Priatelstvá na život a na smrť ...

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...

Vydržia priatelstvá zo škôlky, základnej či strednej na celý život ?

Áno, pevne v to verím / Mám skúsenosť ,že áno.
56
67%
Nie , nie je to možné. / Mám skôr zlú skusenosť. / Nefunguje to.
28
33%

Celkom hlasov: 84

d4nt3
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Priatelstvá na život a na smrť ...

Príspevok od používateľa d4nt3 »

Vydržia podla vás priatelstvá zo škôlky, základnej, prípadne aj strednej na celý život ? Máte skusenosti ? Napíšte ... spomeniete si ešte niekedy na kamošov z vášho starého susedstva, aj ked ste už možno stovky kilometrov daleko ? Dakujem za názory či príbehy 8) :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Spomenut si spomeniem ale zalezi to od toho, ako kto odide do sveta. No teraz na vyske vidim ze kamarati prichadzaju aj odchadzaju...bohuzial. lebo niektori z nich boli fajn a niektorych asi uz nikdy neuvidim.
//A co sa tyka strednej, tak tam uz kontakt udrzujem vlastne iba s ludmi, ktori isli na vysku do Prahy, ti co ostali v KE zas robia akcie spolocne a tak raz za rok sa zideme aj z Prahy aj z KE, ale to je uzka skupina ludi a vidime sa teda raz do roka, cize priatelstvom na zivot a na smrt by som to nenazval, je to proste udrzovanie kontaktu, novych zazitkov...
No ale neviem ako to bude, zatial som este na skole, ale ako som uz spominal, ludia sa rozchadzaju a kontakt sa prerusuje, samozrejme da sa napisat, zavolat ale nie je to ono. Uvidim ako sa vsetko vyvinie a o 10 rokov napisem :)
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

hmmm hlasovat nebudem..... lebo je tam.. "nie je to možné. / Mám skôr zlú skusenosť."... to su dve rozdielne veci.... ked zahlasujem za jednu tak aj za druhu a to je blbost.... ked mam zlu skusenost neverim ze to neni mozne.....

zatial som to nemal vyskusat ci na zivot a na smrt... aj ked je to brane.. tak foneticky..... ale to netusim... ale par ludi by som nasiel.. ze keby som bol v nudzi (takej vacsej) ze by pomohli
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

no ako som tak nad tym rozmyslal tak by som to povedal takto
Kamaratstva zo ZS - velmi mala sanca ze vydrzia (ak nejdu aj spolocne na SS)
Kamaratstva zo SS - vacsia sanca ze vydrzia ak sa pokracuje este na tu istu VS tak sa sanca zvysuje ...
kamaratstva z VS - mensia sanca ako z SS ale omnoho vacsia ako zo ZS ...

podla mojich skusenosti najviac vydrzia kamaratstva zo SS a hned potom VS , ZS je na uplne poslednom mieste ...
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Nedá sa jednoznačne povedať, že vydržia, alebo nie.
Je to veľmi individuálne, ale ako bolo spomenuté najviac kamarátov mám tiež so strednej + myslím, že svoj faktor odohráva aj vzdialenosť bydliska kamarátov. samozrejme do istej miery.
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

ja mám jedného kamaráta zo základky .. tam sme boli vkuse spolu aj poobede a tak.. pak sme šli na rôzne stredné a on do iného mesta.. na tie 4 roky sa kontakt tak povediac pretrhol.. na strednej bolo bol medzi viacerími frendami jeden ktorý založil kapelu v ktorej bol bubenníkom práve ten kamarát zo základky... (heh bol som pri nom ked kupoval prvé bicie hh) takže vlasne som s nimi v kontkte stále.. a myslím že aj budem stranše dlho.. tak isto udržujem kontakt s kamarátkou zo strednej (tej je v španielsku už asi rok) takže tých 3-4 ludí budem poznať aj ked budem mať 50 v to dúfam
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

myslim,ze zo strednej tie naozajstne kamaratstva mozu vydrzat dlho... na vyske to je zatial take.... "neosobne".... a kamaratstvo na cely zivot? myslim,ze motyka moze vystrelit
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

skusenost nemam ale pevne verim ze sa mi priatelstva zo SŠ udrzia navzdy 8)
moni19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa moni19 »

ja so spoluziakmi zo strednej nie som moc v kontakte(okrem Boleka s ktorou byvam na intraku) skor verim viac na kamaratstva mimo skoly,vzdy som mala ludi s ktorymi som sa bavila len v skole a potom ludi,s ktorymi som bola vo volnom case... aj ked na VS je to ine,tu sme vsetci na intraku pokope...len si myslim,ze po skonceni skoly to nevydrzi,hlavne ked je kazdy z ineho mesta
sola
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sola »

zo ZŠ mam stale kamaratku, aj ked sme sa zacali kamaratit az po tom, ako sme isli na ine stredne, a mam aj kamaratku zo strednej, aj ked som sa prave odstahovala, dufam ze to niektora so mnou vydrzi :D
no a ci to bude dozivotne priatelstvo napisem mozno v buducom zivote :)
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

no ja mam troch kamosov na ktorych sa nikdy nevyserem.. a pozname sa uz 14 rokov... v podstate od skolky.. sme stale partia a stale budeme.. a to sme sa uz x krat pohadali dokonca aj tak ze sme sa nebavili cele prazdniny.. ale vzdy sa to dalo do kopy a viem ze sa na nich mozem vzdy spolahnut..
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

ob3l1x napísal:no ako som tak nad tym rozmyslal tak by som to povedal takto
Kamaratstva zo ZS - velmi mala sanca ze vydrzia (ak nejdu aj spolocne na SS)
Kamaratstva zo SS - vacsia sanca ze vydrzia ak sa pokracuje este na tu istu VS tak sa sanca zvysuje ...
kamaratstva z VS - mensia sanca ako z SS ale omnoho vacsia ako zo ZS ...

podla mojich skusenosti najviac vydrzia kamaratstva zo SS a hned potom VS , ZS je na uplne poslednom mieste ...
podla tvojej definície by moje priatelstvo s najlepsim kamosom malo vydrzat. *Sme kamarati zo skolky, potom spolu ZS, a už ôsmy rok gymnázia.:) nechystáme sa síce na rovnakú výšku, ale verím, že nám to vydrží.
d4nt3
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa d4nt3 »

pinacolada napísal:skusenost nemam ale pevne verim ze sa mi priatelstva zo SŠ udrzia navzdy 8)
brainwirm napísal:no ja mam troch kamosov na ktorych sa nikdy nevyserem.. a pozname sa uz 14 rokov... v podstate od skolky.. sme stale partia a stale budeme.. a to sme sa uz x krat pohadali dokonca aj tak ze sme sa nebavili cele prazdniny.. ale vzdy sa to dalo do kopy a viem ze sa na nich mozem vzdy spolahnut..
Možem len súhlasiť, ja mám tiež xy priatelov zo susedstva-teda aj školky, aj ked sme na rozdielnych stredných, každý jeden, stále si máme čo povedať,ked sa stretneme, poradiť si, vypočuť,zájsť na pivo, podebatovať...

A tiež verím,že mi friendi zo strednej vydržia na celý život, hlavne môj spolusediaci, ťažký to básnik,jeho zvláštna frajerka,taktiež jej sestra :D =nas troch spolužiačka,a taktiež môj najlepší kamoš, ktorý ma podržal,ked už nikoho nebolo :D ...zvláštna spleť ludí, na ktorých mi fakt záleží... :roll: :wink:

Niekto spomínal niečo v zmysle,že lepšie su praitelstvá mimo školy, ja si myslím,že svojich spolužiakov možem spoznať len mimo školy na káve, pive , nejakej párty či chate. V škole je všetko moc strojené a ludia ako by v nej nosili masku, ja mám aspon skúsenosť ,že moji priatelia sa správajú inak v škole a inak mimo nej. Ich pravú tvár zo školy proste nepoznám :idea:
Gabcsu
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Gabcsu »

No mam len 18 ale podla mňa sa to dá moju najlepšiu kamošku poznám od 5ročníka základnej školy a veľmi dobre si rozumieme je jedniný človek v mojom živote ktorý o mne vie úplne všetko.Patri jej veľké ĎAKUJEM za to čo pre mňa robí.... :)
A7X
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa A7X »

priatelstva na zivot a na smrt.....hmmm....mam kamaratku ktoru mam strasne rad mam ju ako sestru....hovorime si vsetko a sme proste najlepsi kamarati.....by som zanu zivot polozil
Eritrea
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eritrea »

mam takych kamaratov...trcch min co by som za nich dala ruku do ohna..
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

zvláštna téma, vnesme do nej trochu filozofie:

Z filmového pohladu, brat pitt položí život aby mohla angelina žiť. To je pekné, hlavne keď v pozadí vidno západ slnka na modrom plátne, ale spielberg môže kedykolvek danú scénu vrátiť. V reálnom živote by to brad nespravil, lebo nevie či angelinu po jeho smrti tiež nezabijú a teda nemá istotu že budeme pri titulkách plakať. Preto je takéto priatelstvo len ilúzia.

Z internetu zase vieme že priatelstvá vznikajú atraktívnym nickom a profilom a zanikajú vymazaním z contakt-listu (v horšom prípade aj zmazaním logov a prepísaním príslušných clusterov na disku aby sa nedali spätne obnoviť). Internet je však jeden velký bordel, a smrťou jedného ((ne)priatela) vznikne jeho klon s podobným nickom, no rovnakým biologickým základom.

V hrách sa tiež po napísaní pár cheatov v 28 levely dozvieme že nás hlavný spojenec podviedol, a preto použijeme kúzlo aby sme ho premenili na neinteligentného goblina pobehujúceho po rozrastrovaných textúrach.

V reálnom živote (ktorý sa opisuje dosť ťažko nakoľko ho málokto zažil, a na bleskovkách som tiež žiadne dobre články o tom nenašiel) je priatelstvo iba pocit šťastia pri vzájomnej komunikácii dvoch entít rovnakého druhu spôsobený zaplavením mozgu endorfinmy zo synopsii amygdali. Podobné stavy navozujú aj iné (chemické či biologické) opiáty, čo vysvetluje priatelstvo (na život a na smrť) mnohých ludí s drogami.

Nech sa na to pozrem akokoľvek, priatelstvo je teda jeden velký podvod. Občas sa môže stať že nás priatel nestihne podviesť skôr ako zomreme. :)
qwerty-xyz

Re: Priatelstvá na život a na smrť ...

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

d4nt3 napísal:Vydržia podla vás priatelstvá zo škôlky, základnej, prípadne aj strednej na celý život ? Máte skusenosti ? Napíšte ... spomeniete si ešte niekedy na kamošov z vášho starého susedstva, aj ked ste už možno stovky kilometrov daleko ? Dakujem za názory či príbehy 8) :)
:wink: Tak to si pis ze vydrzia!!!!! Par kamaratov co som mal a pohadali sme sa kvoli dost brutalnym veciam,som uz sice stratil ale nikdy sme sa neprestali uplne kamaratit. A ostatnych mam dodnes. Proste kamarati drzia spolu za kazdych okolnosti vzdy a vsade. Horsie to uz byva s kamaratkami,vedel by som o tom dost dlho pisat :roll:
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Flinstone »

mal som takého kamaráta no teraz už nemám :? vzdy sa vsetko doje*** s prepacenim nic nevydrzi vecne ... predtym sme boli kazdy den spolu aj ked len dvaja ze ne cela partia .. ked sme sli tocit skoluu ta dvaja ... ked dacoo ja volam jemu on mne prosteee .... ale poznam osobne takych co vydrzali sa mi zda od 8 rocnika na zakladnej doteraz a maju 23 rokov
hlasoval som skor za ne ako za ano
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

audiotrack napísal:zvláštna téma, vnesme do nej trochu filozofie:

Z filmového pohladu, brat pitt položí život aby mohla angelina žiť. To je pekné, hlavne keď v pozadí vidno západ slnka na modrom plátne, ale spielberg môže kedykolvek danú scénu vrátiť. V reálnom živote by to brad nespravil, lebo nevie či angelinu po jeho smrti tiež nezabijú a teda nemá istotu že budeme pri titulkách plakať. Preto je takéto priatelstvo len ilúzia.

Z internetu zase vieme že priatelstvá vznikajú atraktívnym nickom a profilom a zanikajú vymazaním z contakt-listu (v horšom prípade aj zmazaním logov a prepísaním príslušných clusterov na disku aby sa nedali spätne obnoviť). Internet je však jeden velký bordel, a smrťou jedného ((ne)priatela) vznikne jeho klon s podobným nickom, no rovnakým biologickým základom.

V hrách sa tiež po napísaní pár cheatov v 28 levely dozvieme že nás hlavný spojenec podviedol, a preto použijeme kúzlo aby sme ho premenili na neinteligentného goblina pobehujúceho po rozrastrovaných textúrach.

V reálnom živote (ktorý sa opisuje dosť ťažko nakoľko ho málokto zažil, a na bleskovkách som tiež žiadne dobre články o tom nenašiel) je priatelstvo iba pocit šťastia pri vzájomnej komunikácii dvoch entít rovnakého druhu spôsobený zaplavením mozgu endorfinmy zo synopsii amygdali. Podobné stavy navozujú aj iné (chemické či biologické) opiáty, čo vysvetluje priatelstvo (na život a na smrť) mnohých ludí s drogami.

Nech sa na to pozrem akokoľvek, priatelstvo je teda jeden velký podvod. Občas sa môže stať že nás priatel nestihne podviesť skôr ako zomreme. :)
Ty entita, to čo je za prispevok? haha,,,

Piatelia odchádzaju priatelia prichadzaju,,, Partie prichadzajú a odchadzajú,,, to je kolobeh života
Napísať odpoveď