Priatelstvá na život a na smrť ...
Priatelstvá na život a na smrť ...
Vydržia podla vás priatelstvá zo škôlky, základnej, prípadne aj strednej na celý život ? Máte skusenosti ? Napíšte ... spomeniete si ešte niekedy na kamošov z vášho starého susedstva, aj ked ste už možno stovky kilometrov daleko ? Dakujem za názory či príbehy

Spomenut si spomeniem ale zalezi to od toho, ako kto odide do sveta. No teraz na vyske vidim ze kamarati prichadzaju aj odchadzaju...bohuzial. lebo niektori z nich boli fajn a niektorych asi uz nikdy neuvidim.
//A co sa tyka strednej, tak tam uz kontakt udrzujem vlastne iba s ludmi, ktori isli na vysku do Prahy, ti co ostali v KE zas robia akcie spolocne a tak raz za rok sa zideme aj z Prahy aj z KE, ale to je uzka skupina ludi a vidime sa teda raz do roka, cize priatelstvom na zivot a na smrt by som to nenazval, je to proste udrzovanie kontaktu, novych zazitkov...
No ale neviem ako to bude, zatial som este na skole, ale ako som uz spominal, ludia sa rozchadzaju a kontakt sa prerusuje, samozrejme da sa napisat, zavolat ale nie je to ono. Uvidim ako sa vsetko vyvinie a o 10 rokov napisem
//A co sa tyka strednej, tak tam uz kontakt udrzujem vlastne iba s ludmi, ktori isli na vysku do Prahy, ti co ostali v KE zas robia akcie spolocne a tak raz za rok sa zideme aj z Prahy aj z KE, ale to je uzka skupina ludi a vidime sa teda raz do roka, cize priatelstvom na zivot a na smrt by som to nenazval, je to proste udrzovanie kontaktu, novych zazitkov...
No ale neviem ako to bude, zatial som este na skole, ale ako som uz spominal, ludia sa rozchadzaju a kontakt sa prerusuje, samozrejme da sa napisat, zavolat ale nie je to ono. Uvidim ako sa vsetko vyvinie a o 10 rokov napisem
-
wolodo
Professional
- Kontaktovať používateľa:
hmmm hlasovat nebudem..... lebo je tam.. "nie je to možné. / Mám skôr zlú skusenosť."... to su dve rozdielne veci.... ked zahlasujem za jednu tak aj za druhu a to je blbost.... ked mam zlu skusenost neverim ze to neni mozne.....
zatial som to nemal vyskusat ci na zivot a na smrt... aj ked je to brane.. tak foneticky..... ale to netusim... ale par ludi by som nasiel.. ze keby som bol v nudzi (takej vacsej) ze by pomohli
zatial som to nemal vyskusat ci na zivot a na smrt... aj ked je to brane.. tak foneticky..... ale to netusim... ale par ludi by som nasiel.. ze keby som bol v nudzi (takej vacsej) ze by pomohli
no ako som tak nad tym rozmyslal tak by som to povedal takto
Kamaratstva zo ZS - velmi mala sanca ze vydrzia (ak nejdu aj spolocne na SS)
Kamaratstva zo SS - vacsia sanca ze vydrzia ak sa pokracuje este na tu istu VS tak sa sanca zvysuje ...
kamaratstva z VS - mensia sanca ako z SS ale omnoho vacsia ako zo ZS ...
podla mojich skusenosti najviac vydrzia kamaratstva zo SS a hned potom VS , ZS je na uplne poslednom mieste ...
Kamaratstva zo SS - vacsia sanca ze vydrzia ak sa pokracuje este na tu istu VS tak sa sanca zvysuje ...
podla mojich skusenosti najviac vydrzia kamaratstva zo SS a hned potom VS , ZS je na uplne poslednom mieste ...
-
triple
Guru wannabe
ja mám jedného kamaráta zo základky .. tam sme boli vkuse spolu aj poobede a tak.. pak sme šli na rôzne stredné a on do iného mesta.. na tie 4 roky sa kontakt tak povediac pretrhol.. na strednej bolo bol medzi viacerími frendami jeden ktorý založil kapelu v ktorej bol bubenníkom práve ten kamarát zo základky... (heh bol som pri nom ked kupoval prvé bicie hh) takže vlasne som s nimi v kontkte stále.. a myslím že aj budem stranše dlho.. tak isto udržujem kontakt s kamarátkou zo strednej (tej je v španielsku už asi rok) takže tých 3-4 ludí budem poznať aj ked budem mať 50 v to dúfam
-
pinacolada
Guru wannabe
ja so spoluziakmi zo strednej nie som moc v kontakte(okrem Boleka s ktorou byvam na intraku) skor verim viac na kamaratstva mimo skoly,vzdy som mala ludi s ktorymi som sa bavila len v skole a potom ludi,s ktorymi som bola vo volnom case... aj ked na VS je to ine,tu sme vsetci na intraku pokope...len si myslim,ze po skonceni skoly to nevydrzi,hlavne ked je kazdy z ineho mesta
podla tvojej definície by moje priatelstvo s najlepsim kamosom malo vydrzat. *Sme kamarati zo skolky, potom spolu ZS, a už ôsmy rok gymnázia.ob3l1x napísal:no ako som tak nad tym rozmyslal tak by som to povedal takto
pinacolada napísal:skusenost nemam ale pevne verim ze sa mi priatelstva zo SŠ udrzia navzdy
Možem len súhlasiť, ja mám tiež xy priatelov zo susedstva-teda aj školky, aj ked sme na rozdielnych stredných, každý jeden, stále si máme čo povedať,ked sa stretneme, poradiť si, vypočuť,zájsť na pivo, podebatovať...brainwirm napísal:no ja mam troch kamosov na ktorych sa nikdy nevyserem.. a pozname sa uz 14 rokov... v podstate od skolky.. sme stale partia a stale budeme.. a to sme sa uz x krat pohadali dokonca aj tak ze sme sa nebavili cele prazdniny.. ale vzdy sa to dalo do kopy a viem ze sa na nich mozem vzdy spolahnut..
A tiež verím,že mi friendi zo strednej vydržia na celý život, hlavne môj spolusediaci, ťažký to básnik,jeho zvláštna frajerka,taktiež jej sestra
Niekto spomínal niečo v zmysle,že lepšie su praitelstvá mimo školy, ja si myslím,že svojich spolužiakov možem spoznať len mimo školy na káve, pive , nejakej párty či chate. V škole je všetko moc strojené a ludia ako by v nej nosili masku, ja mám aspon skúsenosť ,že moji priatelia sa správajú inak v škole a inak mimo nej. Ich pravú tvár zo školy proste nepoznám
-
audiotrack
VIP
zvláštna téma, vnesme do nej trochu filozofie:
Z filmového pohladu, brat pitt položí život aby mohla angelina žiť. To je pekné, hlavne keď v pozadí vidno západ slnka na modrom plátne, ale spielberg môže kedykolvek danú scénu vrátiť. V reálnom živote by to brad nespravil, lebo nevie či angelinu po jeho smrti tiež nezabijú a teda nemá istotu že budeme pri titulkách plakať. Preto je takéto priatelstvo len ilúzia.
Z internetu zase vieme že priatelstvá vznikajú atraktívnym nickom a profilom a zanikajú vymazaním z contakt-listu (v horšom prípade aj zmazaním logov a prepísaním príslušných clusterov na disku aby sa nedali spätne obnoviť). Internet je však jeden velký bordel, a smrťou jedného ((ne)priatela) vznikne jeho klon s podobným nickom, no rovnakým biologickým základom.
V hrách sa tiež po napísaní pár cheatov v 28 levely dozvieme že nás hlavný spojenec podviedol, a preto použijeme kúzlo aby sme ho premenili na neinteligentného goblina pobehujúceho po rozrastrovaných textúrach.
V reálnom živote (ktorý sa opisuje dosť ťažko nakoľko ho málokto zažil, a na bleskovkách som tiež žiadne dobre články o tom nenašiel) je priatelstvo iba pocit šťastia pri vzájomnej komunikácii dvoch entít rovnakého druhu spôsobený zaplavením mozgu endorfinmy zo synopsii amygdali. Podobné stavy navozujú aj iné (chemické či biologické) opiáty, čo vysvetluje priatelstvo (na život a na smrť) mnohých ludí s drogami.
Nech sa na to pozrem akokoľvek, priatelstvo je teda jeden velký podvod. Občas sa môže stať že nás priatel nestihne podviesť skôr ako zomreme.
Z filmového pohladu, brat pitt položí život aby mohla angelina žiť. To je pekné, hlavne keď v pozadí vidno západ slnka na modrom plátne, ale spielberg môže kedykolvek danú scénu vrátiť. V reálnom živote by to brad nespravil, lebo nevie či angelinu po jeho smrti tiež nezabijú a teda nemá istotu že budeme pri titulkách plakať. Preto je takéto priatelstvo len ilúzia.
Z internetu zase vieme že priatelstvá vznikajú atraktívnym nickom a profilom a zanikajú vymazaním z contakt-listu (v horšom prípade aj zmazaním logov a prepísaním príslušných clusterov na disku aby sa nedali spätne obnoviť). Internet je však jeden velký bordel, a smrťou jedného ((ne)priatela) vznikne jeho klon s podobným nickom, no rovnakým biologickým základom.
V hrách sa tiež po napísaní pár cheatov v 28 levely dozvieme že nás hlavný spojenec podviedol, a preto použijeme kúzlo aby sme ho premenili na neinteligentného goblina pobehujúceho po rozrastrovaných textúrach.
V reálnom živote (ktorý sa opisuje dosť ťažko nakoľko ho málokto zažil, a na bleskovkách som tiež žiadne dobre články o tom nenašiel) je priatelstvo iba pocit šťastia pri vzájomnej komunikácii dvoch entít rovnakého druhu spôsobený zaplavením mozgu endorfinmy zo synopsii amygdali. Podobné stavy navozujú aj iné (chemické či biologické) opiáty, čo vysvetluje priatelstvo (na život a na smrť) mnohých ludí s drogami.
Nech sa na to pozrem akokoľvek, priatelstvo je teda jeden velký podvod. Občas sa môže stať že nás priatel nestihne podviesť skôr ako zomreme.
-
qwerty-xyz
Re: Priatelstvá na život a na smrť ...
d4nt3 napísal:Vydržia podla vás priatelstvá zo škôlky, základnej, prípadne aj strednej na celý život ? Máte skusenosti ? Napíšte ... spomeniete si ešte niekedy na kamošov z vášho starého susedstva, aj ked ste už možno stovky kilometrov daleko ? Dakujem za názory či príbehy![]()
-
Flinstone
Light Professional
mal som takého kamaráta no teraz už nemám
vzdy sa vsetko doje*** s prepacenim nic nevydrzi vecne ... predtym sme boli kazdy den spolu aj ked len dvaja ze ne cela partia .. ked sme sli tocit skoluu ta dvaja ... ked dacoo ja volam jemu on mne prosteee .... ale poznam osobne takych co vydrzali sa mi zda od 8 rocnika na zakladnej doteraz a maju 23 rokov
hlasoval som skor za ne ako za ano
hlasoval som skor za ne ako za ano
-
Te-wei
Medium Professional
Ty entita, to čo je za prispevok? haha,,,audiotrack napísal:zvláštna téma, vnesme do nej trochu filozofie:
Piatelia odchádzaju priatelia prichadzaju,,, Partie prichadzajú a odchadzajú,,, to je kolobeh života