Pridanie 2x1GB 800 Mhz RAM

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ares
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ares »

Len mi vysvetli, na co ti je 8GB ? :DDD

Do buducnosti kupit tak akurat 4GB, ked dojde doba na potrebu 8GB, davno uz budu zabehnute DDR3 a DDR2 budu tam, kde teraz su DDR1.

Tie ramky, co si dal link sa mi zdaju byt primarne pre serverove stroje.
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AXO »

Ares napísal:Len mi vysvetli, na co ti je 8GB ? :DDD
na rychlejsie loadingy napr. a nechcem kupovat najblizie tri roky nic ine ako jednu grafiku...

preto chcem viac ako 4GB RAM... berem do uvahy dve moznosti, 6GB alebo 8GB RAM :) a kedze vsetky sloty zaplnene mozu/nemusia robit problemy, tak zoberem asi 3x2GB
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

AXO napísal:tie ramky som prehiadol koli tomu ze su ECC co to znamena ?
ECC = Error check & correction. Pamate obsahuju specialny cip, ktory sa stara o konzistenciu dat, tzn. ak dojde k chybe (napr. vplyvom elektromagneticke ziarenia), chybu najde a opravi. Tieto pamate musia byt podporovane chipsetom/radicom pamati, su nepomerne drahsie a takmer vyhradne sa pouzivaju v servroch kde je skutocne konzistencia dat potrebna.
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

ozaj, je pravda ze viac ram = stabilnejsie FPS, cize prechodom hry, fps neskace napr: 54(dom)-58(dom)-56(dom)-52(dom)-50(dom)-21(les)-24(les)-30(les)-39(rieka)-41(rieka)-43(rieka) - mala ram

56(dom)-59(dom)-58(dom)-54(dom)-56(dom)-44(les)-40(les)-45(les)-49(rieka)-51(rieka)-53(rieka) - s vacsiou ram
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Operacna pamat ma na vykon grafickej karty velmi zanedbatelny vplyv, takze to co si tu napisal je z rise snov - vynimkou moze byt integrovana karta, ktora cas RAM pouziva ako svoju pamat.
Necro
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Necro »

da sa niekde zohnat 2x2GB RAM DDR1 400mhz???
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Mam pocit ze 2GB DDR moduly sa ani nevyrabali
@ndrejko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa @ndrejko »

AXO napísal:ozaj, je pravda ze viac ram = stabilnejsie FPS, cize prechodom hry, fps neskace napr: 54(dom)-58(dom)-56(dom)-52(dom)-50(dom)-21(les)-24(les)-30(les)-39(rieka)-41(rieka)-43(rieka) - mala ram

56(dom)-59(dom)-58(dom)-54(dom)-56(dom)-44(les)-40(les)-45(les)-49(rieka)-51(rieka)-53(rieka) - s vacsiou ram
ak maš na mysli že vydeš z domu do lesa a pri prechode dverami do lesa ti to parkrat zaseka tak malo. neviem presne ako to je ale to skubanie pri prechodoch je svapovanim disku ked je mala ram. bo tam ide o načitanie textur do pamete alebo niečo take.
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Operacna pamat ma na vykon grafickej karty velmi zanedbatelny vplyv, takze to co si tu napisal je z rise snov - vynimkou moze byt integrovana karta, ktora cas RAM pouziva ako svoju pamat.
tak na co je potom dobra ram(okrem zarobku pre vyrobcu) ??? ked nema podla teba uplatnenie(minimalny vplyv na vga, rovnako dlhe loadingy)

na co ju potom pytaju hry ? len tak na okrasu ?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Pleties si pojmy a dojmy. Konkretne v tomto pripade si pleties FPS (pocet zobrazenych snimkov za sekundu), ktore je takmer vyhradne zavisle na vykone graficke karty a v mensej miere procesoru. Na druhej strane je velkost pamate, ktora na samotny graficky vykon vplyv nema, zato ma vplyv na rychlost loadovania jednotlivych level, prip. casti levelu - lokacii.
ked nema podla teba uplatnenie(minimalny vplyv na vga, rovnako dlhe loadingy)
Nevkladaj mi do ust nieco, co som nepovedal/nenapisal!
Ares
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ares »

Pozri sa, ked si tam chces dat 8GB RAM, tak si tam daj. Zalezi to od tvojej penazenky.

Ale kazdy normalne zmyslajuci clovek by si kupil maximalne 4GB RAM, predal svoju staru graficku a zvysne peniaze, co si usetril z "nezakupenia vacsej RAM" by si dolozil na vykonnejsiu graficku. ;) Ked sa tu uz jedna o lepsie FPS a celkove hranie.
Lord ANAKIN
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

- heh no ja som akurat kupil 4GB ramky - 2x2GB ale som bol prekvapeny ked som cital nieco v manuale od dosky ze dokaze pracovat s max 3GB tak som bol trosku mimo ze co to pise ... ci to je maximum na modul alebo ako ?
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Pleties si pojmy a dojmy. Konkretne v tomto pripade si pleties FPS (pocet zobrazenych snimkov za sekundu), ktore je takmer vyhradne zavisle na vykone graficke karty
ale to bol len priklad, ja som len chcel vediet ze ci je stabilnejsie FPS, ci neskace hore-dole (napr: maxfps 100, min fps 20), ale ze ci je stabilnejsie takymto sposobom(maxfps 60, minfps 45)

lebo naco by mi bolo 300 fps, ja len chcem aby napr pri vybuchoch neklesalo fps pod 35, proste aby neboli take výkyvy lebo ked to ide plynulo a zrazu to spomaly/zacne sekat, sa mi to zle hra
Lord ANAKIN
Professional
Professional

- ja som si vzdy myslel za za to sekanie pri vybuchoch moze grafika ako jadro alebo potom pamet na grafike ze je mala ...
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Lord ANAKIN napísal:- ja som si vzdy myslel za za to sekanie pri vybuchoch moze grafika ako jadro alebo potom pamet na grafike ze je mala ...
mozno ze ide o grafiku, ale zase ked si zoberes, tak napr 8800gtx tiez niekedy klesne fps, mozno sa s tym neda nic robit, ale v nejakej videorecenzii na tiscali som pocul ze sa odporuca viac ram, ze to ma vtedy stabilnejsie fps(mozno som to zle pochopil)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Lord ANAKIN napísal:- heh no ja som akurat kupil 4GB ramky - 2x2GB ale som bol prekvapeny ked som cital nieco v manuale od dosky ze dokaze pracovat s max 3GB tak som bol trosku mimo ze co to pise ... ci to je maximum na modul alebo ako ?
Veď Ty si to čítal v manuáli.. tak prečo nás sa to pýtaš, keď nemáme ani šajnu o akú dosku ide? ;)
Lord ANAKIN
Professional
Professional

ASUS P5KC - P35/ICH9 - je to nova doska tak som myslel ze je to nejaky blud alebo som to nejako zle pochopil ...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

No jedine sa tam spomína to, že ak si dáš viac ako 3GB ramky a budeš mať 32bitový operačný systém, že komp Ti ukáže iba 3GB.. tj. teraz keď máš 4GB, aby si ich videl, musíš nahodiť 64bit OS.. ;)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

AXO napísal:ale to bol len priklad, ja som len chcel vediet ze ci je stabilnejsie FPS, ci neskace hore-dole (napr: maxfps 100, min fps 20), ale ze ci je stabilnejsie takymto sposobom(maxfps 60, minfps 45)
Ani v tomto ti zvacsenie pamate nepomoze, o vykon sa stara hlavne graficka karta.
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Ani v tomto ti zvacsenie pamate nepomoze, o vykon sa stara hlavne graficka karta.
existuje, alebo vies o nejakom porovnavacom teste, kde "superia" velkosti ramiek..

test v ktorom v nejakej hre porovnavaju 1GB/2GB/4GB pocet FPS, dobu loadingu, atd...

ja by som si to aj nasiel sam, len neviem pod cim to mam hladat
Napísať odpoveď