, clovek ma aj ine povinnosti a podobne, lenze z jej strany uz od zaciatku vztahu bolo stale nieco, kvoli comu sme nemohli byt castejsie. Niekedy sa ani 2tyzdne nevidime a dvakrat bolo uz aj take, ked sme neboli spolu 3tyzdne. Skusal som sa s nou o tom rozpravat, lenze to ma odbila len s tym, ze preco myslim nato, co bude, ze sa aspon na seba mozeme tesit a vysledok toho celeho bol, ze ked bude mat cas, tak sa mozme stretnut. Ked som to s nou riesil po nete, tak to sa len na mna nastvala a vypla sa. Fakt mam z toho pocit, ako keby vsetko bolo predomnou prednejsie a ja pridem na rad az na konci, ked uz nie je nic dolezitejsie. A ako bonus, ked som sa s nou o tom rozpraval vonku, tak mi povedala, ze polovicu leta nebude ani doma, takze to cloveka "potesi" dvojnasobne.. Ja si prosto myslim, ze ak clovek chce, tak si cas dokaze najst. Tiez som mal den pred VS skuskami a tak som nad tym rozmyslal, ze hoci sa mi treba ucit, ale keby mi napisala, ze ma chce vidiet, bezim za nou prvym busom. A preto by som chcel poprosit Vas neutralne zainteresovanych do problemu, aby ste sa k tomu nejako vyjadrili, co si o tom celom myslite, pripadne nejake rady? Rozmyslal som aj nad tym, ze sa jej vobec neozvem cez mobil, ziadne sms ani prezvonenie (aj ked mobil komunikacia u nas tiez nie je nejak extra casta), ale mozno skor si uvedomi, ze jej chybam a bude sa mozno viac snazit byt somnou castejsie. Alebo ze ju prestanem volat von a necham to tak, kym sa mi neozve ona sama, ze chce ist, ze ako dlho to vydrzi? Za Vase rady, komentare a podobne thx ;)
zuzanuska
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Priatelka na mna nema cas

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Súhlasím s tým, čo si napísal, že kto chce, čas si nájde. Ale závisí od toho, aké si určí človek priority. a s tým súvisí aj to, že ty možno nie si medzi jej poprednými prioritami.

ako ďaleko ste od seba, resp. máte školu v iných mestách? Ale aj keby je každý v úplne inom meste, cez víkendy sa čas nájde, možno aj cez týždeň (závisí od možností, s autom je to jednoduchšie)

A kam odchádza na pol leta? Mohli by ste ísť spolu, keby však sama CHCELA.
rainbow
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rainbow »

A prečo ste spolu tak málo? Skutočne iba nemá čas, alebo je v tom aj niečo iné, napríklad ste z iného mesta keď si písal o tom že skočíš na prvý bus za ňou? Ignorovať ju a nechať v pochybách s tým, že možno jej začneš chýbať je hlúposť. Bude rovnako špekulovať ako ty teraz. Možno práve naopak, možno má ona pocit že sa jej nevenuješ dostatočne ty, a preto je k tebe taká pasívnejšia, čiže sa zachovala presne ako sa chceš zachovať ty. 9 mesiacov je dosť na to aby si ju dokonale poznal a veril jej

//autoeditácia príspevku (09 Jún 2011, 12:15)
zuznauska: s tým nesúhlasím. Nie vždy sa dá ten čas nájsť, aj keď chceš z celého srdca. Nežijeme vo filmoch, to si si už mohol (mohla) všimnúť
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Ale nevidieť sa dva až tri týždne, ak nie sú na opačnom konci Slovenska je už dosť
rainbow
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Prečo to je dosť? Ja som mala tiež taký vzťah, a fungovalo nám to dlho. Proste môže mať brigádu, môže mať veľa práce okolo domu a rodičia jej partnera moc nemusia tak ju držia doma pomáhať, možno vysoká škola (na takej medicíne ak študuje tak sa čudujem že si vôbec ten deň za dva týždne nájde), môže tam byť hocičo. Ja sama dobre viem, že niekedy sme sa nevideli tiež aj dva týždne, ale vôbec sme sa takto neobviňovali
Ragnarok1
Novice
Novice

Tu dialku by som nebral az za taky problem, ona je priamo z mesta, ja byvam v dedine nedaleko a nerobi mi problem dojst. A presne to iste som myslel aj ja s prioritami, ako som pisal v prvom prispevku, ze mam pocit, ze je vsetko dolezitejsie, nez som ja, tak asi na tom nieco pravdy bude. A v lete ide k rodine do zahranicia, cize aby som siel s nou tak nie, nepoznam ani jej rodicov, nie este vzdialenejsiu rodinu.

rainbow: praveze zvykneme byt v kontakte takmer kazdy den, ked nie mobil, tak na nete. Lenze byt len o nete si myslim na udrzanie vztahu je dost malo :/
rainbow
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Po 9 mesiacoch nepoznať jej rodičov je tiež dosť málo na udržanie vzťahu, nemyslíš?
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

ako riesenie by som videl rozhovor z oci do oci, uprimne jej povedz co ti vadi a ako by si to chcel riesit. navrhni nieco a dohodnite sa. ak si sadnete, date dokopy rozvrhy, mozete si nieco naplanovat. nie vzdy sa to da, vzdy do toho moze nieco prist, ale podla mna na zaciatok dobre. v prvom rade musi mat zaujem aj ona. vidno, ze ty chces a pojdes za nou aj cez mrtvoly.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ak po deviatich mesiacoch nepoznáš jej rodičov, tak na tom niečo bude...u nej doma si už bol? Ak nie, tak to tiež zaváňa...podľa mňa by si mal skúsiť posledný úprimný osobný rozhovor, ak sa počas neho urazí, oduje, alebo to nepôjde podľa tvojich predstáv, nechaj tento vzťah za sebou, aby si si mohol hľadať vzťah, ktorý budú obe strany brať vážne...ona to s tebou asi vážne nemyslí, alebo si myslí, že ty si poskok, ktorý za ňou dobehne keď ona zapíska...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

tiez som mal jednu, ktora mala stale ine povinnosti ... kopu legitimnych, ale kopu takych, akoze musi na vikend dom, aby sa postarala o psa a pod. :-D ... teraz som jej svojim sposobom vdacny, pretoze sa sice znova za sucasnou priatelkou nahanam cez celu republiku uplne nezmyselnymi sposobmi, akoze po 12hod v praci este 400km v aute, ale aspon to dokaze nalezite ocenit a vzdy si spravi cas :-)

byt dva tyzdne jeden bez druheho sa da, pokial sa ti ludia potom nasledne na stretnutie tesia ...

... radim teda nechaj ju tak a najdi si niekoho, kto to nalezite oceni
maciatko99
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa maciatko99 »

Aj keď je Grim asi ten posledný od ktorého by som si nechala radiť, pretože ženu videl maximálne tak v autobuse, tentokrát s ním plne súhlasim a stotožňujem sa s jeho racionálnym názorom. Ak však ona nema vyslovene záujem sa s tebou stretnúť a agrumentuje tým, že sa budete tešiť na seba, tak je to prinajmenšom zvláštne a možno je to len za jedným účelom (netreba písať akým). Preto radšej zváž, či Ťa tento vzťah napĺňa, či je to skutočný vzťah a či to skôr nie je len občasné stretnutie s dobrou kamarátkou.
jolanek
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa jolanek »

Presne tak, kto chce cas si najde, moja sestra co studuje na medicine, skuskuje, uci sa kazdy den ... a jej priatel takisto prave skoncil , pracuje a pri tom si este zaklada sukromnu ordinaciu... a to nevravim o povinnostiach co maju, ohlade domu a pod...
a predsa si najdu cas, a to byvaju od seba 30 min busom, nevravim ze kazdy den, lebo to nemozu, ale raz za 2,3 dni, aj ked len na 20 min... ale aj tak
pokial ta ona lubi, zn. ze ta chce aj vidiet :) resp byt s tebou
Ragnarok1
Novice
Novice

Mal som vztah, kde som (uz teraz byvalu) priatelku predstavil rodicom po roku a pol chodenia, ona taktiez mala predomnou dlhsi vztah, kde svojho byvaleho rodicom nepredstavila vobec. Ako jej rodicia o mne vedia, ale este sme sa nevideli, toto mi neprekaza vobec, z rodiny poznam jej babku :P (pri nej sme boli spolu) a ona moje sestry. Na tu otazku, ci som bol u nej doma, priamo v byte nie, len v brane.. Ale jefty to asi dal dost trefne, ze dalsi, ale teraz uz poriadny rozhovor z oci do oci. Grim, aj ked to myslis dobre, ale lahko sa pise, ze nechat tak vztah a najst si inu, nevedel by som to len tak nechat :/ Nemozem povedat, ze by ma nemala rada alebo jej namne nezalezalo. Ked sme spolu, tak to dava dost najavo..
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Môj názor ako nezainteresovaného je, že by si to mal riešiť s ňou medzi štyrmi. Dúfam, že tu nemusím vypisovať staré známe klišé o 2 osobach vo vzťahu, kompromisoch atď.
Ono keď sa nedohodnete na prioritách, tak skôr či neskôr nastúpi Grimove riešenie či chceš alebo nie.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

zuzanuska napísal:Ale nevidieť sa dva až tri týždne, ak nie sú na opačnom konci Slovenska je už dosť
ked sa velmi chce, da sa nevidiet 3 tyzdne aj v jednom meste...
Tomik23
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Tomik23 »

Ja som mal holku, spolu sme casto neboli, napriek tomu, ze sme byvali od seba 3 km co v pohode zajdem pesi, no ona dajak nechcela, zo zaciatku aj ano ale potom tazko. Tolkokrat som chcel byt s nou a furt sa vyhovarala, ze nevie, ze neide von a pritom bola von s partiou a na mna srala. V decembri som ju videl len 2x, a tak som sa na nu vybodol, lebo ten vztah ani zmysel nema. Proste, ona mi slubila, ze budeme castejsie, a ostalo to pri slovach, tak vlastne aj toto u mna zavazilo preco koniec a je mi bez nej ovela lepsie.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Isto je niekde problém, a neide o priateľstvo. Nechaj to tak a netlač. Aktivita z Tvojej strany to iba bude zhoršovať.
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

Len tri citaty na to mam...
1. Kto chce, hlada sposob, kto nie hlada dovod.
2. Nestracaj cas pre niekoho, kto ho nie je ochotny stracat s tebou.
3. Zivot je otazkou priorit.

Vezmi si z toho co chces, ale z vyssie uvedeneho vyplyva Grimov vysledok
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Absolútne neverím na tieto nezmysly ohľadne "nematia" času. To sa môže stať niekedy, v nejaký deň alebo istý kratší časový úsek, ale nie stále. Tam proste nie je vôľa, nie je záujem, kopni ju do riti čím skôr.
rainbow
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Patrilo by sa teba nakopať do riti. Očividne si nikdy taký vzťah nezažil
Napísať odpoveď